Megkérdeznek, hogy beleegyezem-e, ha orvostanhallgatók
szeretnének bejönni vizsgálatokra, szülésre?
18: a magam példáját írtam le. Több szülést láttam, mindegyiknél engedélyt kértem. Le sem sz.rták, megnyugodhatsz, semmit nem akadályoztunk... Engem sem érdekelt. Mindenki más, ezért van joga eldönteni mindenkinek. Bár hozzáteszem, hogy aki oktatókórházban szül magas progresszivitási szinten, az bizony ezt is vállalja...
2020. aug. 23. 19:31
Tőlem szülés előtt, amikor a papírokat töltöttük ki, megkérdezték, hogy lehet-e jelen hallgató.
Én mindig beleegyeztem, hogy jelen lehet hallgató, akárhásznyor is kerültem kórházba (nem sokszor) vagy egyéb vizsgálaton voltam.
Nem látom át az eü oktatást,laikusként úgy gondolom, hogy tapasztalás útján jobb tanulni és a gyakorlatot könnyebb, ha "fiatalon" végzi azt pl.: vérvétel v branül adás esetében.
Kitolásnál meg annyian voltak bent, azt se tudtam kb. kik azok, de engem speciel nem zavart, csak a szülésznőmre figyeltem. Szóval lehet, hogy volt bent hallgató is.
2020. aug. 23. 20:25
12!
Nem, ennek nem az az oka, hanem a majdnem 32 óra vajúdás. :D
Semmi negatív tapasztalatom nem volt, de pont lesz.rtam, hogy ki van bent és mit csinál, meg úgy mindent már, csak túl akartam lenni az egészen, miutan úgy a 10. órától azt hajtogattam, meg kazt hittem, hogy én ezt nem fogom kibírni.
2020. aug. 23. 20:43
23 szinten zenész. 33 óra. 😀 en azt se tudtam melyik bolygón vagyok, az se lepett volna meg, ha Pataki Attila is bent van egy ufóval.
2020. aug. 23. 20:47
Nekem néhány éve volt egy nőgyógyászati műtétem, 27 éves voltam, és mire észbe kaptam, már egy egész csoport orvostan hallgató állt a lábamnal és nézték az alsó felemet. Engem senki nem kérdezett meg, iszonyatosan megalazonak éreztem a helyzetet. Arra emlékszem, hogy remegtem az idegessegtol, ezért adtak nyugtatot, de nagyon rossz emlék. A szulesemnel nem viseltem volna el senkit, így is szenvedtem, fájt nagyon, engem ne nézzen senki kínomban.
2020. aug. 23. 21:03
Én beleegyeztem hogy ott legyenek, akkor pont nem érdekelt, hogy ki van ott, tőlem akár a portás is lehetett volna, csak legyünk túl rajta minél előbb. Amúgy az osztályvezető főorvos, 2 rezidens, 1 szakorvosjelölt, 2 orvostanhallgató, 2 szülésznő, 2 nővér volt jelen, plusz a csecsemős nővér és a gyermekorvos, a szomszéd ágyat pedig épp rendbetette a takarítínő. Pont műszakváltáskor szültem azért voltak ilyen sokan, szerencsére komplikációmentes szülésem volt.
2020. aug. 23. 21:49
Első szülésem szombatra esett, a második meg Dec. 25-re, én megúsztam. De mikor a szülőszobára értünk kaptam egy csomó dokumentumot, nyilatkozatot, ez is köztük volt, hogy beleegyezem, vagy nem,hogy a hallgatók is bejöhessenek a szülésre, de nálam tárgytalan volt. Te döntöd el!
2020. aug. 23. 23:44
Ez megyeszékhely. Szültem itt császárral, azon nem volt bent tanuló, de volt olyan nőgyógyászati műtétem ugyanitt, ami után anyukám aki a folyosón várt mesélte, hogy nyolc fős tanulócsoport vonult be a műtétemre. Én erről a mai napig nem tudnék, ha ő nem mondta volna el.
2020. aug. 23. 23:51
További kérdések: