A szülők zenei ízlése vajon mennyire befolyásolja a gyerekeik majdani felnőttkori zenei ízlését?
Én inkább onnan közelíteném meg hogy azt befolyásolja mit keres a zenében, mit értékel, mennyire választékos a zenei ízlése.
Ha valakivel sokat hallgattak otthon komplexebb dallamú/ritmusú, valami tartalommal rendelkező, hangszeres zenét, legyen az klasszikus, metál, hiphop vagy népdal, ha igyekeztek neki megtanítani a zene művészeti értékét, esetleg a gyerek maga is zenélt, annak mindenképpen lesz nyoma, és jobb eséllyel fogja keresni az igényes, zeneművészetileg is értékelhető zenéket. És ez most nem műfaj-kérdés, meggyőződésem hogy minden műfajban van olyan előadó aki művészetet csinál és olyan is aki full igénytelenül kornyikál egy sort, alárak egy alapot oszt jó napot.
Anyámék rengeteg klasszikus zenét hallgattak, meg Beatlest, The Doorst, Pink Floydot. Pont az ő kedvenceiket kevésbé hallgatom, inkább a metál és a folk felé húzok, de abban is válogatós vagyok, szerintem ez az ami nekik köszönhető.
De én inkább a mai slágereket, pörgősebb dalokat szeretem!
Én majd nem is szeretném befolyásolni, a gyerekemet ahogyan apám próbálta
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!