Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha nem tudom...

Mit tegyek, ha nem tudom felvinni a babakocsit, de a szomszédok zúgolódnak?

Figyelt kérdés

Állandóan feljönnek szólni, hogy lent maradt a babakocsi és vigyem fel, bár nem tudom, hogy kit tud zavarni egy sarokba állított babakocsi, ami nincs is útban. Itt nem arról van szó, hogy azt hiszik lent felejtettem (először én is azt hittem), hanem arról, hogy zavarja őket, hogy a lépcsőházban hagyom, de nem tudom hogy miért, mert el lehet férni tőle, senkit nem zavarhat ott a sarokba.

Nyilván nem hobbiból hagyom a lépcsőházban, hanem azért, mert nem bírom egyedül felhozni és császároztak másfél hete.

A második emeleten lakunk (emelt földszint +2 emelet). Lehozni úgy tudom, hogy a bal kezemmel fogom a korlátot, a jobb kezembe fogom a babakocsi fogóját és egyesével lépkedek lefelé, ami iszonyúan fáj. (egyszer véletlenül elengedtem és neki csapódott az ablaknak). Nyilván úgy viszem le, hogy nincs benne a gyerek, nem kell megijedni. De felfelé nem tudom vinni ezzel a lépegetős módszerrel, mert ez még jobban fáj. Ha belegebedek, akkor se tudom. Van egy tárolónk, ami pincében van. Ott is az a bajom, hogy levinni még letudnám, de már felhozni nem tudom. A férjem késő estig dolgozik, az sem megoldás, ha ő hozza fel azt a retkes babakocsit, mert a vénasszonyok úgyis feljönnek pofázni, de segíteni már egyik se segítene.

2020. aug. 13. 22:03
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
39%

Kérdező, azt nem írtad, hogy mondtad-e nekik, hogy a császárseb miatt nem tudod felvinni, majd felviszed, ha begyógyult. Mondd ezt. Aztán ha vitatkoznak, add meg az orvos telefonszámát, aki császározott, hívják őt és konzultáljanak vele, mennyire ajánlott másfél hetes sebbel babakocsit hurcolni a lépcsőn.

A férjed, amikor jön haza, útközben vigye fel, és reggel, mikor indul, vigye le. Így legalább éjszaka nem ott lesz.

2020. aug. 14. 09:35
 32/57 anonim ***** válasza:
69%

"Vegyél olya kocsit, amit elbírsz. Ha ilyen élethelyzetben vagy, nem a 12+ kilós csodát kell megvenni, ami még szét sem szedhető, hogy két darabban cipeld."

Mi olyan érthetetlen azon, hogy császársebe van? Az a megemeléstől szét is szakadhat. Egyébként meg ha már új kocsira bíztatod a kérdezőt, meg is vehetnéd neki! Nehogy már ilyen vénqrvák miatt kelljen neki új babakocsit venni, amíg neki az a babakocsi tökéletesen megfelel.

2020. aug. 14. 09:38
 33/57 anonim ***** válasza:
30%

"Mi olyan érthetetlen azon, hogy császársebe van? Az a megemeléstől szét is szakadhat."

A gyereket se emeli? Ne mondd már! És nem kétszer, hanem napjában ezerszer. Rengeteg olyan kocsi van, ami kétfelé kapva könnyebb mint egy újszülött. ;)

2020. aug. 14. 10:21
 34/57 anonim ***** válasza:
52%

"amíg neki az a babakocsi tökéletesen megfelel"

Nekem nem felelne meg egy olyan, amit fel se tudok vinni...

A mi kocsinknak összvissz 5 kiló a váza (+2 az ülés, de szétszedhető) és újszülött kortól használható felénk fordítva is. A gyerek pedig 4 kilóval született.

2020. aug. 14. 10:27
 35/57 anonim ***** válasza:
60%

Egyébként nem csak a tűzvédelem a lenyeg és ott sem csak a mentes akadályozása, hanem nyilván, hogy ne legyenek éghető anyagok a folyosókon. Éghető a babakocsi? 🤔 no de ha a tűzvédelmét hanyagoljuk. A folyosó közterület és egyszerűen a lakóknak nincs joguk tárolásra használni. A kérdező csak egy babakocsit hagy ott más csak egy biciklit, csak egy kismotorot. Máris tele a folyosó és máris a tűzvédelmi szabályzat is seggbe van b.va. Az a gond ezekkel a kérdésekkel, hogy most legyenek a kerdezore tekintettel. Oké hurrá. Aztan jön Marika néni hogy ő a köszvényes kezével a banya tankot nem tudja felvinni, Stb stb. Szoval ezek a kérdések, mióta világ a világ kizárólag mindent vagy semmit alapon működtek.

Ne értsetek felre nem a kérdező ellen vagyok, ertem a helyzetet de a lakókat is. Mindenki tudna valami mögé bújni, hogy miért hagyjon ott ezt vagy azt. A lakóknak amúgy nem kell, hogy érdekelje, hogy a kérdező szült. Egyéni szocprobléma. Ez meg nem mentesíti a szabályok betartása alól. Főleg nem ilyen sértődős stílusban.

2020. aug. 14. 10:28
 36/57 anonim ***** válasza:
75%

Ilyenkor gondolkodok el azon, hogy vállaljak-e gyereket, mert hiába a felszínes támogatás meg örömködés, amikor tényleg szükség lenne a társadalmi szolidaritásra, akkor jönnek az okoskodások, hogy miért nem vettem könnyűvázas babakocsit háromszázé', meg hogy miért lenne szükségem segítségre friss műtéti sebbel, hát magamnak szültem a purgyét.

Ez a házmester tempó amit itt tolnak néhányan okozza csak leginkább a társadalmi széthúzást. Ezt az anyát azért is bántani fogják, ha a gyereke esetleg többet mer sírni az átlagnál.

2020. aug. 14. 10:44
 37/57 anonim ***** válasza:
31%

"háromszázé'" ???

😂😂😂

100 alatt volt újonnan.

2020. aug. 14. 10:49
 38/57 anonim ***** válasza:
32%

Arra hogy hogy nem ugrik senki, hogy magára hagyja a gyereket, míg leviszi a kocsit?

Csak a lakók a hülyék?

A kérdező meg felelőtlen.

2020. aug. 14. 10:51
 39/57 anonim ***** válasza:
43%
Nem 36! Ha ott laknék, ahol a kérdező és látnám hogy szenved, segítenek neki le vagy felvinni a kocsit. Mindettől függetlenül a szabályok alól nem mentesít, hogy gyereket szulunk. Egyszerűen nem. Nekem is van gyerekem és azt gondolom, nem vagyok rossz ember, segítek is villamoson, buszon fel le tenni a kocsit ha látom, valaki segítségre szorul stb, de egyszerűen vannak helyzetek, ahol NEM BÚJHATSZ A GYEREK MÖGÉ. Egy társasház szabályzata ilyen. Ha a kerdezot ez zavarja, már megírtak, hogy forduljon a közös képviselőhöz, ő majd vagy kivételt tesz vele, ha ez egyáltalán lehetséges a ház szabályzata alapján, vagy közli, hogy nem lehet ott a kocsi és kész. És nem szemetsegbol.
2020. aug. 14. 10:54
 40/57 anonim ***** válasza:
38%

32es, és ha valaki azért hal meg mert a kérdező nem volt előrelátó? Gondolhatta volna hogy szülés után nem tudja felcipelni a másodikra. Erre való a hordozókendő.

Nekem se tetszene ha valaki megszegné a szabályokat. Nem tudom a kérdező mit szólna, ha valaki más pakolna ki, és ő nem tudná eltolni a babakocsit a folyosón?

2020. aug. 14. 12:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!