Sok nő mièrt nem gondolkodik a gyerek számát illetően
gyerekvállalás előtt?
Ne haragudj már de hogy sikerült kilogikáznod hogy ha az apa lelép és nem vállalja a felelősséget a gyerekekért akiket ő is lelkesen segített megcsinálni (mert ugye most nem kiszúrt óvszerekről meg behazudott tablettákról beszélünk hanem egy pár tudatos gyerekvállalásáról) az az anya hibája?
2020. szept. 11. 15:24
12/28 A kérdező kommentje:
Azt egy szóval sem mondtam, hogy a férfi nem hibás, mert dehogynem.
Gusztustalan dolog elhagyni a gyerekeit.
De abban igenis a nő a felelős, hogy legyen egy B terve, mert akármi történhet. Ès nagyon nem mindegy, hogy 1-2 vagy 3-4-5 gyerekkel marad egyedül. Ugyanis hiába dörömböl az apuka ajtaján, hogy márpedig az ő felelőssége is, ha nem kíván többet részt venni a család életében. Sajnos nagyon könnyen túl tudnak lèpni ès új családot alapítani, míg a nőnek sokkal nehezebb dolga lesz, akár ha csak a munkára gondolok.
Ebben teljesen igazad van, éppen ezért EZ ellen kell fellépni, hogy apuka nem rakhassa csak úgy le a családosdit mint egy zsák krumplit és ez szankcionálva legyen, ahelyett, hogy a nőknek már az esküvőn B terven kellene gondolkodni.
2020. szept. 11. 20:28
Én értem, hogy mire gondolsz kedves kérdező. Igen, én is tapasztalom. A másik pedog, hogy sotban születnek a gyerekek, aztán néhány év m<lva jön a panasz, hogy nincs idő semmire, nincs pénz.
2020. szept. 12. 08:25
15/28 A kérdező kommentje:
Kedves 14-es, örülök, hogy vègre valaki érti a problémát. Úgy látom itt leginkább pont olyanok vannak, mint a kérdésben leírtak. Jò volt olvasni a válaszod😊
Te meg úgy látom sajnos csak gonoszkodni akarsz pedig jó kérdések merültek fel ennek kapcsán, amit érdemes lenne boncolgatni olyanokkal akik elég inteligensek hozzá.
2020. szept. 13. 08:03
17/28 A kérdező kommentje:
Fentebb válaszoltam a kérdésre, ami ezzel kapcsolatban felmerült. Továbbra is úgy gondolom, hogy miután egy válás esetén a nőre hárul a gyereknevelés igen jelentős része, mind anyagilag, mind logisztikailag, így a nő az, akinek leginkább felelős döntést kell ezzel kapcsolatban hoznia.
Manapság lett divat 3-4-5 gyereket szülni, ès van egyre több válás.
Úgyhogy ezt nem gonoszkodásbòl írom, hanem egyszerűen nem értem.
Ismerősi körben több ilyen van, ès anyukák a gyerekeknek szinte a létminimumot sem tudják megadni. Vagy vannak olyanok, akik éppen emiatt maradnak benne egy bántalmazó kapcsolatban.
Magamat intelligens nőnek tartom, pont ezèrt fogalmazódott meg bennem a kérdés .
Kedves kérdező, ha a mai világban, pláne ezen az oldalon ezt sajnos nem fogják érteni. Csak provokatívnak gondolnak. Viszont a gyerekvállalás nem rózsszín köd, hanem rengeteg lemondással, és áldozattal jár. Akik ezeket nem vállalják őket őnzőnek titulálják. A 3-5 éven belül született 3 gyermek pedig anyagilag, fizikailag, mentálisan megterheli a házasságokat. Sokszor olvasni, hallani panaszt, hogy bezzeg nekik ez vagy az jár mert három kis gyermekük van. Mindenki annyi gyermeket vállaljon amennyit egyedül elbír, mint anyagi, mint fizikai tekintetben. A gyerekek felnőnek egyszerre 3 szülői értekezletre járni, 3 gyerekkel tanulni, különórák összeszervezése nem egyszerű feladat.
2020. szept. 14. 20:37
En is ezt latom ezert van 1 gyerekem es ennyi is lesz hiaba akar a ferjem kettot. De ugyanigy meg kene mondania a ferjeknek hogy allj! Tobbet nem szeretne. Itt a gond az, hogy nem merik megmondani a pasik ha mar nem akarnak pl harmadikat. En azt latom hogy pont a nok akarnak tobbet es tobbet a babazas miatt es a ferfiak csak sodrodnak mert nem akarjak elvesziteni a csaladjukat. Nekem is jogom van nemet mondani, es nekik is mert akarhogyis, anyagilag tobb gyerek tobb megterheles es a ferfiak se azert ferfiak hogy latastol vakulasig dolgozzanak es ne lehessen hobbijuk, ne mehessen el sorozni, ne lehessen megvenni az x-edik ps4 jatekot ha ahhoz van kedve. Valaki irta hogy a ferje akar otodiket, de nem ez az altalanos! Ket kozvetlen ismerosom is van aki elhagyta a feleseget mert megunt spermadonornak / penzcsapnak lenni.
2020. szept. 17. 17:33
20/28 A kérdező kommentje:
18-as ès 19-es, sajnos a válaszokból ès a lepontozásokbòl ítélve bebizonyosodott, hogy igen kevesen gondolkodunk felelősségteljesen. Sokan tènyleg tényèszbikakènt tartják a férjüket, hogy mèg egy kicsit otthon lehessen maradni.
Kapcsolódó kérdések: