Nem értem, segítene vki?!
Nem értem, hogy az annyira várt babák után, jönnek itt a panaszok, hogy Mmiért nem alussza végig az éjszakákat pedig 6 hónapos már?" " Miért nem alszik napközben egy óránál többet?" és a kedvencem "2 éves és hisztizik, de miért?"...stb.
Miért? Mert icipici baba, akinek jóformán kb. 1 éves koráig alakul a napirendje, mert 2 éves és a dackorszakban van.
ÉS még mielőtt vki azt írná, hogy mit hablagyolok, még gyerekem sincs, meg ha van biztos 2 hetes kora óta átalussza az éjszakákat és sosem hisztizik; akkor leírom, hogy van egy gyöngyszemem, 8 hónapos koráig éjjel 3szor , majd 2szer kelt, és tegnap is extra nyügis volt.
De ez van. Vállaltam. Ők kisgyerekek, nem kis felnőttek.
Nálam is szakad a cérna néha(közel sem vagyok tökéletes), de próbálom megérteni; hogy pl. miért lehet hogy nyugtalanul alszik, vagy nem alszik el csak este 10 kor?
Bocsi, hogy kicsit kifakadtam, de anyák vagyunk, ezt vállaltuk. Nemde?
Tényleg aranyos:) Egyáltalán nem vagy lojális azokhoz az anyukákhoz, akik kérdés formájában panaszkodnak. Pedig te is ezt csináltad, csak kommentek formájában:)
És mi a bajod azzal, hogy egy anyukát idegesíti, hogy nem alszik rendesen a gyerek? Talán te vagy azzal a gyerekkel másnap, és látod, hogy nem nyűgös? Vagy az anyukája van vele, aki látja, hogy a gyerek szenved a kialvatlanságtól, és ezért zavarja, hogy éjjel virraszt?
Minden oldalt meg kellene vizsgálnod, mielőtt ítélkezel más anyukák felett. Lehet, hogy a panaszkodás ellenére jobb anya, mint én, vagy te, vagy 100 másik, csak ő így vezeti le a feszültséget. Nálad elszakadhat a cérna, náluk nem? Én is vállaltam a fiamat, minden kényelmetlenséggel együtt, de nem mártírkodom, hanem igenis ki vagyok bukva, amikor éjjel fél óránként felsír. Sajnálom őt, és sajnálom magunkat is, mert a pihenés mindenkinek fontos. És már megbocsáss, de attól, hogy anya lettem, még megmaradtam embernek, akinek szíve joga bosszankodni bármin. Ha pedig bárkit megnyugtat, hogy itt kiöntheti a szívét, panaszkodhat, és kaphat vigasztalást másoktól, akik hasonló cipőben járnak, az miért zavar ennyire téged? Tényleg nem értem.
Hát nem is tudom, nekem már az első héten gyökeres fordulatot vett az életem, hogy van egy babám, aki csak rám meg az apjára számíthat. Hetekig fel se ocsúdtam hogy mi történik körülöttem. Amikor az első héten még 9kor is sírt a baba, kimentünk apával a konyhába és 2 percig azt kérdezgettük egymástól, hogy "Te tudod miért sír?!" aztán bementünk és felváltva ringattuk, míg nagy nehezen éjjel 1kor elaludt. Mindegy. Ezt csak leírtam, hogy nem használati utasítással kaptam a gyerkőcöt én sem.
Nekem nem kell a lelkizés, hogy még tapasztalatlan vagyok, mert szerintem egész jól kezdek belejönni a dolgokba. A 8 hónapos példát az elején az alvásra írtam, egyébként lassan másfél éves, és igen tud hisztizni, ha nem jön a kaja, bömbölni, és ha szeretne valamit csinálni de nem lehet, akkor is jelzi, hogy "nanemár". Ezzel együtt egy mosolygós baba, akinek igazodok az igényeihez, közben pedig próbálom formálni az enyémeimhez. De ezt csak pár hónapja, előtte kivitelezhetetlen volt :)
Oké, ápolgassátok csak, rendben!
Köszönöm a válaszokat!
Igazad van! DE! Gondolj abba bele, hogy soha senki nem készíti fel a terhes anyákat a NEHÉZSÉGEKRE! 36 évesen szültem az első babámat, diplomás vagyok, szóval nem vagyok ostoba, mégis MEGDÖBBENTEM, hogy soha senki nem hívta fel a figyelmemet arra, hogy PISZOK NEHÉZ lesz az első pár hónap! Ezért van a sok "nyavalygás" itt is!
Mert nem csak arról kellene töménytelen oldalnak is szólnia itt a neten, hogy melyik boltokban tudsz mindent beszerezni és mennyi hasznavehetetlen szart is a nyakadba akarnak sózni, csak hogy vedd meg a babádnak, hanem arról is hogy LELKILEG és AGYILAG felkészüljön az ember az anyaságra.
Szóval nem csak azok hibája, akik itt néha kifakadnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!