Miért istenítik annyian a kötődő nevelést, amikor a régi nevelés is bevált?
Nem lett attól semmi bajunk, hogy nem igény szerint, hanem idő szerint lettünk szoptatva, és nem lettünk depressziósok attól sem, mert nem lettünk mindenért felkapva, amikor sírtunk, meg anyáink nem kötöttek magunkra egész nap.
Nem kötekedni akarok, csak érdekel, hogy hogy van ez, meg miért. Én még nem vagyok édesanya, ezért is érdekel. 26hkm.
Én úgy csináltam ahogy én gondoltam.
Nagyon le volt tojva mindenki. Egyik gyerekem sem komfortszopizott. De csak azért nem keltettem fel éjjel a babát mert letelt a 2-3 óra és ennie kell. Örültem, hogy alszik. Igény szerint lett etetve mindkettő. Viszont nem hurcoltam állandóan magamon (nem is bírta volna a gerincem, 40 kg vagyok), hagytam hogy egyedül is ellegyen magában.
Nekem volt életem mellettük (most is van, nem lóg egyik sem rajtam) és a harmadiknál is így fogom csinálni. Emellett nagyon sokat szeretgetem őket, oviban is mondták anno, hogy magas az érzelmi intelligenciájuk.
Tehát mindent mégsem csináltam szarul :)
A kötődő nevelés nem arról szól, hogy etető és hordozógépekké válunk.
Nem szabad nlc meg hasonló pár cikket elolvasni és úgy nekiesni féltudatlanul egy nevelési irányzatnak.
Vannak szakértők, akik megszólalnak a témában, őket kell olvasni, követni, tanulni.
Akiknek fogalmuk sincs a kötődő nevelésről, csak hallottak ezt azt, azok tényleg nagyon el tudják rontani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!