Hány éves kortól "könnyebb" egy gyerekkel?
Szerintem soha nem könnyű.
Minden korban másképp nehéz.
Aztán persze életed végéig aggódsz értük :)
De a kérdésedre válaszolva én kb olyan 1,5 éves koráig "szórakoztattam" őket aztán szépen lassan megtanultak egyedül ellenni. Már csak azért is mert vissza kellett mennem dolgozni elég hamar. Az egyik most 6,a másik 10 éves és a mai napig van olyan, hogy egyedül játszanak és nem egymással.
Minden elsülhet két végletben. Nem normális semmiképpen, ha valaki nem 7/24-ben mások társaságát keresi, de ez ugyanúgy kialakulhat abból, amit te írtál (hogy mindig körül volt ugrálva valaki) de ugyanúgy a másik végletből is kijöhet ez a lelki reakció, tehát ha rákényszerítik , de ő nem rosszul érzi magát tőle és később kényszeresen igényli folyamatosan mások társaságát. Ezért kell inkább figyelni a reakciókra és nem végletekbe esni, illetve a lényege a hozzászólásomnak inkább az volt, hogy attól, hogy az egyiknek sikerül megvalósítani a gyereknél valamit-mert önazonos a módszer-attól még nem lehet ráhúzni mindenkire mert nem reagálnak ugyanúgy a gyerekek és nem minden csak a nevelésen múlik.
Utolsó-teljesen egyértelmű, hogy nem vagy extrovertált, a te példádat nem is annak kapcsán hoztam fel, hanem a belső folyamatok (és annak kifelé tükrözése-ill. nem tükrözése) miatt volt lényeges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!