Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem értem, segítene vki?!

Nem értem, segítene vki?!

Figyelt kérdés

Nem értem, hogy az annyira várt babák után, jönnek itt a panaszok, hogy Mmiért nem alussza végig az éjszakákat pedig 6 hónapos már?" " Miért nem alszik napközben egy óránál többet?" és a kedvencem "2 éves és hisztizik, de miért?"...stb.

Miért? Mert icipici baba, akinek jóformán kb. 1 éves koráig alakul a napirendje, mert 2 éves és a dackorszakban van.

ÉS még mielőtt vki azt írná, hogy mit hablagyolok, még gyerekem sincs, meg ha van biztos 2 hetes kora óta átalussza az éjszakákat és sosem hisztizik; akkor leírom, hogy van egy gyöngyszemem, 8 hónapos koráig éjjel 3szor , majd 2szer kelt, és tegnap is extra nyügis volt.

De ez van. Vállaltam. Ők kisgyerekek, nem kis felnőttek.

Nálam is szakad a cérna néha(közel sem vagyok tökéletes), de próbálom megérteni; hogy pl. miért lehet hogy nyugtalanul alszik, vagy nem alszik el csak este 10 kor?

Bocsi, hogy kicsit kifakadtam, de anyák vagyunk, ezt vállaltuk. Nemde?

2010. aug. 4. 08:49
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

Leírom Nektek,hogy miért értek egyet a kérdezővel!

Mikor megszületett a kisfiam,az első 2 hét maga a csoda volt!Aztán rájöttem,hogy engem becsaptak..Becsaptak azok,akik rózsaszín felhőket emlegettek,de ez még nem is viselt meg annyira,mert direkt mindenből a legrosszabbra készültem (szülés,hazajövetel,babasírás,éjszakázás,fogzás),végül ehhez képest még kellemesen is csalódtam,de az a fránya rózsaszín felhő csak nem jött...

Ami jobban megviselt az az volt,hogy becsaptak azok is,akik azt ígérték,hogy nem leszek egyedül!!!!Volt,aki azt mondta,ne aggódjak,mert még a főzésben is segíteni fog,ha erre lesz szükség.Ez az illető 3 sarokra lakik tőlem.Most 6 hónapos a kisfiam és eddig ő 3-szor látta...Persze nem köteles segíteni,hiszen magamnak szültem,nem neki,de amikor rájöttem,hogy becsaptak,bizony nagyon kiborultam,mert volt egy olyan időszak,amikor még 1 szelet kenyeret sem volt időm megkenni magamnak...Iszonyúan magam alatt voltam,tényleg nem tudom leírni azt a csalódottságot,szomorúságot,a tudatot,hogy hatalmas a család,mégsincs senki,aki néha megnézné,hogy élek-e még.Illetve jönnek ők,csak valahogy nem érdeklem őket...Szerencsére apukám esténként azért segít,de ő is fáradt és nem 20 éves már...Mostanában rázódtam helyre lelkileg.Azt hittem,segítséget kell majd kérnem szakembertől,de nem!Az ELFOGADÁS volt a kulcsszó!!!!Nehéz volt,6 hónapba telt,de bizony már látom azokat a bizonyos rózsaszín felhőket!Már nem nyavalygok,nem sírok naponta,hogy milyen egyedül vagyok,hogy utálom ezt a hatalmas családot,már nem "kérem vissza a pénzemet"!Már élvezem MINDEN pillanatát az anyaságnak,még akkor is ha annyira sír szegénykém,hogy nem tudok még enni sem tőle.Már megoldom egyedül is!Már együtt eszünk ☺! Iszonyú volt ez a 6 hónap,próbálok nem agyalni azon,hogy mennyi mindent nem élveztem ki eléggé a picikémmel,mert a magam bajával voltam elfoglalva,a lényeg hogy most már miden rendben,mert ELFOGADTAM,hogy ezt vállaltam azzal,hogy világra hoztam Őt!Mások örülnének ha lehetne gyerekük és ugyanilyen "szörnyű" problémákkal kellene szembenézniük!

Bocsánat,hogy ilyen hosszú lett,de gondoltam leírom,hátha másnak is tanulságos lesz...Ha csak egy embernek segítettem vele,annak is örülök!

Minden jót,boldog babázást Nektek! ☺☺

2010. aug. 4. 12:46
 32/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm nyco! Nem hiába írtam ki a kérdést akkor. Én is így vagyok ezzel. Ha nyűgös, ha hisztizik, ha 2 foga jön egyszerre, ...akkor is én vagyok, akinek lehetőleg a legnagyobb türelemmel kell viselnie. Persze ez nem mindig megy, de azért próbálom :)

Lehet hogy nálam az is közrejátszik, hogy nagyon nehéz szülésem volt,és csak a Jóisten meg az orvosok segítsége mentett meg a nagyobb bajtól.. Kicsit úgy elgondolkoztam, hogy bömböl is, meg hisztis is, de van, egészséges, aztán 10 perc múlva már mosolyog, kár lett volna ezért még egy újabb ősz hajszál :))

2010. aug. 4. 13:04
 33/39 anonim ***** válasza:
73%

Tehát aki tanácsot kér mástól fogzás vagy altatás ügyben az nem visltetik türelemmel? Miről beszélsz te?

Ne haragudj, de nagyon kis egyszerű vagy.

2010. aug. 4. 14:25
 34/39 A kérdező kommentje:
Te is kis okos vagy. Köszönöm a hozzászólásod,de sajnos nem érted a kérdést.
2010. aug. 4. 14:28
 35/39 anonim ***** válasza:
65%
Igazad van, azt hiszem tényleg nem értem. Nem is szeretném érteni miből fakad ez a rosszindulat, de ha te így érzed jól magad, akkor hajrá.
2010. aug. 4. 14:53
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

Lehet nem az volt a célod, de a kérdésed leegyszerűsítve így érthető: mi a fenének nyavalyogtok, ti vállaltátok a gyereket, én nem nyavalygok, és nem értem miért vagytok ilyen silányak.

Ez jön le a kérdésből.

Azért reagálnak így, mert még mindig kötöd az ebet a karóhoz, és mondod a magadét, de kérlek nézd már meg a másik oldalt is. Folyamatosan panaszkodsz amiatt, hogy az anyukák nyavalyognak - akkor én meg panaszkodjak amiatt, hogy te mondvacsinált indokokkal őrájuk fújsz? Ennek sincs több értelme, mint a fogzás, vagy az álmatlanság elleni panaszkodásnak!

Én ugyan nem panaszkodtam még itt sosem, de pontosan tudom, milyen hatalmas segítség lehet egy két jó szó, vagy egy kis vigasztalás. Nagyon ügyesek vagytok, te is és Nyco is, hogy egyedül is meg tudtátok oldani, de vannak emberek, akiknek jót tesz, ha másoktól kapnak jó szót. Ezért hagy panaszkodjanak, miért fáj ez neked? Érthetetlen, hogy egy "hogy bírjátok, hogy éjjel 3-4 alkalommal kel kérdés miatt legázolsz embereket, nem gondolod, hogy inkább azt kellene írnod, hogy nekünk is szar, de kitartás, ez is el fog múlni? Hiszen ezek az emberek nem kérnek tőled segítséget, nem kérik, hogy virrassz a gyerek mellett, amíg kipihenik magukat, vagyis ők is egyedül oldják meg a dolgaikat, ők is vállalták a kellemetlenségeket is a babával! Csak nekik jobban esik kiadni itt a feszültséget.

És kérlek nézd el nekem, hogy ilyen ostoba vagyok, de én sem értem, hogy mi volt a kérdés lényege, mert itt a gép előtt az jön le, amit az elején írtam. Az meg nem kicsit felháborító, így ne is csodálkozz a reakciókon.

2010. aug. 4. 15:28
 37/39 A kérdező kommentje:

Leírtam mindent a kommentemben és van olyan, aki megérti a gondolataimat.

Itt a probléma oka nem a nyavajgás, hanem az azt kiváltó dolog. Azaz, hogy a nők, anyák már a 21. században olyanok, mint egy otthagyott kislány az erdőben. Nem beszél nekik senki a terhesség utáni időszakról, nem igen készülnek fel rá.A nyavajgás csak "tünete" annak, hogy nem mernek az ösztöneikre hallgatni,meg bízni abban hogyha mernek arra is odafigyelni hogy miért hisztizik pl. az okát is megtudják. Csak hisztizik, TE JÓ ÉG! MOST MI VAN?? Korántsem biztos, hogy ugyanabból az okból, mint a 4. válaszolónak. (ha feltesz egy kérdést ezzel kapcsolatban úgy értem) Mert ugye innen azt hallják, onnan meg azt olvassák. Én olvastam nemegyszer olyan tanácsot, hogy nem baj, ha nem alszik a gyerek, hadd nyekeregjen, sírjon, majd elunja és elalszik. Van olyan, amelyik igen, de az enyém ha 3 órát ülnék felette akkor sem alszik el, csak ha simogatom a hátiját.

Bocsánat ha valaki önérzetét megsértettem, nem ez volt a cél.

Szép napot , jó babázást mindenkinek!!:)

2010. aug. 4. 16:30
 38/39 A kérdező kommentje:

*Csak hisztizik, TE JÓ ÉG! MOST MI VAN??

Úgy értem, hogy pl. a kisgyerek hisztisebb, és az anya kérdi magától, hogy most mi van, te jó ég??!

Még mielőtt félreértené vki...

2010. aug. 4. 16:34
 39/39 anonim ***** válasza:

"Azaz, hogy a nők, anyák már a 21. században olyanok, mint egy otthagyott kislány az erdőben."

De vajon miért? Mert nem látják az anyukájukat.. hogyan lett anya nincs idő erről beszélni.( Köszi Kádár rendszer)

Régen amikor több generáció élt együtt ezt is megtanulták.

2010. aug. 4. 17:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!