Normális felnőttek lesznek az ilyen gyerekekből?
Ezt így nehéz megítélni.
A "mindent megkap" túl általános, vki ezt érti alatta, vki azt. Annak tényleg nincs értelme, hogy egyszerre ötezer tárggyal nyakon öntik a gyereket, arra amúgy van ma már sok bizonyíték és pszichológiai irányzat is épül rá, hogy túl sok tárgy túlterheli az idegrendszert és kevesebbet is játszik velük a gyerek (Egyszerűbb gyermekkor).
De ez akkor nem mindent megkapás, hogy vki ötlettelenül 500 drága és sokszor játékra nem alkalmas cuccot zúdít a gyerekre. Ha foglalkozna is a gyerekkel, tudná, melyik 3 hasznos és vágyott most éppen, és abból viszont a minőséget venné.
Ezek az egyedileg készült csilivili torták most divatok, ma már nem akkora luxus amúgy (pl hamis marcipánból ügyes anyuka is jókat alkot), ezt szerintem a mi "szocigyerekkorú" szemünk látja akkora vaszisztdasznak.
A kenyér szívecskére vágása kötelező jelleggel vsz nevelési hiba (ha nem autista a gyerek vagy nincs vmi extra ok vagy ha nem csak ez az egyetlen heppje), nekem ez már sok, én megtanítanám a gyereknek, hogy nekem sincs végtelen időm, és amúgy meg adok kést és vágja magának szívecskére hétfőtől vasárnapig.
De szerintem itt nem az a kérdés, hogy baj-e ha vmiből bem bóvlit, hanem a legjobbat kapja a gyerek, hanem van tényleg ez a két tipikus fajta szülő, az egyikféle, aki nem tud határt szabni és nemet mondani, és kinyalja a gyerek popóját pl szívre vágja a kenyeret, mert kúlönben nem eszi meg (nem azért mert épp ráér erre és kedvedkedni akar), a másik meg, aki nem szán időt a gyerekre és nem neveli, és ezt indokolatlan ajándékokkal kompenzálja.
Ja meg aki maga nem kapott meg vmit, és ezért azt hiszi, hogy ez jó, ha 5féle fisher prize zenélő szrt meg egy 2 méteres óriás plüsst meg még 10 hasonló valamit ad karácsonyra (akár hitelből).
Aki gazdag meg tanult, az inkább vesz vmi hasznos igényes dolgot, illetve ha van vmi nagy vágya a gyereknek, amit tényleg szeretne, akkor azt. Lehet, amúgy annyiba kerül, mint a qt bóvli.
Ja biztos a putris réteg is azért olyan jómodorú, mindent megbecsülő tisztességes fajta, mert bezzeg nekik semmi nem adatott meg...
Ő izé nem.
Nevelés kérdése minden, hogy a gyereknek mit közvetítesz.
Számomra az ilyen frusztráltan vergődő 12es félék visszataszítóbbak. Na az ilyen vajon mit közvetít a gyerekének? Van egy tippem.
Multkor volt másik kategóriában egy kommentelő aki simán beírta hogy majd a te fattyad is jól pofánvágják a drága cipőjében, mert egy fellengős majom. Vagy ilyesmi. Na most hagyjuk már ezt az ócska dumát, hogy mindig az a szent, aki nem ad. Undorodom attól, ha tulromantizálják a szegénységet. Persze a szegénység egy szélsöséges pl. mert most nem arról szól a kérdés, de gondolom érthető vagyok. Nem mindig az a jó ember aki nem ad meg dolgokat a gyerekének.
Lásd itt a #12 t, ha van neki, nem irigylem.
Vagy a #10es.
Amúgy nekem volt olyan ismerősöm akinek fényesre volt nyalva a sgge, csak tanulnia kellett volna, és fél évet volt képes abszolválni a szakon, mert kibacták.
Tehát ennyit az általánosító sztereotipiákról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!