Normális felnőttek lesznek az ilyen gyerekekből?
"Ha ő is ad, értem ezalatt, hogy tanul és tisztel, akkor szerintem minden szülő boldogan ad, ha van rá keret."
Csakhogy a gyerek önmagáért tanul, a tiszteletet pedig nem jutalmazzuk ugyebár. A tisztelet az tisztelet. Egy érzés, ami vagy megvan valaki iránt, vagy nincs.
#2 voltam.
2020. aug. 26. 21:12
Persze, hogy vezető pozícióban dolgozik és gyönyörű házban él, minden feltétel adott volt neki, hogy csak a tanulásra tudjon koncentrálni, és ne azon agyaljon, hogy hogyan tudjon meglépni otthonról egy egyszobás lepukkadt albérletbe.
Amúgy én úgy veszem észre, aki mindent megkapott és fényesre van nyalva a segge, nem tudja értékelni az élet apró örömeit, és általában nagyon fontosak neki a külsőségek, görcsösen ragaszkodik a tárgyi javakhoz.
2020. aug. 26. 21:22
Én meg pont ellenkezőleg tapasztalom. Aki a nincstelenségből jött, annak sokkal fontosabbak a külsőségek és az anyagi javak. Mint írtam, külföldön élünk. Mikor a férjemmel látunk egy feltűnő autót, ami drágának tűnik, akkor mindig megjegyezzük, hogy biztos bevándorló az illető, feltehetően kelet-európai. Mindkét főnökömnek minőségi, de nem luxus autója van. Aki eleve jólétben nőtt fel, annak ez a természetes, és tudja mellette élvezni az apró dolgokat. Aki meg szegénységben, lemondásban nőtt fel, az általában elkezdi hajszolni azokat a javakat, amikről le kellett mondania, és szeretne többnek látszani, mint ami volt.
2020. aug. 26. 21:38
14/34 A kérdező kommentje:
A kérdés nem a jómódról vagy a szegénységről szól. Maradjunk a középosztálynál, mint minimum színvonal. És miért lehet káros? Szerintem azért mert pici korától bele van táplálva a gyerekbe, hogy ő a világ közepe, semmire nem kell vágyakozni, mindent egyből megkap.
Akkor te ne így neveld a gyerekedet. Ilyen egyszerű a dolog. Valami a te gyerekkorodból is hiányozhatott, ha ennyire zavar az, hogy más gyereke mindent megkap. Majd akkor ő életképtelen lesz, és a te okos, szorgalmas gyereked szerzi meg a munkáját. Neked ez még jól is jön, nem?
2020. aug. 26. 21:44
16/34 A kérdező kommentje:
Vagy szerinted kedves külföldön élő válaszoló normális az, hogy a gyerek a 10. ajándék után sírógörcsöt kap és közli, hogy nem akar több ajándékot kibontani?
17/34 A kérdező kommentje:
Nem a saját életem a fontos ebben a kérdésben, hanem a jövő.
Az a baj, ha valaki nem így neveli a gyerekét!
2020. aug. 26. 21:46
2020. aug. 26. 22:06
Nem értem mi a baj a két emeletes tortával pl.
A fiamnak mindig több emeletes tortája van, néha kettő is mert a nagymama is süt neki. Nagyon szereti azt is.
Ha a gyerek nevelve van akkor megkaphat bármit is akkor is tudja értékelni a legkisebb dolgot is.
2020. aug. 26. 22:47
További kérdések: