Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Igaz, hogy könnyebben megy a...

Igaz, hogy könnyebben megy a szülés 19-20 éves korban, mint pl.30 fölött?

Figyelt kérdés
2010. dec. 18. 18:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem feltétlenül. 30 fölött már lazábbak a szövetek, könnyebben elkezd kinyílni a méhszáj, rövidebb a vajúdási idő, de egyúttal nagyobb a koraszülés veszélye. Viszont egy 19-20 éves szervezet könnyebben viseli a szülést, egy olyan 30-assal szemben, aki elhagyja magát. Persze vannak olyan 30-asok is, akik jobb karban vannak némely 20 évesnél állóképesség szempontjából, de az átlagra igaz, hogy a fiatalabb anyuka könnyebben szül.
2010. dec. 18. 18:16
 2/15 anonim ***** válasza:

Ez egyén függő.

23vagyok, hosszú volt a vajúdás, de nem viselt meg, ugyan volt gátmetszésem, de észre sem vettem...

Más 30feletti anyukatársam meg ugyan 2óra alatt lenyomta a teljes szülést, viszont ott is szakadt-repedt ahol gyerek sem volt...

És persze fordítva.

Biológiailag a legjobb kor a 20as életévek a terhességre, szülésre, de ez nem feltétlenül igaz mindenkire...

2010. dec. 18. 18:47
 3/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 4 gyereket szülte.

Az elsőt 21 évesen s tavaly az utolsót 33 évesen.

A legkönnyebbet 27 évesen szültem.Ő volt a harmadik gyerkőc.

2010. dec. 18. 19:02
 4/15 anonim ***** válasza:
20 évesen szültem,3 óra alatt.
2010. dec. 18. 19:15
 5/15 anonim ***** válasza:
Ennek sosem szabad bedőlni.A nagy lányom 17 évesen szültem 22 óra alatt.A kicsit 24 évesen 2 óra alatt
2010. dec. 18. 20:17
 6/15 anonim ***** válasza:
Én azt hittem pont benne vagyok a korban, 26 évesen szültem, de szörnyű és hosszú szülés volt. Úgyhogy nem is tudom...ez szerintem genetika...
2010. dec. 18. 21:08
 7/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom.Az első gyerekemet 19.5 évesen szültem 4 óra alatt(pici gátmetszés,könnyű gyermekágy)...a 2. gyerekemet 3 óra alatt szültem 35.5 évesen(nem volt gátmetszés,a gyermekágy még könnyebb volt).A kisebb most 2.5 éves,jövőre tervezünk még egy babát(kb. 39 éves leszek,amikor megszületik),szerintem semmi gond nem lesz(ami a nehézséget illeti).Biztos,hogy genetika is....
2010. dec. 18. 23:27
 8/15 anonim ***** válasza:

21 évesen szültem 5,5 óra alatt, nekem inkább a szülés után fájt nagyon. Genetika, hát nem tudom. Anyukám engem majdnem 12 óra alatt szült meg. Szerintem viszont könnyebb egy babát ellátni. De ez csak az én véleményem.

Encsi

2010. dec. 19. 14:44
 9/15 anonim ***** válasza:
nem tudom.majd jövőhéten megírom a tapasztalatot:):)
2010. dec. 19. 19:03
 10/15 anonim ***** válasza:

Erre igazán választ adni nem lehet...

Genetika: anyukám iszonyúan megszenvedett velem, mint ahogy az ő anyukája is...én villámgyorsan megszültem :) 20 perc, mert nem vajúdtam hirtelen jöttek a tolófájások, három nyomás és kinn volt a baba...érzéstelenítés stb nélkül.

Kor: 33 évesen szültem, mint írtam könnyen és könnyen is átvészeltem

Amit láttam.

Sok fiatal anyukát huszonéves korának elején, akik úgy visítottak mint a malac 10 perces fájásoknál és elvárták, hogy körülöttük ugráljon mindenki, holott rajtuk kívül még vagy 6 másik anyuka is vajúdott és összesen volt 1 szülésznő

Sok fiatal anyukát huszonéves korában akik csendben szuszogtak de látszott rajtuk a félelem

Sok harmincas anyukát, akik kiabáltak, tépték a szülőágyat és lekötözték őket meg ne rúgja a dokit

Sok harmincas anyukát, akik csendben tűrtek, és csak toláskor nyüsszentettek fel.

Veszélyeztetett terhes voltam, szinte végig kórházban...

2010. dec. 19. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!