Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mentek strandra a gyerekekkel...

Mentek strandra a gyerekekkel vagy féltek a vírustól és inkább nem?

Figyelt kérdés
2020. aug. 9. 16:40
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
23%
Ilyen mindig volt
2020. aug. 9. 22:11
 22/33 anonim ***** válasza:
29%

Ha rendes strandra mesz ahol ugye medence es benne kloros viz van az oke. A klor elpusztitja a legtobb virust es a koronavirus kifejezetten erzekeny ra. Tehat uszoda klosorvizes akarmiylen varosi falusi strand medenceje teljesen ok. Persze ha arcon kop egy fertozott es te lenyalod akkor az gaz.

Mi voltunk strandon. Mostunk kezet eves elott utan vecezesnel stb. Atoltozeskor kulon kabinba mentunk nem voltunk zart oegterben senkivel se sokaig. Nem alltunk a sorban mas nyakara. A strandnal is az a lenyeg hogy ne ulj be a tomeg kozepebe a bufenel vagy a sorban ne 10 centire legyen mindenki egymastol. Meg ne mint a heringek fekudjezek a parton vagy eppenseggel ne felejtsetek el kezet mosni. De minden jobb mint zart terben lenni.

2020. aug. 9. 22:45
 23/33 anonim ***** válasza:
64%
Egész nyáron Balatonon vagyunk, ha őszre lezárnának megint mindent, legalább a nyaruk legyen jó.
2020. aug. 9. 22:53
 24/33 anonim ***** válasza:
17%

Tehat ha 2meterre allsz a sorban a gyerekkel, kulon kabinban oltozol es 2meterre eszel a mellettetek ulo csaladtol, ugy gondolod h megved? Mi fokozottan veszelyes orszagban elunk, csak a mai reggelem ugy zajlott h belepunk a boltba maszkkal (2gyerek), fertotlenitenek, kaveautomatabol kaptak forro csokit, ok dobaltak be a penzt, megfogtak a penzt, nyomkodtak az automatat, megmutogattak par dolgot nekem uvegen keresztul a pultban, nyilvan hozzaertek az uveghez. Fizetesnel szinten volt kiteve fertotlenitoszer, mondtam h mossunk kezet, megtettek, kilepunk az ajton, az egyik talalt penzt a foldon, felvette (oda a kezfertotlenites), odaadta a masiknak h nezd talaltam penzt bibibiii, az o fertotlenitese is oda, majd meg a rendorlampa hivogombjat es telibetenyerelte. Mindez 10 percen belul zajlott, mire leertunk a parkba, ujra elovettem a kezfertotlenitot es kezdtuk ujra mielott ettek/ittak.

Mindket gyerek ragja idonkent a kormet,neha rajtakapom h turja az orrat, ma fott kukoricat ettunk otthon,a fogaba ragadt kukoricat onkentelenul is az ujjaval akarta kikotorni a szajabol es nem fogkefevel vagy fogpiszkaloval.

Nyilvan a strandon minden oltozot minden vendeg utan fertotlenitenek, az ettermekben minden muanyag szek karfaja es asztal at van torolve minden csalad utan es csak az en gyerekeim nyulkalnak a szajukba, az orrukba onkentelenul. A Balatonba meg senki sem pisilt bele es mindenki kint tartja a vizbol a fejet tehat veletlenul sem nyel belole.

Anno a koliban 5lanybol 5en kaptunk huvelygombat mert nyomkodos volt a zuhany gombja, megnyomod, folyik 10mp-ig, megmosod magad alul,ujra megnyomod.

Ahol ennyi ember van egy helyen, ott elkerulhetetlen hogy nedvek keveredjenek, hogy Pistike az asztalra csoppent ketchupot ne az ujjaval szedje fel es tegye a szajaba. Nem mindenki Pistikeje, de lesz olyan. Nem panikkeltesnek irtam, en sem panikolok, csak legyunk mar racionalisak.

Magyarorszagon egyebkent meg nem olyan gaz a helyzet, tehat siman lehet h azon a strandon ahol te vagy nem is talalkozol a virussal de azzal ervelni h ha ujra bezarnak minket, legalabb legyen egy jo nyara a gyereknek... hat nem tudom. En soha nem bocsatanam meg magamnak ha ugy szedne ossze a gyerek h elkerulheto lett volna. Ennyit nem er egy strandolas sem nekunk.

2020. aug. 9. 23:36
 25/33 anonim ***** válasza:
36%

24.

Ok, szerinted, akkor zárjuk le a nyaralót, üljünk otthon. A párom kereskedelemben dolgozik, dolgozott az egész vírus alatt, őt is iktassuk most már ki az életünkből, se utcára, sőt, szeptembertől se iskolába, se óvodába ne engedjem őket, mert ott sem lesz kisebb a kockázat. Nem lehet így élni, hogy rettegek mindentől. Nálunk szerencsére nem súlyos, nem tudom te hol élsz, sajnálom, hogy ott igen. Se mi, se egy ismerősünk nem tudott koronavírusos betegről a környezetében, viszont a munkájukat rengetegen elvesztették.

2020. aug. 9. 23:55
 26/33 anonim válasza:
25%

a balcsira ne gyertek mert mint a heringes dobozban annyian vannak!!

Jó Pandémia lesz!!

2020. aug. 10. 00:50
 27/33 anonim ***** válasza:
30%
A nyítl terű strand, ha nincsenek egymás szájában az emberek, semmivel sem veszélyesebb mint az utca. Tudom hogy megy a napi pánikkeltés hogy így terjed, meg úgy terjed (főképp a média értelmezi félre a tudományos cikkeket ezen a téren), de a legfontosabb terjedési mód a cseppfertőzés, vagyis jó nagy tüsszentés vagy köhögés a másik közelében. Az agyonklimatizált zárt terek, de legfőképpen a bentlakásos intézmények, kórházak a veszélyesek, mert sokáig keringenek a vírustartalmú mikrocseppecskék és sok időt töltenek együtt az emberek egymás közelében.
2020. aug. 10. 05:03
 28/33 anonim ***** válasza:
28%

#25 marcius ota egy masfel szobas lakasban ulok home officeban a ferjemmel es az elmult 5 honapban a 2 gyerek 6hetet jart suliba osszesen, az utolso sulihetet is mar itthon toltottek karantenban, mert az egyik osztalytarsuk koronas lett es a szulei eltitkoltak (mind mehettunk tesztre, borzasztoan kellemetlen). Az elmult 5honapban 2x ittam meg egy kavet maszkban baratnokkel es 2x voltunk etteremben megunnepelni a gyerekek nevnapjat szigoruan 4en. Meg lehet csinalni, rengeteg onfegyelemmel jar es igen nagyon faraszto szellemileg, lelkileg, mindenhogy. Erdobe jarunk, kihalt jatszoterekre, sokat tarsasozunk, a gyerekek sokat olvasnak es segitenek a hazimunkaban amig mi dolgozunk. Ha valaki, en ertem milyen jo lenne kiereszteni a faradt gozt vegre, megolelni anyamat, logatni a labam a Balcsiba, tervben volt. De a szomszed is azota nem probal nonstop talizni velunk, amiota benyalt egy masik kohogos virust, 2 hete szenved vele es azt mondta h ha az ennyire rossz, kezdi erteni h miert fel mindenki a masik virustol es vegre komolyan veszi a tavolsagtartast.

Nyilvan ha a ferjednek olyan munkaja van, amit nem lehet otthonrol vegezni, dolgozni kell,jelen helyzetben mindenki szerencses akinek megmaradt a munkaja. En konkretan azt irtam le hogy a strand miert nem szukseges, szerintem.

Plusz ne feledjuk hogy akinek megmaradt a munkaja es emberekkel talalkozik, annak is csak addig lesz munkaja, ameddig be nem zarnak mindent ujra, ugyanez vonatkozik a gyerekek sulijara. A jovonkert megeri visszafogni a fogyasztast, a bulikat, utazast, nyaralast. Nem egy legopinceben kell ezt kibirni mint nagyanyainknak.

Senkinek nem erdeke a panikkeltes, a recesszio, a gazdasag bedontese es meg biztosan sokan nyogik a 2008as CHF hiteles gazdasagi valsag kovetkezmenyeit, most pedig ujra ez varhato ha nem vigyazunk.

Egyszeruen csak vigyazzunk egymasra, a gyerekeinkre,a szuleinkre, a bevetelunkre. Mi tudunk vigyazni, akiknek nem letfontossagu hogy masokkal erintkezzunk. Es lehet h ti nem kerultetek meg ilyen helyzetbe, de van beutazas Magyarorszagra, elso korben is 2 idegen srac cipelte be, ez barmikor megtortenhet. Ezt a tarsasasjatekot csak ugy lehet jatszani ha mind betartjuk a szabalyokat es akkor talan jovore mar nem itt tartunk majd.

2020. aug. 10. 06:02
 29/33 A kérdező kommentje:
Mi nem megyünk egyébként.
2020. aug. 10. 07:53
 30/33 anonim ***** válasza:
74%

Nekem pici babám van, privát strandunk a többi lakóval. Én csak azért nem viszem le mert nagyon kicsi, amúgy mennénk.

Zsúfolt tömegbe csak azért nem mert utálom. Amúgy szabad levegőn nem terjed annyira a vírus, mint zárt helyen. Kevesebb a megfertőződés veszélye.

2020. aug. 10. 08:17
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!