Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sok nő mièrt nem gondolkodik...

Sok nő mièrt nem gondolkodik a gyerek számát illetően gyerekvállalás előtt?

Figyelt kérdés
Mostanàban egyre több olyat látni, hogy sorra szülik a gyerekeket egymás után, aztán apukának egyszer csak elege lesz ès újabb vizekre evezik. Az ilyen nők mièrt nem gondolják át, hogy ennyi gyerekkel egyedül megélni/dolgozni szinte esélytelen? A környezetemben a válási arány egyre magasabb ès sorra maradnak egyedül az anyukák.

2020. szept. 11. 10:16
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
88%
Az fel sem merül, hogy a férj is sok gyereket szeretne?
2020. szept. 17. 21:32
 22/28 anonim ***** válasza:
19 vagyok kerdezo. Ezen a kerdesen ma megakadt a szemem iskola peldaja annak amit irsz szerintem: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
2020. szept. 17. 22:25
 23/28 anonim ***** válasza:
2020. szept. 17. 22:34
 24/28 A kérdező kommentje:

Igen, ez tènyleg tipikus. Olvastam már olyat, hogy volt a kérdezőnek egy másfél èvese, akivel végig kellett feküdnie a terhességèt egy problèma miatt. Na utána az újabb terhessége is ugyanígy indult, csak ugye màr ott volt a másfél éves is. A válaszolòk meg olyan természetesnek vettèk, hogy akkor majd a rokonok, barátok vállalják a nagyobbat. Na itt is megjelenik a felelősségteljes gondolkodás hiánya, ha van egy örökmozgò, veszélyèrzet nélküli másfél évesem, akivel egy nagyon problémás terhességem volt, nem vállalok be másikat, csak esetleg nagyobb korkülönbsèggel. A saját felelőtlenség miatt nem kell mások életèt is felborítani.

Illetve nemrèg olvastam, hogy volt egy szintèn másfél éves kicsi, egy 4 hónapos ès mellè mèg terhes lett anyuka ikrekkel... Hát no comment. Ha apuka úgy dönt, hogy lelèp, akkor anyuka mit csinál?

Ésszel fel nem lehet fogni mennyi felelőtlen nő van.

2020. szept. 18. 05:28
 25/28 anonim ***** válasza:
56%

itt a gyk- eken túlsúlyban vannak a babázni minden áron, 1.5 szobas lakásba 3gyekereket szülōk. Nyilván nem fog idejönni és az irni, hogy hat igen, nem kellett volna, meg csak babazni akartam. Viszont a környezetünk reprezentatív, és nem vagy egyedül, hogy ezt látod. nekem is van egy lányom, és ōt biztonságban fel tudnám akár egyedül is nevelni, ha úgy alakulna. Azonban a legtöbb babázós itt nem gondolja persze, hogy egyedül maradhat valamikor és csak szülnek, meg írnak ide, hogy kikészülnek,apuka nem segít etc.

Viszont a egyedülálló anyák száma rohamosan nō, lásd itt más szekciókat is, egyedülálló anyukás csoportok, ahol nem egy gyerekkel maradt egyedül, és valaki még így is szül.

legutóbbi statisztika szerint 10-bōl 6 pár elválik, gondolom itt a nagyrészüknek van gyerekük, de ha valakinek lenne egy frissebb statisztikája, akkor ossza meg bátran :)

2020. szept. 19. 05:02
 26/28 anonim ***** válasza:
77%

Nem értem. Akkor ezek szerint mindenki úgy induljon neki egy házasságnak/gyerekvállalásnak, hogy á csak max egyet szülök mert úgyis elhagy a pasi és akkor legalább el tudom tartani.

Akkor minden nőnek csak egyet szabad szülnie? Nyilván a multimilliomosokon kívül nagyon kevesen tudnának 2-3-4 gyereket eltartani tök egyedül, már csak azért is, mert a gyes 0, az anyukák 5-10 évre kiesnek a munkaerőpiacról a gyerekek miatt, ezáltal utána is nehezebb elhelyezkedniük, illetve egy munkáltató sem kapkod a kisgyerekes anyukákért..

A kérdező értelmezésében tehát az a biztos ha 0, vagy max 1 gyereket vállal mindenki, kivéve mondjuk a társadalom felső 10 %-a.

Nem hiszem hogy ez lenne a normális megközelítés, ezzel átesik a kérdező a ló másik oldalára.

2020. szept. 23. 08:34
 27/28 Katona Dius ***** válasza:
81%

Nem feltétlen ezzel a hozzá állással kell belekezdeni egy kapcsolatba. De azért nem árt elgondolkodni róla. Ha a férfi nem is lép le, bármikor történhet vele valami. Szomorú, de egyre többen vesztik életüket 30-40 éves korukba, betegségek, balesetek miatt.

És szomorú, de (óriási tisztelet a kivételnek!) a gyerekek száma elsősorban az anyukának fontos. Ugyanis apuka akkor lép le, amikor akar, anyuka meg ott marad a gyerekekkel. Úgymond, apukának nincsen felelőssége, mert léphet, senki rossz szemmel nem néz rá, anyuka meg lesz szíves egész életét feláldozni az x számú gyermekeiért, és fogja be a száját, mert ő vállalt ennyi gyereket (mintha egyedül csinálta volna!), és szó nélkül tartsa el őket, nevelje fel mindet és neveljen belőlük embert. Ne sírjon, ne ríjjon, hogy nincs pénze, nincs ideje. Ő vállalta.

Egyrészt egyet értek a kérdezővel, más részről nem.

Igen, a nőnek is el kéne gondolkodnia, hogy HA bármi történik a párjával, egyedül el tudja-e tartani a gyerekeket.

Másrészről szigorítanám a férfiak felelősségét a dologban.

Bocsánat, vegyük ki a nemeket. Van, hogy anyuka lép le, és apuka marad egyedül a srácokkal.

Tehát:

Mindkét félnek el kéne gondolkodnia azon, hogy amennyiben a párjával történik valami a jövőben, ő el tudja e egyedül tartani a gyerekeket?

Illetve, szigorítanám a LELÉPŐ fél felelősségét. Ne lehessen az, hogy az egyik gondol egyet és másnap már fene tudja hol van. Amelyik fél ott hagyja a családot, igenis vegyen részt ő is a gyerekek életében, mert ő is "csinálta" őket.

2020. szept. 23. 14:29
 28/28 anonim ***** válasza:
81%

Elmondanam h en azert vallaltam egy gyereket mert egyet tudok minden korulmenyek kozott biztosan felnevelni.

Ha a ferjemmel tortenik vmi

( eluti egy kamiOn)v elhagy, v en lerokkanok, engem is elut a kamion akk is feltudjuk nevelni.

Az a baj ezekkel a 4 gyerekesekkel h lehet apa mintaapa otthon meg szereti a csaladjat de en eleg sokat ismerek aki azert nem vet meg.mas.nokt se

Brad Pitt is imadta az 5 gyereket megis egy 27 eves modellt valasztott most nem egyegy10gyerekes csaladanyat.

Le lehet pontozni.

Egy no maganak szul.egy ffiba sosem lesz olyqn osztonos az apasag meg a kotodes olyan szoros h mindig kitartson. A legtobb 40 50evesen odebball es v eli vilagat v uj csaladot alapit.ez van

2020. okt. 9. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!