Normális felnőttek lesznek az ilyen gyerekekből?
Az a baj kérdező, hogy te egy nyamvadt tortából levonod a következtetést, hogy milyen a szülő gyerek viszony, és ki a főnök otthon.
Én írtam, hogy nem mindegy mit közvetítesz a gyereknek. Pl. értékesebb mobilt atadhatsz a gyerekednek úgy is, hogy tessek itt van nehogy már égjèl a suliban mert neked egy pár tizezres vackod van, és neked ez jár. Vagy megtaníthatod neki hogy nem illik vele villogni, apa anya ezért x napot dolgozott, stb.
Az a baj sokan úgy tekintenek a gyerekre mint velami fogyatékosra, aki úgysem fog fel semmit, holott a saját családja az elsődleges viselkedésminta számára.
Az a baj itt csak két végletben tudnak gondolkodni az emberek, a luxusban és a putriban, ezáltal sajnos minden ilyen kérdés értelmetlen, mert mindenki magára veszi és vért hány a másikra.
Nyilván persze ha tudatosan nem kényeztetem el a gyermekem, akkor az azt jelenti, nem is tehetjük meg, putri minimalberes prolik vagyunk. :D
Én is támogatom, hogy a minőséget kapja játékokból és használati tárgyakból, jól kinézően szeretném majd öltöztetni, és egyébként biztosan veszek majd pár feleslegesebb dolgot is, csak hogy örömet szerezzek neki.
De a másik végletbe sem kell esni, húgom például sírt karácsonykor, mert a 12 ajándékából egyik se tetszett neki. Akkor anyám elgondolkodott, mit bactak el, apámnak a mai napig le sem esett. (Jó testvérek vagyunk a húgommal, ez csak egy példa volt. )
Biztosan itt mindenki es az összes ismerose megbecsuli amilye van, viszont az én elkenyeztetett osztalytarsaim vegighisztiztek az általánost és a gimit, mert soha semmi sem volt jó nekik.
És a jómód amúgy nem egyenlő az elkényeztetéssel :)
Én írtam a putrit és is oda is írtam, hogy ez egy szélsőséges pèlda. Nem úgy gondoltam, hogy aki nem halmozza el a gyerekét fölöskegesen az putris.
De valljuk be, a pènz megléte vagy annak hiánya nem feltételez sem intelligenciát, sem rendes nevelési elveket. Ezért sem kéne általánosítani, és ismeretlenek érdemeit lekicsinyleni, csak mert jómódú szülei vannak/voltak.
Vagy bármilyen játékból, élményből következtetéseket levonni. Ez egyszerűen ostoba jellemre vall, és kész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!