Ehhez milyen pofát kéne vágnom, örüljek neki vagy nem?
20 éves vagyok és 7 hónapos terhes. Anyum 38 éves és nem rég megkérdezte tőlem, mit szólnák hozzá, ha neki babázni lenne kedve ismét. Én erre azt válaszoltam, hogy nincs már sok amig kibújik a kis Ovidiu, a fiam, s aztán babázhat. Az volt a válasza, hogy nem arra gondolt, hogy az unokájáról gondoskodna, hanem saját babát szeretne. Sőt már 3 hónapos terhes. Amikor ezt bejelentette én lefagytam annyira meglepett a hír és szó nélkül leléptem. Ha holnap újra találkozom anyummal, már muszáj lesz valamit szóljak a dologhoz...
Örülnöm kéne, vagy csak nekem furcsa, hogy miután én megszülök rá pár hónapra anyum is szül?
Bocsi, ha túl hosszú.
Szia
Én azt gondolom, hogy hiába anyukád, egy ilyen döntésbe akkor sincs jogod beleszólni. Szerintem anyukádat nagyon megbántottad, és a legjobb lenne minél hamarabb bocsánatot kérned tőle!
És igen, inkább Te vagy még túl éretlen a babához, minthogy az édesanyád öreg! Vagy attól félsz, hogy nem tud majd a babáddal eleget törődni? Egyet soha ne felejts: magadnak szülsz!
Egy kérdésem is lenne: A fiad neve Ovidiu?
Már ezen is össze tudtok veszni???
Szerintem a kérdező helyzetében mindenki hasonlóan reagált volna. Itt most nem arról van szó, hogy hány éves az anyukája, hanem arról hogy meg kell emésztenie, hogy a mama anyuka lesz. Kicsit sok ez ilyen állapotban. Biztos vagyok benne, hogy ha megszülentek a babák, akkor már mindketten örülnek. Sőtt, emlékszem mikor megszültem és kérdeztem dolgokat anyutól, sokszor nem tudott válaszolni, mert az ő idejében még máshogy volt. Most ők kölcsönösen tudnak majd tanácsot adni egymásnak.
21:53-mal értek egyet. Ha neki nem volt fura, hogy Te 20 évesen babát vársz, akkor neked sincs jogod bírálni őt amiért 38 évesen babát vállal. Gondolom Te sem kérted a babaváráshoz az engedélyét, ő sem kell hogy ezt tegye tőled.
A helyedben én örülnék a sziutnak, meg a babádnak egy profi babázós nagyija lesz, nem olyan mint az én kislányomé, ahol a nagymama már semmit nem ért a mai babanevelési/ápolási dolgokból. Az 5 hónaposomnak robbanós cukrot akart adni, meg hasonlók...
Azokkal meg ne foglalkozz, akik megszólnak amiért fiatalon szülsz!
Igenis jobb/egészségesebb huszonévesen szülni, mint 40 körül. Minél idősebb az anyuka annál nagyobb kockázata van bizonyos rendellenességek kialakulásának. És ezzel NEM azt akarom mondani, hogy 40 évesen ne szüljön senki, de azt azért be kell látni, hogy nagyobb a kockázata bizonyos betegségek kialakulásának. Ezzel együtt minden tiszteletem azoké a nőké, akik bevállalják 40 körül is a gyermeket. Nekem is van ilyen ismerősöm. És egyszer sem szóltam meg, amiért nem vállalt még gyereket. És ő sem szólt le engem, amiért én a huszas éveim elején szültem.
Egyszerűen csak el kellene fogadni, hogy kinek mi az elsődleges.
Persze. Azt mondta, hogy gondolta, hogy meg fog lepni a hír. Én bejelentettem, hogy nagyon örülök neki.
Egyébként meg anyum engem 18 évesen szült és akkor engem kell leszólni, hogy 20 évesen szülök?
Eszem ágában sem volt irigykedni rá, vagy azt mondani vetesse el a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!