Aki 18-22 évesen szül, később hogyan boldogul az életben?
Tehát kiesik az iskolából, szül. Otthon van pár évet, rendben. De utána valahogy be kellene kerülni a munkaerőpiacra, ha nincs szakmája, előtte még azt is letenni, ott van, hogy 30 éves és egy napot sem dolgozott még.. Igencsak nagy hátránnyal indulnak.
Vagy inkább bevállalnak 2-3 évente gyereket, és mindig van okuk otthon maradni?
Pár volt osztálytársam csinálja ezt, többen 26 évesek és egy percet sem dolgoztak életükben..
Miért fáj ez neked?
Nem mindenki a fiatal testével alapozza meg a karrierjét
Az én ismerőseim nem maradtak otthon pár évet ilyen helyzetben...
Egyik ismerősöm érettségi után szült, egy évvel később elkezdte az orvosit és be is fejezte. Már pár éve dolgozik, kb 25 éves kora óta.
Egyik barátnőm egyetemen alatt szült, ő csúszott és most levelezőn fejezi be a tanulmányait. Diákmunkát is vállalt, majd a diploma megszerzése után nyilván dolgozni fog a saját területén.
Amúgy több emberről is tudok, akik egyetem alatt vállaltak gyereket, majd 1-2 év csúszással befejezik a tanulmányaikat.
Kicsit fekete-fehéren látod... :)
Gondolom, a volt osztálytársaid sorsa miatt általánosítasz.
De aki elvégzi pl. a szakmunkásképzőt, dolgozik három évet, az még mindig nagyon fiatalon tud aztán családot alapítani. Kinek mi adatik.
Hogy miből, hogyan, az szintén változó. Van, aki örököl, van aki a nagyszülők házában él, vagy ráépítkezik, mások kölcsönt vesznek fel.
Úgy élnek, ahogy azt vállalták.
De én most kifejezetten az ilyen nőkről beszélek, nem arról, aki dolgozott már szülés előtt.
Kedves első: én 160 cm és 138 kg vagyok, tehát gyanítom a kötekedésed nem nekem szól. A tudásommal alapozom meg a karrierem.
Köszönöm szépen nagyon jól boldogulok az életben. 20 évesen háasodtam, 21 évesen szültem.
Szülés előtt 3 hónappal szereztem meg az első diplomám, munka mellett levelezőn. Kislányon 1, 5 éves korában mentem dolgozni. Közben szereztem még egy diplomát, nyelvvizsgát, építkeztünk és munkahelyet váltottam. Most 33 éves vagyok várom a második babám, gyönyörű új házban lakunk, 2 autónk van és jól élünk.
Azért, mert valaki fiatalon szül nem kell ítélkezni.
5-ös vagyok. Akik nem dolgoztak érettségi után gondolom nehezebb helyzetben vannak. De lehet, hogy jó családból származnak. 😊
Ki tudja. Én dolgoztam. Amikor visszamentem a munkahelyemre három év múlva vezető beosztást kaptam. Igen egy sima érettségivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!