Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha nem tudom...

Mit tegyek, ha nem tudom felvinni a babakocsit, de a szomszédok zúgolódnak?

Figyelt kérdés

Állandóan feljönnek szólni, hogy lent maradt a babakocsi és vigyem fel, bár nem tudom, hogy kit tud zavarni egy sarokba állított babakocsi, ami nincs is útban. Itt nem arról van szó, hogy azt hiszik lent felejtettem (először én is azt hittem), hanem arról, hogy zavarja őket, hogy a lépcsőházban hagyom, de nem tudom hogy miért, mert el lehet férni tőle, senkit nem zavarhat ott a sarokba.

Nyilván nem hobbiból hagyom a lépcsőházban, hanem azért, mert nem bírom egyedül felhozni és császároztak másfél hete.

A második emeleten lakunk (emelt földszint +2 emelet). Lehozni úgy tudom, hogy a bal kezemmel fogom a korlátot, a jobb kezembe fogom a babakocsi fogóját és egyesével lépkedek lefelé, ami iszonyúan fáj. (egyszer véletlenül elengedtem és neki csapódott az ablaknak). Nyilván úgy viszem le, hogy nincs benne a gyerek, nem kell megijedni. De felfelé nem tudom vinni ezzel a lépegetős módszerrel, mert ez még jobban fáj. Ha belegebedek, akkor se tudom. Van egy tárolónk, ami pincében van. Ott is az a bajom, hogy levinni még letudnám, de már felhozni nem tudom. A férjem késő estig dolgozik, az sem megoldás, ha ő hozza fel azt a retkes babakocsit, mert a vénasszonyok úgyis feljönnek pofázni, de segíteni már egyik se segítene.

2020. aug. 13. 22:03
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
30%
49es igen valóban nagyon jót tesz egy újszülöttnek naponta a hőségriadóban kint mászkálni. Az első két héten nagyon még ki se kellene vinni, elég levegő lenne neki ami az ablakon bejön.
2020. aug. 14. 15:44
 52/57 anonim ***** válasza:
67%
És honnan tudod, hogy a nagy hőségben viszi le? Azt írta, hogy délután 1-kor a tűző napon viszi ki? Azért ne nézz már hülyének a kérdezőt!
2020. aug. 14. 16:09
 53/57 anonim ***** válasza:
57%
Mindenki azt csinál és akkor amikor akar. Betartva a szabályokat. Ha ki tud menni, fel és le tudja vinni a kocsit, hajrá. De egyelőre nem tudja, szabálytalanul tárolja ami zavar is másokat. Tehát? Mi a megoldas? Mindenki legyen toleráns? Miért? Mert szült egy gyereket? A világ nem így működik. Amíg nem képes alapvető funkciókat ellátni pl lepcsozni, addig valóban sétáljon apával. Mindenki jobban jár. Vagy, ha egyszer úgy megfajdul a sebe, hogy a gyereket se tudja felvinni? Leül a lépcsőre és sír? Ha nem egészséges, akkor nyilván pihenjen. És addig illik apának többet vállalni. Pl bevásárlás vagy ilyenek. Persze apa sokáig dolgozik. Mondjuk Tesco 22-ig nyitva. En sem látom, hogy miért életbevágó addig kamburcolni, amíg nincs jól? De ha meg muszaj, hat oldja meg. De nem hiszem, hogy minden nap muszaj, tehát valóban amikor nagyon kell apa este felviszi a kocsit és kész. 1-2 hét múlva már anya is fogja tudni cipelni.
2020. aug. 14. 16:21
 54/57 anonim ***** válasza:
56%
52es, ha reggel vagy este vinné ki akkor ott lenne a párja aki leviszi neki nem gondolod?
2020. aug. 14. 16:27
 55/57 anonim ***** válasza:
79%

" nem értitek meg, hogy nem a babakocsi súlyával van a gondja, hanem azzal, hogy nem bírja felvinni a császársebe miatt"

Miért mégis mi más miatt nem tudná levinni, ha nem a súlya miatt? 🙈

2020. aug. 14. 18:26
 56/57 anonim ***** válasza:
70%
Valószínűleg marha rossz helyen tárolod a babakocsit, ezért zavarja az egész házat. Szerintem akkor lenne okés a folyosón tárolnod, ha ebbe külön belemennek. De zavarja őket, így nem várható el ez a szívesség. Szerintem örülj, hogy nem tolták ki neked a kukák mellé eddig.
2020. aug. 14. 23:54
 57/57 anonim ***** válasza:
41%

Én írnék egy szép nagy papírt, amit a kocsira tennék, amikor otthagyom.

Hogy elnézést kérek, de nem tudom felvinni a kocsit, mert ...(és amit gondolsz, műtét, orvosi ok, gyermekágyi problémák, stb miatt).A Férjem munkából hazajövet tudja felhozni, kb. xxx órakor, nagyon sajnálom.

Ha véletlenül valakinek lenne ideje-energiája felhozni a ....lakás elé, előre is köszönöm a többi lakótárs nevében.

XY

2020. aug. 20. 03:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!