Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért istenítik annyian a...

Miért istenítik annyian a kötődő nevelést, amikor a régi nevelés is bevált?

Figyelt kérdés

Nem lett attól semmi bajunk, hogy nem igény szerint, hanem idő szerint lettünk szoptatva, és nem lettünk depressziósok attól sem, mert nem lettünk mindenért felkapva, amikor sírtunk, meg anyáink nem kötöttek magunkra egész nap.

Nem kötekedni akarok, csak érdekel, hogy hogy van ez, meg miért. Én még nem vagyok édesanya, ezért is érdekel. 26hkm.

2020. nov. 10. 21:40
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
42%
Nem tudom én sem, nagyon sokan csak divatból kötik magukra a gyereküket, mert hogy ugye ma ez a trendi. Nyilván most ki fogják forgatni a szavad, hogy régebben se volt olyan jó minden, meg hogy napokon át hagyták sírni a gyerekeket. Erre készülj fel!
2020. nov. 10. 21:43
 2/22 anonim ***** válasza:
57%
Én sem értem. Engem nem kötődő nevelés szerint nevelt anyám, mégis szerettem anyámat. Most ez nem ezen fog múlni.
2020. nov. 10. 21:46
 3/22 anonim ***** válasza:
63%
Én nagyon sok korom belit ismerek, akik depresszióval, vagy szorongással küzdenek, köztük én is. Ha valaki kimegy a szobából, ha akár pisilni, és egyedül hagy engem, mindig görcsbe rándul a gyomrom. Pedig felnőtt nő vagyok, 8 hónapos babával. Vajon ez mitől lehet? Sose tudjuk meg... Pedig amúgy imádok egyedül lenni, de maga az hogy otthagynak engem a szobában, nem esik jól.
2020. nov. 10. 21:47
 4/22 anonim ***** válasza:
79%
Bevált...? Nézz rá a társadalmunkra. Szerintem a mai 30-40-50es generáció úgy általánosságban baromira nem oké. Depresszió, pszichés problémák tömkelege, agresszió, minimális érzelmi intelligencia... nem, a "régi" nevelés úgy általánosságban baromira nem vált be.
2020. nov. 10. 21:48
 5/22 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem nem vált be :(((((
2020. nov. 10. 21:50
 6/22 anonim ***** válasza:
78%

"Bevált...? Nézz rá a társadalmunkra. Szerintem a mai 30-40-50es generáció úgy általánosságban baromira nem oké. Depresszió, pszichés problémák tömkelege, agresszió, minimális érzelmi intelligencia... nem, a "régi" nevelés úgy általánosságban baromira nem vált be."

Mert a mai gyerekek aztán pszichésen ott vannak a toppon...

2020. nov. 10. 21:53
 7/22 anonim ***** válasza:
55%
Nem tudom. Sok mai anyuka úgy van vele, hogy a mellével kommunikál a gyerekkel, és minden nyekkenésre mellre teszi komfort szoptatás néven.
2020. nov. 10. 21:54
 8/22 anonim ***** válasza:
99%

Én az aranyközéputat választottam, mindkét szélsőség egészségtelen szerintem. A régi ridegtartás is, és ez a borzasztó gyerekközpontúság is. Nem egészséges, hogy ennyire alávetik magukat a szülők a gyereknek, nem tudnak pisilni menni mert jajj a drágám sírni fog, beteszik a hitvesi ágyba, megveszik inkább a nyolcadik játékot is csakhogy csend legyen...

A régi nevelés meg hát tényleg beteg társadalmat csinált, szakadékot a generációk közt, eltávolodott, haragtartó és szeretet nélküli kapcsolatokat (tiszt a kivételnek). Én megpróbálom a lányomnál a lehetetlent: meghúzni a határokat, tisztázni kinek hol a helye, ugyanakkor rengeteget foglalkozom vele, figyelek az érzéseire.

20 év múlva megkérem, írja le ide, milyen lett a kapcsolatunk :D

2020. nov. 10. 21:56
 9/22 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem a kötődő nevelés max ilyen 5 éve van "divatban úgyhogy még ezzel ia várni kell pár évet, míg rá jövünk, hogy ez működik e.

De szerintem sincs rendben a 30-50 éves korosztály, én a sírni hagyást se pártolom.

2020. nov. 10. 21:57
 10/22 anonim ***** válasza:
91%

Mindig van valami trendi irányzat. Majd ez is lecseng és lesz más.

Egy csomó elmélet van a kötődő nevelés mellett, de valójában az emberi természet annyira bonyolult, hogy ami az egyiknek jó a másiknak pont nem. Arról nem beszélve milyen könnyen át lehet esni a ló túloldalára. Épp ezért en úgy vagyok vele, mindenki a saját gyerekét ismeri.

Nem gondolom, hogy pszichopata gyilkos lesz, akit nem így nevelnek és istenadta jóember akit igen. Azért ennél sokkal sokkal bonyolultabb.

Ráadásul azért régen sem mindenki ugyanúgy csinálta. Ok. Az időre etetest talán a legtöbben igen. De most is sokan csinálják. Pl en soha nem iszsz-eznék. Soha. Soha. Soha. Csinálja, akinek az szimpatikus, ő dolga.

Nem hiszek a csodálatos anyatej világmegváltó erejében sem. Jó, hasznos, kaja azt ennyi. De ez a nyáladzás ami körülötte forog... a gyomrom fel tud fordulni tőle.

Sírni hagyás is. Van aki szerint már az az, ha elmész pisilni. Hagyjuk már. Meg hány hónapos babáról beszélünk? Nem mindegy hogy két hetes vagy 6 hónapos. Szóval ezek ilyen nagyon elnagyolt marhaságok amikről jó cikkeket lehet írni, csak közük nincs a való élethez. A való életben mindenki kialakít egy ritmust ami soha nem lesz olyan, mint a nagykönyvben.

2020. nov. 10. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!