Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem értem, segítene vki?!

Nem értem, segítene vki?!

Figyelt kérdés

Nem értem, hogy az annyira várt babák után, jönnek itt a panaszok, hogy Mmiért nem alussza végig az éjszakákat pedig 6 hónapos már?" " Miért nem alszik napközben egy óránál többet?" és a kedvencem "2 éves és hisztizik, de miért?"...stb.

Miért? Mert icipici baba, akinek jóformán kb. 1 éves koráig alakul a napirendje, mert 2 éves és a dackorszakban van.

ÉS még mielőtt vki azt írná, hogy mit hablagyolok, még gyerekem sincs, meg ha van biztos 2 hetes kora óta átalussza az éjszakákat és sosem hisztizik; akkor leírom, hogy van egy gyöngyszemem, 8 hónapos koráig éjjel 3szor , majd 2szer kelt, és tegnap is extra nyügis volt.

De ez van. Vállaltam. Ők kisgyerekek, nem kis felnőttek.

Nálam is szakad a cérna néha(közel sem vagyok tökéletes), de próbálom megérteni; hogy pl. miért lehet hogy nyugtalanul alszik, vagy nem alszik el csak este 10 kor?

Bocsi, hogy kicsit kifakadtam, de anyák vagyunk, ezt vállaltuk. Nemde?

2010. aug. 4. 08:49
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

Jajj, ne, ezt a "ne ítélj , hogy ne ítéltess!" bibliai szöveget hagyjuk , jó?

Nem könnyű nekem sem, nem robot a gyerköcöm, hogy 9- este 8ig csöndben vagy, játszol szépen. Írtam, nem vagyok mindentudó anya, aki osztja az észt csak, nálam is vannak hullámvölgyek. De nem úgy fogom fel, hogy a gyereknek kötelessége 3 hónapos korától végigaludni az éjszakát, mert anyu álmos. Anyu álmos, de megszokja. Nálam is ez volt.

2010. aug. 4. 09:14
 12/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni, de kb 8 hónapos korban kezdődik el igazán a "gyerekkor" , kicsit átvitt értelemben :)

Amikor az én fickóm 8 hónapos volt, nem tudtam, hogy milyen valójában az, amikor probléma van a gyerekkel.

A másik, hogy itt rengeteg probléma csak ki van ragadva egy családi életből. Nem tudhatod, hogy az az anyuka milyen körülmények között él, milyen stressz éri, milyen a házassága, mennyit dolgozik a férje, milyen volt a saját gyerekkora, milyen mintát kapott otthonról és még sorolhatnám, mi mindentől függ, hogy az ember miként éli meg a kialvatlanságot vagy mennyire bírja nézni, ahogy a gyerekének fájdalmai vannak.

Szóval tényleg ne ítélkezz.

Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?

2010. aug. 4. 09:17
 13/39 anonim ***** válasza:
Nekem 2 gyerekem van,nem vagyok se mártír,se szuper anyuka,és hidd el,néha én is kiakadok.Mert elfáradok,mert a férjem hazahozza a melóból a gondokat és Őt is meg kell hallgatni,támogatni,mert néha az apósom,vagy a saját szüleim "terhelnek" csip-csup dolgokkal,és még folytathatnám...és akkor én még nem vagyok sehol.És amikor az ember az ELSŐ gyermekét vállalja,fogalma sincs,hogy valójában mivel is jár(éjszakázás,fogzás,hiszti,nyűgösködés,betegségek,egyáltalán milyen habitusú lesz a baba).Pláne akkor nem,ha a közelében nincsenek kisgyermekes szülők.Ettől függetlenül imádom Őket,szeretek anyuka lenni,és tervben van a 3. baba is.
2010. aug. 4. 09:26
 14/39 A kérdező kommentje:

28 éves vagyok, első baba. 0-6 éves korú kisgyerek nem volt a környezetemben, max. egyszer bíztak rám egy 5 hónapos babát, akkor is végig azon töprengtem, hogy mikor érnek már haza?

Sok problémánk van, a férjemet is meg kell hallgatnom ugyanúgy. Van hogy este 11kor dőlök be az ágyba, mert még ez is van meg az is van. Sóvárogva nézem alvásban pihegő páromat, de ugyanakkor arra gondolok, hogy anya lettem, ez az én vállamon nyugszik egy ideig.

Most belegondoltam, hogy az az anya mit élhet át , akinek nem egészséges a kisgyereke? Ott nem az a legfőbb probléma, hogy "miért nem alszik már este 8kor, miért csak 9kor?"....

2010. aug. 4. 09:36
 15/39 A kérdező kommentje:

Mindegy, végül is nem vagyunk egyformák.

Csak azért gondoltam, kiírom ezt a kérdést, mert valahol ez is az elfogadás része, hogy anya vagyok/lettem. Attól még lehetek nő, feleség, társ, járhatok kozmetikába , szoliba, fodrászhoz, műkörmöshöz....de vannak dolgok amiket fel kell adni, illetve át kell értékelni. Szerintem.

Köszönöm, hogy válaszoltatok!

2010. aug. 4. 09:40
 16/39 anonim ***** válasza:
50%

Látom, írhatnak bármit az anyatársak, nem érted a lényeget.

Nem baj, majd meglátod.

Eltelik, néhány hónap, 1-2 év, minden világos lesz.

2010. aug. 4. 09:40
 17/39 anonim ***** válasza:

Szia!

Abban teljesen igazad van, hogy sajnos vannak olyan esetek, amikor nem az ilyen "apró" dolgok jelentik a legnagyobb problémát :(

De ez az oldal azért is van, hogy megerősítést kapjunk a másiktól, hogy tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül a nyűgünkkel. Mert én nagyon akartam a gyerekem, imádom, próbálok mindig türelmes lenni, de a fogzása egyértelműen kikészít.(fél éve-napi szinten) Ez van, nem tudom azt mondani, hajj, de jól bírom, mert tudtam , hogy ez lesz... (Hát, a tizedét sem tudtam mindennek). Ne vedd sértésnek, mert tényleg nem annak szánom, de ezekhez a dolgokhoz sokunk nem tud úgy hozzáállni, mint te.

És ezen az oldalon igenis jólesik a biztatás, de sajnos az is egyre ritkább, inkább csak a kötekedés megy.

2010. aug. 4. 09:46
 18/39 A kérdező kommentje:

Én elhiszem hogy a fogzás egy nagyon rossz dolog, most nem akarom ismételgetni magamat, hogy volt nekem is pár álmatlan éjszakám...de csak be kell írni a keresőbe, hogy "fogzás" és 60 találatot ad ki.

Én általában lojális vagyok, biztatom a teherbeesés álló nőket, azokat is segítem akik a halvány pozi tesztre kérdeznek rá.Még a 180. alkalommal is odaírom, hogy "oké, nyugi, ez valószínű baba !"

az viszont más, ha a gyereknevelés a tma. De nagy a gyanúm arra, hogy pont az ilyen "védő" típusú válaszolók a legnyugisabbak, vagy olyanok, akik inkább olvasgatnak, meg válaszolgatnak, de nem írják ki, hogy "Mit kezdjek ezzel a kis majommal, 2 hete nem tudok aludni tőle?"....stb.

2010. aug. 4. 09:53
 19/39 anonim ***** válasza:

Ez aranyos :)

Én is szoktam magam azzal "vígasztalni", hogy lehetne rosszabb is, lehetne sérült is a gyerekem, de sajnos az én kisfiam fájdalmát nem fogja csillapítani, hogy a szomszéd házban van egy oxigénhiányos baba.

Ha szörös a lábad, gondolom szőrtelenítesz és nem hagyod úgy, csak azért, mert másnak még szőrösebb. Bocs a hülye példáért, de ez jutott hirtelen eszembe :D

Na, mindegy, tényleg kár győzködni, mert még nagyon tapasztalatlan vagy. Én azt hiszem, hogy az elmúlt 1 évben rengeteget változtam (2 éves a fiam) és a gyerekkel kapcsolatos gondolataim nagy része ha nem is 180, de 90 fokos fordulatot vett. Te is így leszel majd, de ezt most még nehéz elfogadni. Illetve igazából nem is kell, majd jön magától.

2010. aug. 4. 10:01
 20/39 anonim ***** válasza:

Ma 09:46 vagyok. (Nekem nem egy pár álmatlan éjszakám volt/van...) Persze, be lehet írni a keresőbe bármit, de az személytelenebb. Azért vagyok itt, mert itt sokszínű, "emberibb" válaszokat, tapasztalatokat kapok.

Viszont a te kérdéseidet, ill. kulcsszavait valóban beírhatnád a keresőbe, neked szerintem többet segítenének a kiadott találatok, cikkek, mert úgymond "objektívebb" problémáid vannak. Már, ha vannak egyáltalán kétségeid a gyerekneveléssel kapcsolatban.

2010. aug. 4. 10:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!