Több gyerekkel ezért könnyebb mint eggyel? Pár kérdés?
"én már 1 éves korátol folyamatosan sajnálom a lányomat,örökmozgó,de sokszor unatkozott,ki volt éhezve a társaságra"
Érdekes, az enyém ilyen kicsiként sose unatkozott, mert ott voltam neki ÉN.
Egy 1 évesnek nincs szüksége nagyobb társaságra. Kb. 2,5-3 éves koruktól játszanak együtt is, nem egymás mellett a gyerekek, szóval bullshit.
És nem, nem azért lett testvére, hogy szórakoztassák egymást. Arra leginkább a korosztályos társaság való. Abban az esetben, ha 3-nál több a korkülönbség.
5-nél többnél meg végképp.
Azaz elkéstél ezzel, ha azért szülnél, hogy lustizhass. Meg egyébként is öngól lenne, mert nem könnyebb 2 gyerekkel.
Azért, hogy a lányod ne unatkozom ne szulj, menjen gyerektarsasagba, stb.
De ha szeretnétek testvért neki, nektek pedig kisgyereket akkor igenis jó dolog.
Mit tud játszani egy 6 éves a csecsemő el? Bármit.
Nálunk 6,5-3,5-1 évesek.
Mindenbe részt vettek a kicsi körül, lguritottak a puha labdát neki, volt, hogy azon vesztek össze ki kukucsozzon neki.
Amikor pedig stbqliabb volt, általában ő volt a baba a papas mamasnal.
Most múlt 1 éves, minden érdekli, mindent elvész tőlük, leutanoz.
Ha a babajukat akarja mai napig berakjak a jatekbabakocsiba, hogy akkor ő lesz a baba.
Nagyon jó tesók.
Mire az a baba kepes lenne jatszani a nagytesoval addigra bizony a nagytesot a hata kozepere sem fogja kivanni a kistesot.
Vidd edzesekre, jatszohazba, jatszoter, baratokhoz a gyereket, es ne szulj neki egy elo jatek babat mert az a baba nem lesz mar erdekes neki
Nem vagyok híve az ilyen viszonylag nagyobb korkülöbnségnek sok dolog miatt.
Kezdjük azzal h nem könnyebb két gyerekkel akkor se ha a nagyobb már 6 éves,söt!! Két teljesen eltérö ritmusu és igényü gyereket kell kielégitened. A nagyobbat suli után vinni kell edzésre, ide-oda, tanulni vele. Hétvégén neki nem fog megfelelni már a gyerekkoncert és a játszotér vagy a babauszás mint program, amikre a babát is jo szivvel elvinnéd. A babának meg aznem jo ha hurcolod a nagyteso programjaira muszájbol. Nem tudsz velük megnézni egy filmet/mesét mert teljesen más köti le öket. Nem tudsz nekik elolvasni egy esti mesét ami mindkettönek jo...
Lényegében mindkettö ugyanugy egyke lesz mint elötte anagy. Gondold el a 10-12 éves kiskamaszodat, aki már menözik a suliban, kezdenek "felnöttes" dolgai,szövegei lenni. Hol fogja öt érdekelne az ovis-dedós kistestvére? Inkább cikinek fogja érezni meg hátránynak ha mondjuk azért nem mehet vhova mert családi progi van a dedóssal. Ismerösi körben több példát látok erre, sehol nem müködik, nagy tojik a kicsire.,majd amikor 18-24 évesek lesznek és a buli meg a pia lesz a közös pont, akkor talán foglalkoznak majd egymással és jo tesok lesznek. Addig nem hiszem.
Az ismerőseim, akiknek a gyerekei között nagy a kor különbség azok azt tartják jónak, a kis kor különbségűek meg azt. Én az utóbbit pártolom. Lányom 17 hónapos, most tervezzük a második babát, nem szeretnék 3 évnél többet köztünk. Jó lenne, ha össze nőnének. És nem igaz, hogy csak 2,5 évesen kezdi érdekelni a gyereket más társaság. Én sem vagyok már elég a lányomnak, imád a játszótéren játszani kicsitől a nagyokig. A babákhoz mindig oda megy simogatja, odabújik, szóval ő igen is igényli a társaságot.
A kolléganőmnek 7 év kor különbség van a lányai között, el vannak és szeretik egymást, de nincsenek összenőve.
Egyébként már mindegy ezen agyalni, most már 6 vagy annál több lesz a gyerekeid között, annak is lesz előnye és hátránya.
Lényeg, hogy akartok másikat és nem csak neki hogy lefoglaljátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!