Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha nem tudom...

Mit tegyek, ha nem tudom felvinni a babakocsit, de a szomszédok zúgolódnak?

Figyelt kérdés

Állandóan feljönnek szólni, hogy lent maradt a babakocsi és vigyem fel, bár nem tudom, hogy kit tud zavarni egy sarokba állított babakocsi, ami nincs is útban. Itt nem arról van szó, hogy azt hiszik lent felejtettem (először én is azt hittem), hanem arról, hogy zavarja őket, hogy a lépcsőházban hagyom, de nem tudom hogy miért, mert el lehet férni tőle, senkit nem zavarhat ott a sarokba.

Nyilván nem hobbiból hagyom a lépcsőházban, hanem azért, mert nem bírom egyedül felhozni és császároztak másfél hete.

A második emeleten lakunk (emelt földszint +2 emelet). Lehozni úgy tudom, hogy a bal kezemmel fogom a korlátot, a jobb kezembe fogom a babakocsi fogóját és egyesével lépkedek lefelé, ami iszonyúan fáj. (egyszer véletlenül elengedtem és neki csapódott az ablaknak). Nyilván úgy viszem le, hogy nincs benne a gyerek, nem kell megijedni. De felfelé nem tudom vinni ezzel a lépegetős módszerrel, mert ez még jobban fáj. Ha belegebedek, akkor se tudom. Van egy tárolónk, ami pincében van. Ott is az a bajom, hogy levinni még letudnám, de már felhozni nem tudom. A férjem késő estig dolgozik, az sem megoldás, ha ő hozza fel azt a retkes babakocsit, mert a vénasszonyok úgyis feljönnek pofázni, de segíteni már egyik se segítene.

2020. aug. 13. 22:03
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem is szólj a közös képviselőnek, biztos, ami biztos. Én is a lépcsőházban hagyom (ahogy sokan mások), szerencsére itt nincs panasz, ez egy átmeneti dolog. (Tűzvédelmi részt nem tudom, itt is vannak növények kint.)

Írd ki az ajtóra, hogy Babakocsi miatt akkor csengessen vagy kopogjon, ha felhozta azt.

Egyszerűen nem értem, hova lett az empátia, tolerancia az emberekből?!

Kitartást a szomszédokhoz és boldog babázást!

2020. aug. 13. 23:04
 12/57 A kérdező kommentje:
Tudják, hogy császárral szültem, de semmilyen tekintettel nincsenek a másikra. Nem azt mondom, hogy hozzák fel, de nehogy már baj legyen az, hogy a sarokba teszem a babakocsit, ahol nincs útban, jól illeszkedik a sarokba. Felmérgesítenek, komolyan mondom, még akkor se fogom felvinni, ha már rendben leszek.
2020. aug. 13. 23:13
 13/57 anonim ***** válasza:
50%
Tudom. Mindenhol vannak 😀 ettől meg nem szabályos.
2020. aug. 13. 23:28
 14/57 anonim ***** válasza:
86%
9, kint lehet, de nem akadályozhatja a mentést, oltást.
2020. aug. 14. 04:48
 15/57 anonim ***** válasza:
89%

Sajnos valóban nem lehet semmi a folyosókon a tűzvédelmi szabályozás miatt. Ami azt jelenti, hogy tényleg semmi. Nálunk régen mindenki a (zárt) folyosókon tárolt dolgokat. Pl biciklik, babakocsik. Aztán jött egy ellenőrzés. Utána a közös képviselő razziázott, és mindenkinek szólt,ha kint volt valami.

A 2.albérletünknél a főbérlő költözés előtt szólt erről nekünk, hogy ne hagyjunk kint semmit.

Ennek ellenére sajnálom, hogy ilyen kötekedő emberek vannak körülötted. Esetleg próbálj meg hordozókendőt használni, akkor nem kell a baba kocsival szenvedni.

2020. aug. 14. 05:48
 16/57 anonim ***** válasza:
42%
Nos, tuzvedelmi szempontbol tilos barmit is a lepcsohazban tarolni
2020. aug. 14. 06:08
 17/57 anonim ***** válasza:
42%

Ha szólsz a közös képviselőnek még téged fognak megrángatni, mivel tilos bármilyen tárgyat a folyosón hagyni.

Ebből a szempontból jogos hogy ne hagyd lent. Míg friss a császár nem tudod hordozni a kicsit? Akkor meg lenne oldva a babkocsi kérdés.

2020. aug. 14. 06:22
 18/57 anonim ***** válasza:
91%
Pontosan tűzvédelmi okok miatt nem maradhat ott babakocsi.ha emiatt bírságolták meg házat akkor azt neked ki számlázhatják bírságot.beszêld meg a lakókal hogy amint meg gyógyulsz le viszed tárolóba .vagy férjed le viszi.
2020. aug. 14. 06:24
 19/57 anonim ***** válasza:
67%
Persze nyilván nem a tűzvédelmi okok miatt kellemetlenkednek hanem csak ugy. Még mindig fent tartom, hogy lehet segíteni...
2020. aug. 14. 06:30
 20/57 anonim ***** válasza:
32%

Gyereket fent hagyod, míg leviszed a kocsit??? Á!

Add el a kocsit, vegyél most egy könnyebbet! Ez nem pálya!

2020. aug. 14. 06:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!