A szülők zenei ízlése vajon mennyire befolyásolja a gyerekeik majdani felnőttkori zenei ízlését?
Magamból kiindulva számít.
A szüleim elváltak, apumat kéthetente láttam és ő oda volt a kazetta gyűjtésért. Rock, alternatív stílusokat kedvelt, ő mutatta meg a Tankcsapdát (akkor még lehetett értük rajongani) a Kispált stb.
Amikor nála voltunk, általában mindig szólt valami a magnóból és kialakult, hogy én is efelé kezdtem húzni.
Most 30 évesen is inkább ezeket szeretem jobban, bár már bővült az ízlési skálám.
Szerintem ha a gyerek vevő rá és figyelemmel kíséri a szülőket - értsd: minták az életében, akkor szerintem van befolyásolási lehetőség. De ha a szülő nem zene központú, nem hallgatnak egy légtérben zenét, a gyerek saját utakon jár, nincs közös nappaliban töltött közös idő zenével akkor nem biztos hogy hatással lesz a gyerekre.
Másik példa: zenész család gyerekei (nálunk 2 ilyen család is van) általában hasonló nyitottságúak a zenei irányra. Férjem is szereti a klasszikus zenét, mert az apja zenekarban játszott és a gyerekkora ekörül forgott.
Engem teljesen befolyásolt. Páromat is.
De lehet csak véletlen 🙂
Én punk-rock párti vagyok, de mindenfélét hallgatok, akár britneyt vagy operát is.
A gyerekem csak a popátíratos törpzenéket szereti.. felnőttként nem tudom, mi lesz. A szüleim mulatós zenét szeretnek, de nem igazán hallgattak zenét, nincs vele bajom, de nem kedvenc.
Szerintem nem tudjuk befolyásolni(sajnos:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!