Igaz, hogy könnyebben megy a szülés 19-20 éves korban, mint pl.30 fölött?
Ez egyén függő.
23vagyok, hosszú volt a vajúdás, de nem viselt meg, ugyan volt gátmetszésem, de észre sem vettem...
Más 30feletti anyukatársam meg ugyan 2óra alatt lenyomta a teljes szülést, viszont ott is szakadt-repedt ahol gyerek sem volt...
És persze fordítva.
Biológiailag a legjobb kor a 20as életévek a terhességre, szülésre, de ez nem feltétlenül igaz mindenkire...
Szia!
Én 4 gyereket szülte.
Az elsőt 21 évesen s tavaly az utolsót 33 évesen.
A legkönnyebbet 27 évesen szültem.Ő volt a harmadik gyerkőc.
21 évesen szültem 5,5 óra alatt, nekem inkább a szülés után fájt nagyon. Genetika, hát nem tudom. Anyukám engem majdnem 12 óra alatt szült meg. Szerintem viszont könnyebb egy babát ellátni. De ez csak az én véleményem.
Encsi
Erre igazán választ adni nem lehet...
Genetika: anyukám iszonyúan megszenvedett velem, mint ahogy az ő anyukája is...én villámgyorsan megszültem :) 20 perc, mert nem vajúdtam hirtelen jöttek a tolófájások, három nyomás és kinn volt a baba...érzéstelenítés stb nélkül.
Kor: 33 évesen szültem, mint írtam könnyen és könnyen is átvészeltem
Amit láttam.
Sok fiatal anyukát huszonéves korának elején, akik úgy visítottak mint a malac 10 perces fájásoknál és elvárták, hogy körülöttük ugráljon mindenki, holott rajtuk kívül még vagy 6 másik anyuka is vajúdott és összesen volt 1 szülésznő
Sok fiatal anyukát huszonéves korában akik csendben szuszogtak de látszott rajtuk a félelem
Sok harmincas anyukát, akik kiabáltak, tépték a szülőágyat és lekötözték őket meg ne rúgja a dokit
Sok harmincas anyukát, akik csendben tűrtek, és csak toláskor nyüsszentettek fel.
Veszélyeztetett terhes voltam, szinte végig kórházban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!