Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tesz a mikulás a csizmába?

Mit tesz a mikulás a csizmába?

Figyelt kérdés

Őszintén én csak csokit vettem a gyereknek.

De az ismerőseimnél látom, hogy házhoz rendelt mikulás, társasjátékot, legót, kirakót, teherautót (ezt egy gyerek kapta amúgy) visz. Ezt több ismerősömnél láttam.

Megmondom őszintén nem értem ezt, mi gyerek korunkban akkor csak csokit kaptunk, és karácsonyra a nagy ajándékot. A kisfiam is egy csomó mindent kap karácsonyra, de mikulásra csak csokit. De lehet nekem is be kell szállnom ebbe a versenybe, hogy ne érezze később rosszul magát, az oviban, hogy csak csokit kapott...

2020. dec. 5. 20:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
37%

Nálunk édesség nincs, kivéve amit az oviban kapott (egy kis mikulás, plusz egy müzliszelet, de ott is főleg gyümölcs, mogyoró volt).

Nagyszülők küldtek sok dolgot, én már kicsit túlzásnak érzem: pulcsi, kifestő, verseskönyv.

Mi készültünk diákcsemegével, mandarinnal.

Ezen kívül egy-egy puha papucsot kapnak, de arra amúgy is szükség volt. Sokat vaciláltam, hogy az ablakba tegyem, vagy csak odaadjam. Végül a mikulástól kapja.

2020. dec. 5. 21:44
 12/19 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk kapnak egy kis csokit(mikulast, nagy kindertojast, smartiest) mandarint, fogkefet(ez tradicio😂),es valami apró kis jatekot szoktak pl. kisautot,legot.
2020. dec. 5. 21:57
 13/19 anonim ***** válasza:
77%

Ez a kérdés évről évre felmerül itt (is).

Az én gyerekeim már fejenként 3 mikulászacskónyi csokoládét kaptak (óvoda, férjem munkahelye meg az enyém) úgy, hogy nem is igazán szeretik a csokit, egyikük egyáltalán nem eszi meg.

Gyümölcs, magvak, aszalványok mindig vannak itthon.

Így tőlünk mindenkinek 1 lego adventi naptárt, 1 könyvet, illetve a Lukoil-os gyűjthető pontokból 1 spongyabob plüsst hoz a Mikulás.

2020. dec. 5. 22:07
 14/19 anonim ***** válasza:
68%
Nálunk az én gyerekkoromban sem csak csoki volt a felhozatal így én sem ezt viszem tovább. Nyilván volt csoki is a csomagban, de más apróság is volt mellette. A kislányomnak most raktam össze a csomagot, egy kisebb plüsst kap, egy karácsonyi matricás füzetet, egy kis dobozos ivólevet és egy kis dobozos kekszes pudingot. Árban ez kb 3500 Ft, ha jó minőségű csokiból vennék sokat sem jönnék ki olcsóbban. Lesz egy másik csomag is, abban lesz a plüss párja, egy kispárna, meg valami kis színező, egy Mikulás csoki, kesudió meg gyümölcspüré. Szerintem ez így rendben van, tavaly a család egyik részéről csak csokit kapott, alig volt egy éves, azt a mennyiséget szerintem egy év alatt nem ette volna meg ami itt összejött, ha nem akartam, hogy megromoljon megettem/odaadtam másnak és közben meg égett a pofámról a bőr, hogy a gyerek ajándékát osztogatom, eszem. Inkább akkor teszek bele egy matricás könyvet vagy plüsst, amit tényleg ő élvez ki.
2020. dec. 5. 22:18
 15/19 anonim ***** válasza:
68%
Nálunk nem szokott édesség lenni a csomagban max egy kis mikulás jelképesen. Nem azért mert tiltva van csak nem vagyunk édes szájúak. A kicsinek egy plüss és egy baba takaró, a nagynak hajcsatok, fejpánt, színező, kis pénztárca szerűség..pepcos pár száz forintos dolgok de ennek legalább örül. Az édesség csak ránk avasodna
2020. dec. 5. 22:35
 16/19 anonim ***** válasza:
42%

Édességek, gyümölcsök a zacsiba...

Nagyszülőket is erre próbáltuk az évek alatt rászoktatni. Mára már ők is helyes kis piros zacskót küldenek előre, s ennyi.

Ami zsákok így összegyűlnek, az is rengeteg.

Fokozatosan kapják meg őket azzal a szöveggel, hogy a Miku járt ennél a mamánál, és ott azt üzente, ezt küldte... s így tovább.

Ma reggel kiraktuk éjjel az egy méteres játékmikulást, ami csak ilyenkor kerül elő. Elé cipők, melléjük a mi (szülők) csomagjai.

Néhány csokin meg Kinder-csillagon kívül mindhárom gyerek kapott 1-1 pici műanyag kutyát és cicát - amiket előzőleg párszáz forintért vettem. Azokkal szórakoztak csokievés közben.

De a legjobb akkor is az volt, amikor hálásan és gyermekien spontán megölelték a játék Mikulást, és elmondták neki, hogy szeretik őt :D

2020. dec. 6. 07:54
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Kevés édességet és több tárgyi ajándékot (játékok és kreatív eszközök).

Rendszeresek az ilyen kérdések és sokan leírják, hogy sem Mikulásra, sem Húsvétra nem kap a gyerek játékot, még névnapot sem ünnepelnek, csak Karácsonyra és szülinapra van ajándék. Ehhez képest bárkihez megyünk, minden gyereknél van mindenféle.

2020. dec. 6. 08:56
 18/19 anonim ***** válasza:
57%
Édesség, sós rágcsa (ropi), 1 kis ivólé és mandarin.
2020. dec. 6. 10:23
 19/19 anonim ***** válasza:
78%

Csoki Mikulást szoktunk adni és kapni.

A lányom 9 hónapos, ő neki való dolgokat kapott, nyilván édességeket és magvakat nem eszik még.

Ezért volt gyümölcs, gyümölcspüré, baba nasik (keksz, rizs pufi). Szüleimtől Mikulás ruhás plüss manó, tesómtól kézbáb. Tőlünk meg egy cuki body.

Viszont később ő is csokit fog kapni a család többi tagjától, legfeljebb tőlünk kap egyebet.

2020. dec. 6. 10:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!