Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem értem, segítene vki?!

Nem értem, segítene vki?!

Figyelt kérdés

Nem értem, hogy az annyira várt babák után, jönnek itt a panaszok, hogy Mmiért nem alussza végig az éjszakákat pedig 6 hónapos már?" " Miért nem alszik napközben egy óránál többet?" és a kedvencem "2 éves és hisztizik, de miért?"...stb.

Miért? Mert icipici baba, akinek jóformán kb. 1 éves koráig alakul a napirendje, mert 2 éves és a dackorszakban van.

ÉS még mielőtt vki azt írná, hogy mit hablagyolok, még gyerekem sincs, meg ha van biztos 2 hetes kora óta átalussza az éjszakákat és sosem hisztizik; akkor leírom, hogy van egy gyöngyszemem, 8 hónapos koráig éjjel 3szor , majd 2szer kelt, és tegnap is extra nyügis volt.

De ez van. Vállaltam. Ők kisgyerekek, nem kis felnőttek.

Nálam is szakad a cérna néha(közel sem vagyok tökéletes), de próbálom megérteni; hogy pl. miért lehet hogy nyugtalanul alszik, vagy nem alszik el csak este 10 kor?

Bocsi, hogy kicsit kifakadtam, de anyák vagyunk, ezt vállaltuk. Nemde?

2010. aug. 4. 08:49
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg aranyos:) Egyáltalán nem vagy lojális azokhoz az anyukákhoz, akik kérdés formájában panaszkodnak. Pedig te is ezt csináltad, csak kommentek formájában:)

És mi a bajod azzal, hogy egy anyukát idegesíti, hogy nem alszik rendesen a gyerek? Talán te vagy azzal a gyerekkel másnap, és látod, hogy nem nyűgös? Vagy az anyukája van vele, aki látja, hogy a gyerek szenved a kialvatlanságtól, és ezért zavarja, hogy éjjel virraszt?

Minden oldalt meg kellene vizsgálnod, mielőtt ítélkezel más anyukák felett. Lehet, hogy a panaszkodás ellenére jobb anya, mint én, vagy te, vagy 100 másik, csak ő így vezeti le a feszültséget. Nálad elszakadhat a cérna, náluk nem? Én is vállaltam a fiamat, minden kényelmetlenséggel együtt, de nem mártírkodom, hanem igenis ki vagyok bukva, amikor éjjel fél óránként felsír. Sajnálom őt, és sajnálom magunkat is, mert a pihenés mindenkinek fontos. És már megbocsáss, de attól, hogy anya lettem, még megmaradtam embernek, akinek szíve joga bosszankodni bármin. Ha pedig bárkit megnyugtat, hogy itt kiöntheti a szívét, panaszkodhat, és kaphat vigasztalást másoktól, akik hasonló cipőben járnak, az miért zavar ennyire téged? Tényleg nem értem.

2010. aug. 4. 10:18
 22/39 A kérdező kommentje:

Hát nem is tudom, nekem már az első héten gyökeres fordulatot vett az életem, hogy van egy babám, aki csak rám meg az apjára számíthat. Hetekig fel se ocsúdtam hogy mi történik körülöttem. Amikor az első héten még 9kor is sírt a baba, kimentünk apával a konyhába és 2 percig azt kérdezgettük egymástól, hogy "Te tudod miért sír?!" aztán bementünk és felváltva ringattuk, míg nagy nehezen éjjel 1kor elaludt. Mindegy. Ezt csak leírtam, hogy nem használati utasítással kaptam a gyerkőcöt én sem.

Nekem nem kell a lelkizés, hogy még tapasztalatlan vagyok, mert szerintem egész jól kezdek belejönni a dolgokba. A 8 hónapos példát az elején az alvásra írtam, egyébként lassan másfél éves, és igen tud hisztizni, ha nem jön a kaja, bömbölni, és ha szeretne valamit csinálni de nem lehet, akkor is jelzi, hogy "nanemár". Ezzel együtt egy mosolygós baba, akinek igazodok az igényeihez, közben pedig próbálom formálni az enyémeimhez. De ezt csak pár hónapja, előtte kivitelezhetetlen volt :)

2010. aug. 4. 10:19
 23/39 A kérdező kommentje:
Most úgy beszéltek rólam, mintha a hátam mögött lennétek, és piszegnétek, hogy "nézd már, ennek gyereke sincs, mit akar a kis tapasztalataival?" meg rám ront 1-2 anyuka palástolt vagy kevésbé palástolt stílusban, hogy "Mit vagyok én azon kiakadva, ha másnak nem megy, és szakad a cérna?". Én nem írok több példát, hogy nekem is vannak kisebb csatáim a gyerkőccel, és én is egy átlagos anya vagyok. Kibukik valaki, oké, tegye. De megoldást itt nem fog találni, max. megerősítik, hogy "jajj te szegény, az enyém se aludt végig, csak 7 hónapos kora után, megértelek".ÉS? ettől jobban kel fel valaki éjjel 4x? Eddig nem tudta, hogy vannak sors-társai? Hát nem fog felkelni jobban. Viszont azt vettem észre, hogy a babák nagyon fogékonyak az anya hangulatára, ez ilyen alap tapasztalat nálam.
2010. aug. 4. 10:30
 24/39 anonim ***** válasza:
Csinálj egy terhességi tesztet szerintem :)
2010. aug. 4. 10:33
 25/39 anonim ***** válasza:
68%
egyedül maradtál...
2010. aug. 4. 10:37
 26/39 anonim ***** válasza:
100%
Mondd már meg,mi a fenét keresel itt,ha Te ilyen nagyokos vagy?!És hidd el,igenis van értelme,ha csak leírják a többi anyukák,hogy jajj,szegénykém,kitartás,nálunk is volt ilyen!Tudod miért?Mert jó érzés,amikor az embernek egy kicsit ápolják a lelkét,amikor már úgy érzi,teljesen reménytelen a helyzete!
2010. aug. 4. 10:59
 27/39 A kérdező kommentje:

Oké, ápolgassátok csak, rendben!

Köszönöm a válaszokat!

2010. aug. 4. 11:01
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van! DE! Gondolj abba bele, hogy soha senki nem készíti fel a terhes anyákat a NEHÉZSÉGEKRE! 36 évesen szültem az első babámat, diplomás vagyok, szóval nem vagyok ostoba, mégis MEGDÖBBENTEM, hogy soha senki nem hívta fel a figyelmemet arra, hogy PISZOK NEHÉZ lesz az első pár hónap! Ezért van a sok "nyavalygás" itt is!

Mert nem csak arról kellene töménytelen oldalnak is szólnia itt a neten, hogy melyik boltokban tudsz mindent beszerezni és mennyi hasznavehetetlen szart is a nyakadba akarnak sózni, csak hogy vedd meg a babádnak, hanem arról is hogy LELKILEG és AGYILAG felkészüljön az ember az anyaságra.

Szóval nem csak azok hibája, akik itt néha kifakadnak!

2010. aug. 4. 11:17
 29/39 A kérdező kommentje:
Igazad lehet....csak már továbbléptem ezen a témán. Valahol ez összetettem, sokrétűbb probléma, ami még a régmúlt "romos" alapjaiból maradt itt . Talán hogy az volt régen a sztereotípia, hogy egy anyának kötelező 100%on lennie, 3-4 gyerek nevelése mellett is a családi tűzhely őrzőjének lennie, megoldania mindent segítségek nélkül. Sokmindent hozott magával a nők társadalmi helyzetének , megítélésének változása, ...és hát ezt nem vettem figyelembe. De ezt nem kritikaiként írom, remélem érti aki olvassa.
2010. aug. 4. 11:23
 30/39 anonim ***** válasza:
ááá, neked alapvetően a feminizmussal van bajod. Addig meg nincs értelme továbbgondolni ezt a témakört sem, amíg nem érti meg az ember, hogy miért is éri olyan váratlanul az embert a kismanó megérkezése. 9 hónapig várunk rá, aztán meg kapkodjuk a fejünket, hogy MI VAAAAAAAN???? Nem ezt akartam Istenem! :)))
2010. aug. 4. 11:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!