Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Örüljek, vagy ne? Császár,...

Örüljek, vagy ne? Császár, vagy sima szülés? Bőv. Lent

Figyelt kérdés

38 hetes vagyok,doki nem javasolja,h előzetes császár után megpróbáljam a hüvelyit (több mint két éve volt a császár).Jövőhétre volt a tervezett műtét ideje,de tegnap azt mondták,h nem írnak ki,mert nincs indok rá.Egészséges vagyok,nincs bajom - vérnyomás,cukor,egyebek-.

Felkészítettem magam a jővőheti műtétre,most viszont,h engedik,h megpróbáljam a sima szülést (ha a várható szülési időpont előtt beindul), teljes pánik van.Félek,h baj lesz,milyen szülni,stb,pedig a terhesség elejétől arra mentem,h ha törik,ha szakad,én megpróbálom megszülni a picit... Most viszont nem tudom örüljek e vagy ne.

Ha az elsőnél nem tágultam,és ezért lett műtét,akkor lehet h mostsem fogok kitágulni rendesen? Vagy mivel a 2.terhesség,lehetséges,h előbb jön a baba?

Jaj,annyi minden kavarog a fejemben....

Veletek volt ilyen? És mi történt? Császár után szültetek simán?

Köszi

Egy 38 hkm

2011. márc. 2. 23:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Egy kis segítség: [link]
2011. márc. 2. 23:58
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Melyik kórházban szülsz? Az unokatestvérem feleségével is ez volt mostanában, szó szerint, 3 éve nem tágult, ezért császározták, erre most kitalálták az utolsó pillanatban, hogy de akkor szülje meg. Az orvosa erre átvitte ezt a szülést egy másik kórházba, ahol egy másik orvossal megcsászározták.

Az orvosod mit mond? És megkérdezhetem, mennyi idős vagy?

2011. márc. 3. 00:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
szerintem a szülés a legcsodásabb dolog ne hagy ki az életedből!!!ha nem muszály én kézzel lábbal küzdöttem hogy természetes uton szüljek megkerestem azt a dokit aki az alternativ szülés hive és sikeresen farral született meg 2 gyerekem is !
2011. márc. 3. 07:20
 4/9 anonim ***** válasza:
ne rizikozz inkabb a csaszar...nem lehetetlen a termeszetes szules sem de sokkal nagyobb kockazattal jar mint a mutet...lehet hogy csodalatos elmeny de csak azert hogy megtapasztald ezt nem szabad veszelyeztetni a babadat
2011. márc. 3. 08:02
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem teljesen értem: ugyanaz a doki mondta, hogy császár, mint aki később a sima szülést? Mert ha nem, akkor kérdezz rá újra. Én nem próbálnám simán.
2011. márc. 3. 08:50
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

Itt is megoszlanak a vélemények... :SS

Nem a kezelődoki mondta a sima szülést,ő nem támogatja,szerinte 99%,h császár lesz. A kórház főorvosa mondta,h nem látja értelmét a császárnak.

Most ezekután álljak oda eléjük,és mondjam meg,h inkább császározzanak meg,vagy mi?

38 hetes vagyok,és 25éves,ha ezekre gondoltál a korra kérdezve. :)

Bp.,dél-pesti kórházról van szó.

2011. márc. 3. 14:25
 7/9 anonim ***** válasza:

SZia!

Én 1 hete szültem meg természetes úton a második lányunkat 17 hónappal az első császáros születése után. Nekem engedte a dokim (SOTE II), de nagyon figyelt ránk közben.

Minden rendben ment, nem volt semmi gond.

Könnyű szülést kívánok!

2011. márc. 3. 15:53
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a 2. babámat várom most(16.hét). Az első 2 éve császáros lett, pedig szépen beindult a szülés, tágultam, 6 óra alatt meglett volna a fiunk, ha nem csomózza össze a köldökzsinórt, ami nem engedte kibújni.

Most rákérdeztem a dokimnál, hogy mire számíthatok, mondta, hogy akár lehet sima szülés is, de egy csomó feltételnek teljesülnie kell hozzá.

Azonban azt is mondta, hogy a törvények lehetővé teszik azt, hogy kérjem a császármetszést, mert már korábban volt császárom, illetve olyanok kérhetik ezt, akiknek korábban volt a méhükön végzett műtét.

Még nem tudom, hogy mi lesz, de hallgatni fogok a dokimra, hogy mit javasol-őszintén, én félek, hogy szétreped a sebem, a fiam is nagy baba lett 4160gramm és 60 centi és korábban jött 2 héttel!

Szóval, ha nagyon félsz és a dokid is császárt javasolt, akkor kérheted a császárt.

2011. márc. 6. 10:16
 9/9 A kérdező kommentje:

Szia!

Kiírtak péntekre császárra,szóval nincs menekvés.Már beletörődtem.Most 38+4 hetes vagyok,és már most az uh szerint 3900 gr!!!

Szóval inkább örülnöm kellene valószínűleg,h nem kell vele "szenvednem", meg a hegem ezt tuti nem bírná,ekkora gyereket.... Fiam is 4050 gr-mal született,ő sem volt kicsi... :))

Köszi a választ.

Sok egészséget,és gondtalan babavárást.

:)

2011. márc. 6. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!