Hogyan lehet a szülés közben a fájdalmat könnyebben elviselni?
Szia!
A kitolás már a legjobb szakasza a szülésnek,ha van erőd ha nincs,akkor is nyomni fogsz,hiszen majd te is alig várod majd hogy meglásd a babát és hogy minnél hamarabb túl legyél rajta. Nekem szülés előtt nem voltak fájásaim,hiszen magzatvíz elfolyással kerültem be. Aztán adták a méhösszehúzó infúziót. Hát megmondom őszintén,nem volt olyan vészes. Simán ki lehet bírni a fájásokat. Én 13 óráig szenvedtem a szülőszobán:) A legfájdalmasabb az mikor fájás közbe az orvos tágít a kezével... Az nagyon ütős.
Én pihentem a fájások között. Becsuktam a szemem, kizártam a külvilágot, és magamra és a kicsire koncentráltam. A tolofájások között ki sem nyitottam a szemem, csak bólogattam a dokinak, ha kérdezett valamit:-)Vicces lehettem:-))
Ne félj, ki lehet bírni, én sem emlékszem fájdalomra, igaz hamar és könnyen szültem. Ajánlon a homeos bogyókat!!!
szia!
olyan fájdalom,amit leirni nem lehet..de egy pillanat alatt elfelejted az egészet,mikor a pici kint van!(azt hittem csak duma,de szülés után megtapasztaltam)
mi éjszaka vajudtunk,mikor kijött a fiam,már 32 órája folyamatban fent voltam...akármennyire elfáradsz vajudás közben,kitolásra valahogy rengeteg energiád lesz(azt olvastam,h ahogy jön ki a baba,adrenalint termel a szervezet),sőt utána még teljesen fel leszel dobodva!!!
amugy tényleg a légzéstechnika a fontos,meg ájásokkor ha lehet a párod masszirozza a derekad,vagy ha van fürdőszoba,ahol vajudsz,engedj melegvizet a derekadra..és figyelj a szülésznőre,rengeteg mindenbe tud segiteni!
és kitoláskor szemet lecsukni,nagy levegő,és amikor nyomsz,engeded ki lassan....és nem duma,sikitás közben,mert akkor oda megy el az erőd, és a babának nem lesz jó!
könnyű szülést kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!