Hogy hívják a gyereke(i)det? Van valami összefüggés a tesók nevei közt?
"Van valami összefüggés a tesók nevei közt?"
Van összefüggés. Következetesen olyan nevet választottunk, ami mind a kettőnknek tetszik és nem érdekelt más mit mond.
Mondjuk nekem volt egy ötletem, hogy ha lányok lesznek, akkor második névként kapjanak egy virág nevet (Jázmin, Kamilla stb.) De a férjem elvetette az ötletet. Mondván a vezetéknevük úgyis ugyanaz lesz.
L betűvel kezdődik a vezetéknevünk 2 lányunk van mindkettőnek L betűvel kezdődik a neve. Most várjuk a 3.babát még nem tudjuk fiú vagy lány, de neki is L betűs neve lesz.
Nekem ez a heppem. Szeretem ha harmóniában van minden 🤷♀️😁
Szerintem annyiban fontos a hasonlósàg hogy ha az egyik divatos név akkor a màsik se legyen régies.
Pl ha az első Noémi, Nóra, Laura, Emma, Màrk, Martin, Erik, akkor a tesó ne legyen Mària. Erzsébet, Miklós vagy Károly. Vagy pl egy Szamanta, Koppány testvérpàr nekem elég furán hangzana.
Nekem ez fontos.
Maximum olyan összefüggés van a neveik között, hogy általában hasonló stílusú nevek szoktak tetszenni az embernek, tehát az ritka, hogy valaki két kedvenc neve mondjuk a Mária és a Dzsenifer legyen. Olyat viszont ismerek, ahol a fiú az apja teljesen hagyományos nevét örökölte, a lány pedig kapott egy nagyon ritkát.
Az én gyerekeimnek szerintem összeillő nevük van, mindkettő 2 szótagos, viszonylag gyakori, még az eredetük is hasonló, de semmi szándékosság nincs benne, ezek tetszettek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!