Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyümit, főzit, tápit vagy mit...

Gyümit, főzit, tápit vagy mit eszegettetek, amikor pozit teszcsiztetek?

Figyelt kérdés
Felnőtt emberek miért nem tudnak normálisan beszélni? De ha beszélni nem is, legalább ne írják le.
2010. aug. 6. 23:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%

na a teszcsiztetek-et meg nem is hallottam :D

a fozit .a tapit es a pozit itt olvastam eloszor...meg a tejcit is

bar a gyumit en is hasznalom.....

2010. aug. 6. 23:12
 2/17 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem nincsen ezekkel semmi baj..inkább azzal,hogy Téged ennyire zavar! :-) Na puszcsi :-)
2010. aug. 6. 23:12
 3/17 anonim válasza:
80%
Engem is idegesít...de hát ez van.:(
2010. aug. 6. 23:13
 4/17 anonim ***** válasza:
88%
Már észre se veszem... bár se kimondani, se leírni biztosan soha nem fogom. Minek gügyögjek? ugyanúgy megérti mindenki, még a gyerek is, ha normálisan mondom. Most ez a divat... régen meg a selypegés volt az.....
2010. aug. 6. 23:16
 5/17 anonim ***** válasza:
77%

Én is észreveszem és néha zavar is, de túl bírok lépni rajta.

Kedvencem: szercsizlek, teló, pusszancs, szeee

2010. aug. 6. 23:17
 6/17 anonim ***** válasza:
95%

ez az egyik veglet...anyosmom a masik: a gyerek sz@rik,pics@aja van meg pin@ja,pis@alni szokott.Nem azt kerdezi, hogy hol voltal anyaval, hanem merre voltal anyaddal/apaddal stb az is ugyan ennyire idegesito :S

az 1. valaszolo

2010. aug. 6. 23:19
 7/17 anonim ***** válasza:
81%

A szavak rövidítésének kívánalma minden nyelvben jelen van. Ugyanis az a hatékonyabb kommunikáció, amely adott idő alatt a legtöbb információt tudja átadni. Ezzel egy egészséges határig nincs is baj. A nyelv folyamatosan fejlődik, átalakul, így mára már teljesen beépült a nyelvbe és elfogadott néhány rövidülés, pl cigaretta helyett cigi, pulóver helyett pulcsi. Ezek azért rövidülnek, mert hosszúak. A pulóver három szótag, a cigaretta négy, s ez sok.

A baj ott kezdődik, amikor azokat a szavakat kezdik mesterségesen gügyögve rövidíteni, amelyek eleve két, vagy urambocsá' egy szótagúak. Mint a gyümölcs, a narancs, a krumpli, a banán. Sőt, ha a mondandó rovására megy (ti nem lehet kitalálni, hogy mit akar jelenteni), akkor van a baj. A tápot, ami egytagú szó, miért kell tápi-nak nevezni. Nem lesz tőle rövidebb, sőt, hosszabb.

A pozit meg a teszcsizést nem is értem. Fingom nincs, mit jelentenek. És még a szövegkörnyezetből sem lehet kikövetkeztetni.

Ezért utálják az emberek.

2010. aug. 6. 23:20
 8/17 anonim ***** válasza:
65%
Ez csak igénytelenség,és a legnagyobb baj,hogy a gyerekeik is ezt hallják tőlük.Érthetetlenné teszik a beszédet. Higyan fognak a gyerekeik beszélni? De az is idegesítő,amikor többes számot használnak, a babóról meg a pocaklakóról már nem is beszélve. Az nem baj,ha valaki azt kérdezi,hogy merre voltál a hol helyett,mert mindkettő helyes. Természetesen a trágár beszédet is elítélem,de ez régóta divat. Ez sem rosszabb - a gyerek szempontjából- mint az értelmetlen szavak használata.
2010. aug. 6. 23:27
 9/17 anonim ***** válasza:
79%

Igen, nagyon egyetértek az utolsó válasszal.

Egyes szavakat csak bizonyos "körök" értenek. Ha nem lettem volna kismama, én sem tudnám mi az a "pozi" meg "teszcsizni". De gondolom más-más területeken és egyes körökben is kialakulnak ilyen szavak, amiket csak ők értenek jóformán.

Én például a 28 évem és pedagógus létem ellenére sem tudom mi jelent ez, holott sokszor látom: LOL (vagy mi...)

2010. aug. 6. 23:28
 10/17 anonim ***** válasza:
26%
Nem értem miért vagytok kiakadva!? Különben meg ez egy babás oldal,nem vita fórum!!!
2010. aug. 6. 23:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!