Hogy tanuljak meg egyedul boldogulni az eletben, es egyedul magabiztosan boldognak lenni? (Nem fuggni senkitol)
Az a problémám hogy a szüleim elég korán elhagytak hagytak engem.. pár évig megálltam a lábamon egyedül, estin elvégeztem a sulit, mellette dolgoztam stb. Majd jött egy pasi, aki jelenleg is eltart egy eve, szerettem az elejen, de mostanra rajottem hogy nem illunk ossze. Ujra szeretnek egyedul megallni a labamon, es valamire vinni az eletben. ez az egy ev teljesen kizokkentett, 0 onbizalmam van, semmi siker elmenyem nincs, es mindent “problemakent” fogok fel es panikolok... elszoktam az emberektol, felek megszolitani oket. Pedig sosem volt ilyen problemam:( Felek, hogy ej uj munkahelyemen sem fogom megallni a helyem. Ennek veget akarok vetni, fejlodni szeretnek, tanulni, es kimozdulni a komfort zonabol! Szerintetek hogy kezdjem el?
Iszonyatosan izgulok az uj munka miatt, probanapon tisztara be fogok feszulni, remegni fogok, minden bajom lesz :(
Illetve nagyon fuggok a barataimtol is, foleg a legjobb baratnomtol, aki nemreg bepasizott. Eddig minden nap egyutt voltunk szinte, egyutt aludtunk, de miota lett pasija nem is talalkozunk, csak havonta 2-3x ... es ez is stresszel, mert azt erzem egyedul nem vagyok boldog.
Mit csinaljak?:(
Ha egyszer megcsinàltad, megàlltàl a làbadon, suli+munka is volt, miböl gondolod azt, hogy màsodjàra nem menne?
Amugy a félelmek es ketsegek azok valoban be is szoktàk magukat igazolni veszelyes ezeknek az erzeseknek teret engedni (Titok c video)
Így igaz, ha egyszer sikerült, másodszorra már rutinból megy.
A "félelem" nem létezik, az csak te találod ki (nincs miől félni, és más eleve nem is tud róla).
Szociális fóbia?
Meg mit jelent, hogy elszoktál az emberektől?
Miért nem dolgoztál az elmúlt egy évben? (Jó, mondjuk a pasi is hülye, hogy eltart 😃 )
Szóval valamit kell csinálni, kimozdulni, mert ha begubózol, akkor sajnos ez lesz... sokkal erősebb szorongást eredményez. Ezt a fajta szorongást úgy lehet csökkenteni, ha tapasztalsz. Felül kell írnod a rossz hiedelmeidet. Pozitív tapasztalatokat kell szerezned, amik megalapozhatják az önbizalmadat.
A munka a legjobb ilyen, hiszen pénzt is ad amellé, hogy szembenézel a félelmeiddel.
De érdemes mellé még több kötelezettséget vállalnod. Sport, hobbi, képzés.
Minél több kötelezettséged van, annál kevesebb időd lesz a kétségeiden agyalnod 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!