Mit vártok el az apukától?
Elsősorban arra lennék kíváncsi, hogy mit vártok el a férfiaktól? Keljen fel éjjel ő is a babához vagy vigyázzon rá esetleg a házimunkába segítsen be? Hogy bírjátok azok akiknek semmi segítségük nincs, akiknek a párja nem segít semmiben?
Ti hogy vagytok ezzel?
22es, ha otthon vagy gyerekkel az munkád.. tehát akkor nem kell besegítenie. Te mondtad.
Ha mindkét szülő munkahelyen dolgozik az más, akkor felesben kell az otthoni teendőket és a gyereknevelést is csinálni. Apuka nem fekhet le napközben aludni ha fáradt, míg az anyuka lefekhet, ha a gyerek is alszik. Apukának mindig minden feladatát meg kell csinálni, otthon viszont nem dől össze a világ ha anyuka egy-egy nap nem főz, vagy nincs patika rend. Nos, kinek is könnyebb?
23 as. Én már nem vagyok otthon, dolgozom, azért írtam így.
De ha így nézzük, akkor anyuka sem a háztartás miatt van ám otthon ugye hanem hogy ellássa nevelje gondozza a közös gyereket. Onnantól akkor megint az van, hogy akkor háztartáshoz hozzá sem kell nyúlnia. Közös a szennyes, a kosz minden közös tehát közösen kell csinálni.
Vagy ha egy apa akkor haza megy mindhatja a gyerekének hogy 2 évig itt sem vagyok ez anyád dolga???
24es, nem emlékszem hogy írtam volna hogy az apukáknak nem kell otthon csinálni semmit. Pl a kinti munka és a javítások kifejezetten férfimunkák. A gyerekkel is foglalkozni kell természetesen.
Nekem csak a mit vártok el megfogalmazás nem tetszett.
Igazat adok azoknak akiket lefujjogtak. Az apuka is vegye ki a részét a gyereknevelésből. Most nem arra kell gondolni, hogy ha hazajön egyből lepasszolja valaki a gyereket. De ha "normális" az apuka segít szó nélkül.
Példa nálunk, hogy megbüfizteti ha esetleg főzök addig vele van vagy ha valami házimunkát csinálok előtte megetetem és ő elaltatja. Nem arra kell gondolni, hogy mindent ő csinál. Egy kisbabával tapasztalatból mondom, hogy nehéz. Ha nagyobb egyre könnyebb. Sokkal jobban elvan. Az első gyereknél is sokat segített pedig akkor három műszakos volt. Ez mind akarat kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!