Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tanítottátok a babát...

Hogyan tanítottátok a babát kanállal enni?

Figyelt kérdés

A fiam 18 hónapos. Èrdekli a kanál,mindig megfogja de csak turkálja vele az ètelt. Ha mutatom neki hogy hogyan egyen ès hogy vezesse a szájához akkor elkezd sírni,illetve nem mindig fogja helyesen marokra a kanalat,van mikor csak 2 ujjal fogja.

Illetve mèg egy probléma:Sajnos gyakran volt anyósomèknál kb.mikor elkezdtük a kanállal evèst,nem folyamatosan de majdnem egèsz nap,mert a házunkat újítottuk. Sajnos hiába elmondtam anyósomnak hogy telefont ne adjon a gyermek kezébe ô odaadta ès ugy etette mindig mert nem volt kedve tanítani a kanállal evést,amit elèrtem a fiammal már el is veszett a mesenézés miatt mert nem hajlandó mese nèlkül enni ès igy tanítani sem tudom.

Mit tegyek hogy visszalálljon és hogyan ösztönözzem?

2020. dec. 9. 12:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Hat nem engeded mesét nézni, ez ilyen egyszerű.
2020. dec. 9. 12:40
 2/13 anonim ***** válasza:
87%

Ha igazán éhes hidd el enni fog mesenézés nélkül is.

Szerintem a gyerekek nagyon jól utánoznak. Próbáljatok együtt enni ,hogy lássa. A másik amivel próbálkoznék elsőre,hogy megtöltöm a kanalat oda adom a kezébe,hogy ő emelje a szájához.

2020. dec. 9. 12:43
 3/13 A kérdező kommentje:

Már próbáltam,nem hajlandó egész nap enni így,az hogy kiordítja a lelkét nem pálya.

Így is szenvedés az hogy egyen,sajnos!!

2020. dec. 9. 12:44
 4/13 anonim ***** válasza:
53%

Anyósod egy primitív alak.

A telefont ne add oda neki.

Ha hisztizik, majd abbahagyja.

Ugyanis ezzel rögzül, hogy bármit el akar érni,

hisztivel elérheti.

Próbáld meg, hogy téged "etessen" vele.

Meg a maciját. Hogy megy közben a mese, attól te még taníthatod,

rávezetheted a kanállal evésre.

A lányom másfél évesen is cumiból ivott mindent, nehezen akart átszokni a pohárra, pedig már 8 hónapos korától szoktattam a csőrös, kétfüles pohárra.

Megbeszéltem vele, hogy amikor úgy gondolja, hogy ő már "nagylány",

akkor kidobhatja a kukába. Hagytam neki időt.

Viszont példa volt előtte, a korabeliek, akik már pohárból ittak,

kanállal ettek. Néhány hónap múlva egy napon kidobta. Egyszer még kért volna másikat, de mondtam, hogy ilyen nagy gyerekeknek már nem lehet venni. El is felejtette.

Tehát a példa is számít.

Például mi lenne, ha te is akkor ennél, mikor ő, egy kisebb tányérban, legalább néhány falatot. Hogy lássa a példádat.

Ne siettesd, légy türelmes.

A nagymamával nem veszekednék, de nyomatékosítanám, hogy

amit kérek, nem véletlenül kérem, és ha nála van a kicsi,

nincs telefonálás.

2020. dec. 9. 12:44
 5/13 A kérdező kommentje:
2-es így csinálom én is,hogy teszek a kanálra de aztán elkezd vele csapdosni,próbáltam azt is higy vezettem a kezét hogy beletesszüke együtt a kanalat aztán a szánkba,azt még szerette is 1-2x de aztán nem érdekelte,mindig együtt eszünk és nézi is mit csinálok de nem csinálja utánam :/
2020. dec. 9. 12:46
 6/13 A kérdező kommentje:

4-es köszönöm a tanácsod,sajnos tudom milyen az anyósom! Magasról tesz rá hogy mit mondunk neki,azóta szerencsére nincs ott a gyermek egész nap.

Együtt eszünk mindig,látja hogy mit csinálok,hogyan eszem. 1x2x tetszett neki higy vezettük a szájához a kanalat de aztán nem érdekli.

Sajnos nem eszik egész nap ha nincs mese,nèha sikerül lefoglalnom hogy ne mesézzen de ritka,így is fényevő ès mèg ez is rátesz egy lapáttal.

Már nem dőlök be a sírásának,de ilyenkor addig sír mig nem is vesz levegőt ès ezt sem szeretném hagyni,még a végén rámküldik a gyámügyet hogy biztos bántalmazom. Valamit majd kitalálok,de ez a maci etetős dolog jó tipp,ma megpróbálom köszönöm szépen

2020. dec. 9. 12:51
 7/13 anonim ***** válasza:
50%
Én simán adtam az egyik kezébe egy kanalat és otthagytam az etetőszékbe vele szenvedni.Kb egy évesen kezdtük, 14 hónaposan jó koszosan, de betolta maga a kaját.Szerintem nem kell külön tanítani, magától rájön.Tv-t meg egyszerűen nem kapcsolsz míg eszik, majd megszokja hogy nincs.
2020. dec. 9. 13:17
 8/13 anonim ***** válasza:
60%

2 kanalas módszer.

1 kanál nála, 1 nálam.

-Játék közben etetjük a macit.

-Együtt eszünk

-kedvenc kajával "egyedül" (pl krémtúró)

Ezek váltak be.

És szerintem sem kéne mese.

Ki kell kapcsolni és kész. 1 napig nem eszik, nem lesz baja. Majd 2 nap után megunja.

2020. dec. 9. 13:52
 9/13 anonim ***** válasza:
29%

Villaval tud enni?

Elsonek adj neki babavillat a kezebe es.puha falatokat amiket feltud venni vele

2020. dec. 9. 14:17
 10/13 A kérdező kommentje:
Valamennyivel jobban èrdekli a villa,most azzal próbálkoztam,ügyes volt vele
2020. dec. 9. 14:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!