Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Több gyerekkel ezért könnyebb...

Több gyerekkel ezért könnyebb mint eggyel? Pár kérdés?

Figyelt kérdés
5 éves a lányom.én is egyke voltam,mindig eljátszottam egyedül,csak tizenévesként voltam irigy néha ha láttam mások jól elvannak a tesókkal,meg a gyászommal is egyedül voltam.még pénz miatt később lehet a kistesó,de én már 1 éves korátol folyamatosan sajnálom a lányomat,örökmozgó,de sokszor unatkozott,ki volt éhezve a társaságra de ritkán tudtunk csak rokonokhoz menni.a két testvér jól eljátszik vagy csak veszekednek? Lányom folyton nyúz,mindig játszani kell vele,a tesó ezt megoldaná vagy ketten nyúznának ? :) tapasztalatokat kérek. Ha nagy a korkülönbség akkor nem is játszanak egymással? Mit csináltok gyerekeddel a nyári szünetben? Sokat unatkozik? Ha többen vannak az segít vagy csak többen unatkoznak? Azért mindennap nem tudunk strandra menni sajnos... szóval ha két tesó van lefoglalják egymást vagy nem törődnek egymással? Köszönöm a válaszokat.miket szoktatok csinálni a nyáron? Még egy kérdés szülésről.( császárom volt) akkor féltél jobban a szüléstől amikor még nem tudtad milyen vagy mikor már átélted?
2019. aug. 24. 11:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
41%

"én már 1 éves korátol folyamatosan sajnálom a lányomat,örökmozgó,de sokszor unatkozott,ki volt éhezve a társaságra"

Érdekes, az enyém ilyen kicsiként sose unatkozott, mert ott voltam neki ÉN.

Egy 1 évesnek nincs szüksége nagyobb társaságra. Kb. 2,5-3 éves koruktól játszanak együtt is, nem egymás mellett a gyerekek, szóval bullshit.

És nem, nem azért lett testvére, hogy szórakoztassák egymást. Arra leginkább a korosztályos társaság való. Abban az esetben, ha 3-nál több a korkülönbség.

5-nél többnél meg végképp.

Azaz elkéstél ezzel, ha azért szülnél, hogy lustizhass. Meg egyébként is öngól lenne, mert nem könnyebb 2 gyerekkel.

2019. aug. 24. 12:08
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
Egy 6 éves mit játszik majd el a csecsemővel?
2019. aug. 24. 12:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Családi körben nagyon jól eljátszanak együtt a kis korkülönbséggel született tesók. Nagyon szuper látni ezt. Nálunk kicsivel lesz több, mint másfél év a különbség. Persze benne van a pakliban az állandó harc a saját dolgokért, vagy a veszekedés, de nincs olyan tesópár ahol ez ne lenne jelen.
2019. aug. 24. 12:42
 4/11 anonim ***** válasza:
42%
Hát azért ne szülj, hogy a lányod ne unatkozzon. Ezt a hülye indokot!
2019. aug. 24. 13:22
 5/11 anonim ***** válasza:
89%
Nem is értem, nem egy 6 évest fogsz szülni, akivel eljátszik a lányod, hanem egy csecsemőt. Ezzel már elkéstél.
2019. aug. 24. 13:53
 6/11 anonim ***** válasza:
55%

Azért, hogy a lányod ne unatkozom ne szulj, menjen gyerektarsasagba, stb.

De ha szeretnétek testvért neki, nektek pedig kisgyereket akkor igenis jó dolog.

Mit tud játszani egy 6 éves a csecsemő el? Bármit.

Nálunk 6,5-3,5-1 évesek.

Mindenbe részt vettek a kicsi körül, lguritottak a puha labdát neki, volt, hogy azon vesztek össze ki kukucsozzon neki.

Amikor pedig stbqliabb volt, általában ő volt a baba a papas mamasnal.

Most múlt 1 éves, minden érdekli, mindent elvész tőlük, leutanoz.

Ha a babajukat akarja mai napig berakjak a jatekbabakocsiba, hogy akkor ő lesz a baba.

Nagyon jó tesók.

2019. aug. 24. 13:58
 7/11 A kérdező kommentje:
Még két gyereket szeretnék és nem azért hogy ne kelljen a lányommal vagy egyikkel se foglalkozni,de már rögtön tudtam hogy ebbe fognak belekötni.komolyan semmi kérdést nem lehet itt feltenni,mindenbe belekötnek,ilyen besavanyodott anyukákat...általában minden kérdezőt letámadnak,én soha. Mindenki gondolkozzon el az életén ha ezt élvezi... bocsi :)
2019. aug. 24. 14:42
 8/11 anonim ***** válasza:
84%

Mire az a baba kepes lenne jatszani a nagytesoval addigra bizony a nagytesot a hata kozepere sem fogja kivanni a kistesot.

Vidd edzesekre, jatszohazba, jatszoter, baratokhoz a gyereket, es ne szulj neki egy elo jatek babat mert az a baba nem lesz mar erdekes neki

2019. aug. 24. 15:07
 9/11 anonim ***** válasza:
40%

Nem vagyok híve az ilyen viszonylag nagyobb korkülöbnségnek sok dolog miatt.

Kezdjük azzal h nem könnyebb két gyerekkel akkor se ha a nagyobb már 6 éves,söt!! Két teljesen eltérö ritmusu és igényü gyereket kell kielégitened. A nagyobbat suli után vinni kell edzésre, ide-oda, tanulni vele. Hétvégén neki nem fog megfelelni már a gyerekkoncert és a játszotér vagy a babauszás mint program, amikre a babát is jo szivvel elvinnéd. A babának meg aznem jo ha hurcolod a nagyteso programjaira muszájbol. Nem tudsz velük megnézni egy filmet/mesét mert teljesen más köti le öket. Nem tudsz nekik elolvasni egy esti mesét ami mindkettönek jo...

Lényegében mindkettö ugyanugy egyke lesz mint elötte anagy. Gondold el a 10-12 éves kiskamaszodat, aki már menözik a suliban, kezdenek "felnöttes" dolgai,szövegei lenni. Hol fogja öt érdekelne az ovis-dedós kistestvére? Inkább cikinek fogja érezni meg hátránynak ha mondjuk azért nem mehet vhova mert családi progi van a dedóssal. Ismerösi körben több példát látok erre, sehol nem müködik, nagy tojik a kicsire.,majd amikor 18-24 évesek lesznek és a buli meg a pia lesz a közös pont, akkor talán foglalkoznak majd egymással és jo tesok lesznek. Addig nem hiszem.

2019. aug. 24. 21:44
 10/11 anonim ***** válasza:
53%

Az ismerőseim, akiknek a gyerekei között nagy a kor különbség azok azt tartják jónak, a kis kor különbségűek meg azt. Én az utóbbit pártolom. Lányom 17 hónapos, most tervezzük a második babát, nem szeretnék 3 évnél többet köztünk. Jó lenne, ha össze nőnének. És nem igaz, hogy csak 2,5 évesen kezdi érdekelni a gyereket más társaság. Én sem vagyok már elég a lányomnak, imád a játszótéren játszani kicsitől a nagyokig. A babákhoz mindig oda megy simogatja, odabújik, szóval ő igen is igényli a társaságot.

A kolléganőmnek 7 év kor különbség van a lányai között, el vannak és szeretik egymást, de nincsenek összenőve.

Egyébként már mindegy ezen agyalni, most már 6 vagy annál több lesz a gyerekeid között, annak is lesz előnye és hátránya.

Lényeg, hogy akartok másikat és nem csak neki hogy lefoglaljátok.

2019. aug. 24. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!