Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem soká megszületik a kisbabá...

Nem soká megszületik a kisbabám és szeretném meg tanítani angolul, németül, olaszul, franciául és spanyolul de még kiskorába hogy anyanyelvüen beszéljen felnőtt korábban. Ti mondtok rá?

Figyelt kérdés
2020. szept. 25. 18:22
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
73%
12-es vagyok: azt, hogy először magyarul tanuljon meg RENDESEN, nem azért írtam, mert kifogásoltam a helyesírásod vagy valamit, hanem azért, mert az a véleményem, hogy egy gyerekben először rögzüljön HELYESEN az anyanyelve, azt tudja JÓL használni, aztán jöhet az idegen nyelv. De ha te német vagy, akkor tényleg jó megoldás az, ha te németül beszélsz hozzá, a magyart meg úgyis megtanulja az apjától vagy ha ő sem magyar, akkor a közösségben. Ez esetben olvass sokat a kétnyelvű családokról, sok ilyen cikket láttam már én is úgy, hogy abszolút nem érint a téma, ha keresgélsz is rá, biztosan sok jó tippet fogsz kapni.
2020. szept. 25. 19:50
 22/39 anonim ***** válasza:
83%
Úristen, nyilván nincs honolului, te sem érted a viccet, úgy néz ki. :D
2020. szept. 25. 20:26
 23/39 anonim ***** válasza:
91%
Programozni is tanítsd meg még 1 éves kora előtt :D
2020. szept. 25. 20:34
 24/39 anonim ***** válasza:
76%
Kamu. Nem vagy német. Hogy hol buktál le? A -ban-ben, -ba-be ragok rossz használata tipikusan az aluliskolázott magyarok hibája. Egy nyelvtanuló nem rontaná el, különösen olyan nem, aki legalább 4 idegennyelven beszél, ugyanis elég egyértelmű a használatuk és más nyelvben (pl angol) is van megfelelôjük, ahol szintén nem ronthatja el az ember, különben más értelmet kap a mondat. Hogy Átlag Jóska szalagmenti munkás nem tudja jól mondani, az sajnos így van, de aki több nyelven beszél, annak nem kéne gondot okoznia a 2 közti különbségnek.
2020. szept. 25. 23:01
 25/39 anonim ***** válasza:
96%
Ez mind szép és jó, de először latinul illene tudnia, az első tíz hónapban csak arra tanítsd szerintem.
2020. szept. 26. 09:13
 26/39 anonim ***** válasza:
68%
23-as de 1-év 1-hónaposan már legyen munkahelye is minimum! Sőt igazából ezzel a tudással illene születnie.
2020. okt. 1. 17:21
 27/39 anonim válasza:
82%
Jót nevettem a kérdésen :D portugál nyelven nem gondolkodtál el még hatodiknak? :D Viccet félretéve, nyilván lehetetlen amit szeretnél. Ha az egyik szülője külföldi, akkor talán van esély arra, hogy az ő nyelvét fogja beszélni folyékonyan és akcentus nélkül. De ha itt él Magyarországon, akkor a többi felejtős. Esetleg ha majd felnőttként évekig, évtizedekig él egy olyan országban, aminek a nyelvét már nem kisgyerekként tanulta, akkor azt is beszélheti anyanyelvi szinten. De többet nem.
2020. okt. 2. 01:21
 28/39 anonim ***** válasza:
17%

Tesomeknal 3 nyelv van mind a három anyanyelvi szinten (nyilván,hiszen így tudjak tanítani) ennyi nyelvet egyszerre nem tudsz nemi megtanítani DE három meg belefer hátrány egyedül annyi hogy később fog elkezdeni beszélni és sokszor keverni fogja a nyelveket amíg kicsi

Tesom magyarul beszel hozza felesége és a családja portugálul a környezetben pedig az angol az alap mivel Canadaban élnek.

A magyar nagyon nehezen megy neki beszélni nem annyira tudja meg de megérti az angol meg a portugál már megy folyékonyan már amennyire egy 6 éves folyékonyan érthetően beszel .

2020. okt. 9. 17:06
 29/39 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó vagyok és nem értem ezen mit kell lepontozni amikor ez egy valós példa, tapasztalat . 😂

Vagy az a baj hogy egy 6 éves több nyelven beszel mint a magyar átlag felnőttek ? 🧐

2020. okt. 9. 19:26
 30/39 Laylah ***** válasza:
70%
Az a baj, hogy 6 évesen még nincs 8 év munkatapasztalata, hát milyen semmirekellő gyerek ez? (Azaz némelyik szülő irreálisan magas elvárásokat támaszt a gyereke felé, akik majd belepusztulnak a megfelelési kényszerbe. Lehet, hogy három nyelven beszéltetik szerencsétlent, de így nem lesz anyanyelve, és senki nem tudhatja, a fejében mi játszódik le, lehet örökké hontalannak, gyökerek nélkülinek fogja érezni magát. De kit érdekel, legalább tud 3 nyelven, ugye?)
2020. okt. 10. 09:57
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!