Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány éves kortól "könnyebb"...

Hány éves kortól "könnyebb" egy gyerekkel?

Figyelt kérdés
Igazából arra lennék kíváncsi kb hány éves korban jut el odáig egy gyerek, hogy egyedül is el tud lenni, játszani, esetleg tvt nézni és nem igényel állandó foglalkozást?
2020. máj. 29. 18:08
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
77%
Az én öcsém 30 éves, de még mindig olyan, hogy "nincs el" egyedül, mindenhez kell neki társaság, még a számítógépes játékot is csak úgy szereti játszani, ha nézik. Amikor rajzolt, leckét írt, stb, akkor is ott kellett ülni mellette, mert különben valahogy nem volt jól. Nem az, hogy nyavalygott, hanem diszkomfortérzete volt. Én (a nővére) és anyám voltunk vele felváltva. Ő ilyen ember egyszerűen. Szerencsére a felesége boldogan van vele mindig. Nem mondom, hogy könnyű volt, de hát kifogtunk egy ilyen emberkét, szeretjük nagyon a kis dolgaival együtt :)
2020. máj. 30. 12:25
 22/28 anonim ***** válasza:
76%
Van egy kisfiam. Mióta megszületett sose volt el magába. Lassan 4 éves a helyzet változatlan. Sokkal könnyebb ugyan vele, de nincs el magába azóta sem. Szokott mesézni de hamar ráun és jön játszani. Sztem az a baj h nincs tesója, ráférne, de nem akarunk több gyereket. Oviba elvan, de akkor is kell h valaki pesztrálja.
2020. máj. 30. 21:18
 23/28 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem soha nem könnyű.

Minden korban másképp nehéz.

Aztán persze életed végéig aggódsz értük :)

De a kérdésedre válaszolva én kb olyan 1,5 éves koráig "szórakoztattam" őket aztán szépen lassan megtanultak egyedül ellenni. Már csak azért is mert vissza kellett mennem dolgozni elég hamar. Az egyik most 6,a másik 10 éves és a mai napig van olyan, hogy egyedül játszanak és nem egymással.

2020. máj. 30. 22:14
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem lehet megmondani, pont azért, ahogy az itteni válaszokból is látszik. Sokan szeretnek a nevelésre hivatkozni, miközben azt elfelejtik, hogy az embernek (gyereknek is) ott van a saját személyisége is. Persze hozunk otthoni mintát meg szokásokat, tanult viselkedést, de mint ahogy felnőttként is van introvertált, extrovertált, gyerekként is különbözünk (egyik válaszoló nagyon jól szemléltette is amikor arról îrt, hogy kívűlről úgy tűnt jól elvan, miközben ez nem esett jól neki belülről-mert nem azonosult a személyi attitűdjével ez a szokás, emiatt érezte ezt). Felnőttként is van olyan, aki szeret egyedül tenni-venni, mások pedig, mint ahogy szintén fentebb írták-még a számítógépes játék közben is nézni kell. Nem szabad azokra a véleményekre adni, aki itt “veri a mellét” hogy csak szoktatás kérdése. Nem. Azok, akik jól elvannak magukban- vagy sikerült önazonossá tenni, nyilván ez még tudattalan kiskorban,-vagy úgy fogja érezni magát, mint a fenti hozzászóló, akinek rosszulesett ugye. Meglátod majd milyen jellemű a babád, próbálgasd a határokat nála, de ha nem introvertált vagy nincs benne ilyen jelleg, akkor nem nagyon fogod tudni ráerőltetni az egyedüllétet, mert unni fogja és nem fogja jól érezni magát úgysem. De majd meglátod úgyis, később, ha oviba fog járni, úgyis megváltozik már a hozzáállása.
2020. máj. 31. 17:50
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, én eléggé extrovertált vagyok, de még én se tartom azt normálisnak, ha valaki 7/24 mások társaságában akar lenni és egy kis időt se bír ki egyedül. Szerintem tuti, hogy az valamilyen mentális probléma, ha valaki szorongani kezd, amint egyedül lesz, és merem állítani, hogy sok esetben abban gyökerezik, hogy csecsemőkorától kezdve mindig folyamatosan körbeugrálták és egy pillanatra se hagyták egyedül játszani.
2020. máj. 31. 19:09
 26/28 anonim ***** válasza:
Én vagyok az, akinek marhára rosszul esett, hogy mindig egyedül kellett eljárszanom. Szó sincs róla, hogy extroveltált lennék. És marhára nem voltam körülugrálva soha, főleg, hogy nem egyke vagyok. Úgyhogy szerintem marhára nem attól függ, hogy ki mennyire volt elkényeztetve. Nem kell ezekből messzemenő következtetéseket levonni a csecsemőkorra.
2020. máj. 31. 19:31
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Minden elsülhet két végletben. Nem normális semmiképpen, ha valaki nem 7/24-ben mások társaságát keresi, de ez ugyanúgy kialakulhat abból, amit te írtál (hogy mindig körül volt ugrálva valaki) de ugyanúgy a másik végletből is kijöhet ez a lelki reakció, tehát ha rákényszerítik , de ő nem rosszul érzi magát tőle és később kényszeresen igényli folyamatosan mások társaságát. Ezért kell inkább figyelni a reakciókra és nem végletekbe esni, illetve a lényege a hozzászólásomnak inkább az volt, hogy attól, hogy az egyiknek sikerül megvalósítani a gyereknél valamit-mert önazonos a módszer-attól még nem lehet ráhúzni mindenkire mert nem reagálnak ugyanúgy a gyerekek és nem minden csak a nevelésen múlik.

Utolsó-teljesen egyértelmű, hogy nem vagy extrovertált, a te példádat nem is annak kapcsán hoztam fel, hanem a belső folyamatok (és annak kifelé tükrözése-ill. nem tükrözése) miatt volt lényeges.

2020. máj. 31. 23:01
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
* Nem normális semmiképpen, ha valaki 7/24-ben mások társaságát keresi,- ez a mondat így akart szólni.
2020. máj. 31. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!