Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit vártok el az apukától?

Mit vártok el az apukától?

Figyelt kérdés

Elsősorban arra lennék kíváncsi, hogy mit vártok el a férfiaktól? Keljen fel éjjel ő is a babához vagy vigyázzon rá esetleg a házimunkába segítsen be? Hogy bírjátok azok akiknek semmi segítségük nincs, akiknek a párja nem segít semmiben?

Ti hogy vagytok ezzel?

2020. okt. 25. 19:48
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
83%

Mindent tudjon megcsinálni szájbarágás nélkül.

Ha otthon vagyunk ne csak nekem jusson eszembe megnézni a pelust.

Éjjeli kelése felesleges lett volna az elején, de pl a 2 évesemhez, ha kell leninnéha jólesik, ha ő megy,mert ott a kicsi is.

Háztartás: ha valaki jön vendégségbe és / vagy az ütemszerűnèl több dolgot kell megcsinàlni mondjuk karácsonykor.. átrendezni a nappalit stb és főzni is, akkor vagy a gyerekeket rendezze vagy segítsen be.

De úgy gondolom ketten vállaltuk őket.. ketten visszük az egész életünket.

2020. okt. 25. 20:52
 12/54 anonim ***** válasza:
74%
Kedves utolsó: itt látszik, hogy mennyire számít az alap személyiség. A te párod/férjed nem férfi az én szememben. Így várható hogy a gyerek mellett sem az.
2020. okt. 25. 20:54
 13/54 anonim ***** válasza:
100%
12es vagyok. Bocsánat a 10esnek írtam! :)
2020. okt. 25. 20:54
 14/54 anonim ***** válasza:
12%

12

Tehát akkor aki nem egész nap forrónaciban főz mos takarít helyetted meg a gyereket is felneveli helyetted az nem férfi? :D

2020. okt. 25. 20:59
 15/54 anonim ***** válasza:
94%
12-es vagyok. Most összezavarodtam. Én a 10-esnek írtam, mert ő arra panaszkodik, hogy kifogásokkal mindent az anyára hagy és még amiatt is cseszegeti, hogy mennyit keres... Nekem az ilyen nem férfi.
2020. okt. 25. 21:05
 16/54 anonim ***** válasza:
74%
Szerencsére nem kell elvárnom semmit mert a férjem kérés nélkül segít mindenben. Mos, főz, takarít, a gyerek körül mindent megcsinál a pelenkázástól a szoba rendrakásig, éjjel is kelt hozzá ameddig ébredt. Azonnal felismeri mire van szükség és mindent meg is csinál ha éppen rá hárul valami, úgyhogy teljesen felesben megy itthon minden. Cserébe sosem csesztetem ha épp nem úgy csinált meg valamit ahogy az tökéletes, pl ízléstelenül öltözteti fel a gyereket, nem azt hoz a boltból amit kértem, kifordított ruhát tereget ki, vagy nem oda pakol vissza ahol valami helye van stb hanem mindig mindent megköszönök neki és iszonyatosan hálás vagyok érte, hogy ilyen. Bátran vállalom be vele a második babát mert tudom, hogy számíthatok rá mindig mindenben.
2020. okt. 25. 21:43
 17/54 anonim ***** válasza:
85%

Az én férjem sokat segít. Hétvégén pl ő kel reggel 7 körül a gyerekkel, én alhatok tovább. Éjszaka is van hogy felkelt még kisebb volt.

Hétvégén szombatonként amúgy is ő van fixen vele du is mert nekem elfoglaltságom van. Igen, én elvártam hogy munka mellett is sokat segítsen, mert én is dolgozok, most itthonról keveset, de pár hónap múlva már 6 órában fogok fixen heti 5 nap nem itthon, onnantól már az sincs, hogy ő a fő kenyérkereső, bár most sincs ez,mert nekem is van havi 230 ezer bevételem körül, nem érzem, hogy eltartott lennék még úgy sem, hogy ő a dupláját keresi ennek. Úgyhogy kezdettől fogva ez volt, közös a gyerek, közös az ellátása, én ebből sosem engednék, de szerencsére nem is kell erőltetnem, mert ő a szülő típus jobban kettőnk közül, neki jön zsigerből, nekem sok mindent szokni kellett. Első naptól kezdődően ő fürdet,én eddig 4* fürdettem összesen a 1.5 éves gyermekünket, gyakorlatilag este mindent ő intéz már vele, én akkor házimunkázok.

Házimunkában nem várok el annyi segítséget, mert azt szeretem én csinálni, de amúgy azt is megcsinálgatja so so, amit meglát. Elrakja az edényeket, megeteti a kutyát, kiviszi a szemetet, megágyaz, ilyen apróbb dolgok. Amúgy én komolyan gondolom, ha valaha elválnánk nála jobb helyen lenne a gyerkőc mint nálam, csak azért írom le, mert ilyen is van, tudom ritka, de van ilyen.

2020. okt. 25. 22:12
 18/54 Derjaderja ***** válasza:
100%

Hát alap hogy vegye ki a részét, ki is veszi, mindig mindketten dolgozunk valamit itthon ha ébren vagyunk, kivéve ha együtt leülünk.

Viszont így is nagyon nehéz, sok a feladat: nagy felkész ház, kert, plusz állások, idős szülők, mozaikgyerek, extra élénk es faradhatatlan saját, kutya, félighalott öregautó stb.

Szóval ami rám jut házimunka, az egy panelben kb maga a háztartás (nem leszólás, panellakó voltam én is és nagyon hiányzik)

Kelni én keltem a szoptatás miatt.

2020. okt. 25. 23:22
 19/54 anonim ***** válasza:
75%

Az éjjeli kelést nem várom el, a gyerek nem sírós, csak enni kel fel, azt úgyis csak én tudom megoldani.

Ő vásárol, vasal, takarítást közösen. Főzni leginkább én szoktam, de hétvégén, ha itthon van ő is szokott. Sütni nem tud jól, azt én csinálom, de az nyilván nem létszükséglet. Ha valamiért éjjel nyűgös a gyerek és kevesebbet alszom, szeretem, ha délután elviszi sétálni míg én pihenek, de sokszor együtt megyünk, mert közös program, jó együtt lenni. Fürdetés meg az esti masszázs az ő feladata, hogy ő is kötődjön a picihez meg viszont, de annyira édes, mikor fürdik, hogy sokszor én is bemegyek. De amíg énekel, masszíroz, öltöztet én pihenek vagy vacsizok.

Sokszor ha nyűgös nap van, akkor csak támogat és ott van, mivel kicsi a gyerek még nagyon és nyűglődéskor inkább cicit akar, amit az apja nem tud adni neki, tehát ilyenkor csak én vagyok. Heti 1x1,5 órát online nyelvet tanulok, addig is ő van vele. Pelus csere meg ilyenek alap, ki mikor ér rá. Hosszabb időre az iszsz miatt nem tudom ráhagyni, nem megyek el így messzebbre. Múltkor fodrászhoz elkísértek, amíg csinálták a hajam sétáltak, de utána a gyerek már kért szopizni a kocsiban.

2020. okt. 26. 04:42
 20/54 anonim ***** válasza:
9%
És ti mennyit segítetek a férjeteknek? Hányszor mentek be helyette dolgozni hogy ő pihenhessen? vagy ez csak fordítva elvárás?
2020. okt. 26. 04:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!