Ha nekem is lesz babám könnyebben fogom elviselni a
férjem kislányát?
Szerintem nem. Attól még a másik nőhöz köti az ELSŐ gyereke, sosem leszel első és egyetlen. Ezt kéne feldolgoznod, akár szaksegítséggel is, mert nem fog megváltozni, a tény tény marad.
2020. nov. 7. 13:32
Szerintem csak rosszabb lesz. Ha nem tudod elfogadni es szeretni! a kislanyt,engedd el ezt a kapcsolatot. Az osszes unnepnap,szunet,karacsony ugyanugy jonni fog,es ez a normalis. Kell neki az apa is.
2020. nov. 7. 13:40
Nem, sőt, rosszabb lesz, mert neked csak egy gyereked lesz, a párodnak meg kettőről kell gondoskodni. Ez benned örök ellenszenvet fog eredményezni, pedig a kislány nem tehet róla, hogy megszületett.
Ebből a helyzetből lesznek a “hogyan tudom elérni, hogy a férjem kevesebb gyerektartást fizessen az első gyerekére" kérdések.
2020. nov. 7. 13:40
Azt ugye érzékeled, hogy ebben a történetben a gonosz mostoha vagy?
2020. nov. 7. 13:42
Akkor majd jön a neki mit ad, mit vesz, mennyi időt tölt vele, a tiétekkel mit csinál, mennyiért, hogyan, és minek jön a másik is. El kell fogadnod, és érdemes megszeretned is kicsit a kislányt, mert a párod "csomagjában" van és soha nem fog elmenni, vele együtt jár.
2020. nov. 7. 13:42
Na, így pont nem kéne gyereket vállalnotok.
Tényleg csak rosszabb lesz, ha lesz saját. Apukától meg nem várhatod el, hogy ne törődjön a lányával. Azért mert lesz tőled is egy gyereke, a másikat nem fogja kevésbé szeretni, meg ignorálni.
2020. nov. 7. 16:03
Ne vállalj vele gyereket! A kérdésből látszik, hogy azt reméled, hogy ti lesztek az elsők, ha család lesztek. A másik gyereke mindig ugyanolyan fontos lesz. Sosem lesztek csak hármasban hosszú időn keresztül, az ünnepeken is osztozni kell majd, mert ugyanolyan gyereke ő is. Ha ezt tudnád és elfogadnád, eszerint élnél és terveznél, akkor fel sem merült volna ez a kérdés. Nincs gond veled, nem mindenki tűri, hogy második legyen. Én sem tűrném. De én nem is kezdenék SOHA gyerekes pasival.
2020. nov. 7. 16:13
Nem is maradnék olyan nővel aki nem fogadja el a gyerekem.
Nyilván azért mentem szét a párommal mert nem működött, attól még a gyerekem a gyerekem marad, a volt feleségemre egyáltalán nem gondolok úgy ahogy régen, csak mint a gyerekem anyja.
Barátok maradtunk.
Szerencsére a jelenlegi párom imádja a gyerekem és tudta mit vállal, a volt feleségemmel sincs semmi baja.
Például a párom ha vesz a közös gyermekünknek valamit akkor a lányomnak is mindig vesz. Sosincs kivétel.
És én pedig sok időt töltök a lányommal, sokszor megyünk kirándulni hármasban ( volt feleseggel) de megsem fordult semmi rossz a párom fejében, bízik bennem és tudja hogy a kislányom a kislányom marad akkor is ha lett egy újabb gyerekem.
2020. nov. 7. 16:58
9/31 A kérdező kommentje:
Azért annyira sokat nincs nálunk, hogy zavaró legyen, havonta 2 max 3 napot meg ünnepekkor pl Karácsony másnapján elmegyünk érte, pár órára elvisszük a nagyszülőkhöz és ott megkapja az ajándékot a többi gyerekkel együtt.
10/31 A kérdező kommentje:
8as nekem ez elég furcsa azért, hogy az expároddal mentek 3asban kirándulni. Miért nem az új pároddal viszitek el őt is?
Kapcsolódó kérdések: