Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan lehet a szülés közben...

Hogyan lehet a szülés közben a fájdalmat könnyebben elviselni?

Figyelt kérdés
Alacsony a fájdalomküszöböm és már most félek hogy nem fogom birni/nem akarok kiabálni/,csöndben és kitartással szeretnék vajúdni!A kitolásnál mindig marad annyi erő amennyi szükséges? Adjatok tanácsokat! Köszönöm! 33 hetes kismama
2008. szept. 29. 09:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A kitolás már a legjobb szakasza a szülésnek,ha van erőd ha nincs,akkor is nyomni fogsz,hiszen majd te is alig várod majd hogy meglásd a babát és hogy minnél hamarabb túl legyél rajta. Nekem szülés előtt nem voltak fájásaim,hiszen magzatvíz elfolyással kerültem be. Aztán adták a méhösszehúzó infúziót. Hát megmondom őszintén,nem volt olyan vészes. Simán ki lehet bírni a fájásokat. Én 13 óráig szenvedtem a szülőszobán:) A legfájdalmasabb az mikor fájás közbe az orvos tágít a kezével... Az nagyon ütős.

2008. szept. 29. 09:52
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a légzéstechnika segített.Mindíg mikor jött a fájás vettem egy nagy levegőt és szépen lassan kiengedtem.Egy hang nélkül végig vajúdtam 14 órát.
2008. szept. 29. 10:07
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Légzéstechnika tényleg nagyon fontos! Nekem a barátnőm jelenléte is sokat segített.
2008. szept. 29. 10:34
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is a légzéstechnikára szavazok! De nekem a védőnő a fájások közötti relaxációt is javasolta.
2008. szept. 29. 12:02
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A férjem segített rengeteget azzal, hogy teljesen nyugodt maradt.Eszegetett, vicceket mondott...és persze önmagad tehetsz a legtöbbet önkontrollal és koncentrációval.
2008. szept. 29. 12:13
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Légzéstechnika, és mindenekelőtt semmi pánik! Próbálni kell nyugodtnak maradni, és viselni a fájdalmat. Remélhetőleg szépen fogsz tágulni, nem kell előre görcsölni, hogy mi lesz ha ez vagy az történik. A fájások közti szünetekben becsuktam a szemem, próbáltam elképzelni, hogy fog kinézni a kicsi, vajon mit csinálhat most odabenn, stb. Ezek sok erőt adnak ilyenkor, és ezzel készülhetsz a következő fájásra. A tolófájás persze fáj, de akkor már látni az egésznek a végét, nemsoká kinn baba, az már izgalmasabb, mithogy az ember fáradtságra gondoljon :-))) Sok sikert!!!
2008. szept. 29. 13:05
 7/9 anonim ***** válasza:

Én pihentem a fájások között. Becsuktam a szemem, kizártam a külvilágot, és magamra és a kicsire koncentráltam. A tolofájások között ki sem nyitottam a szemem, csak bólogattam a dokinak, ha kérdezett valamit:-)Vicces lehettem:-))

Ne félj, ki lehet bírni, én sem emlékszem fájdalomra, igaz hamar és könnyen szültem. Ajánlon a homeos bogyókat!!!

2008. szept. 29. 16:07
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

szia!

olyan fájdalom,amit leirni nem lehet..de egy pillanat alatt elfelejted az egészet,mikor a pici kint van!(azt hittem csak duma,de szülés után megtapasztaltam)

mi éjszaka vajudtunk,mikor kijött a fiam,már 32 órája folyamatban fent voltam...akármennyire elfáradsz vajudás közben,kitolásra valahogy rengeteg energiád lesz(azt olvastam,h ahogy jön ki a baba,adrenalint termel a szervezet),sőt utána még teljesen fel leszel dobodva!!!

amugy tényleg a légzéstechnika a fontos,meg ájásokkor ha lehet a párod masszirozza a derekad,vagy ha van fürdőszoba,ahol vajudsz,engedj melegvizet a derekadra..és figyelj a szülésznőre,rengeteg mindenbe tud segiteni!

és kitoláskor szemet lecsukni,nagy levegő,és amikor nyomsz,engeded ki lassan....és nem duma,sikitás közben,mert akkor oda megy el az erőd, és a babának nem lesz jó!

könnyű szülést kívánok neked!

2008. szept. 29. 18:05
 9/9 ElsiNiki ***** válasza:
Sziasztok! Amik nekunk segítették: homeos bogyók, vajúdás alatt forró zuhany; es amikor a kitolás előtt mar a Férjem is velunk lehetett, akkor 'fajas' alatt én leültem egy székre, vagy az agy szélére, a két talpam a Földön, Férjem pedig erősen nyomta a két térdemet a csípőm fele.ez a nyomas elvette a fájdalom kb 70 százalékát. Youtuben találsz hozza videókat is. Szep születést Nektek! ;)
2013. nov. 1. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!