Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Több gyerekkel ezért könnyebb...

Több gyerekkel ezért könnyebb mint eggyel? Pár kérdés?

Figyelt kérdés
5 éves a lányom.én is egyke voltam,mindig eljátszottam egyedül,csak tizenévesként voltam irigy néha ha láttam mások jól elvannak a tesókkal,meg a gyászommal is egyedül voltam.még pénz miatt később lehet a kistesó,de én már 1 éves korátol folyamatosan sajnálom a lányomat,örökmozgó,de sokszor unatkozott,ki volt éhezve a társaságra de ritkán tudtunk csak rokonokhoz menni.a két testvér jól eljátszik vagy csak veszekednek? Lányom folyton nyúz,mindig játszani kell vele,a tesó ezt megoldaná vagy ketten nyúznának ? :) tapasztalatokat kérek. Ha nagy a korkülönbség akkor nem is játszanak egymással? Mit csináltok gyerekeddel a nyári szünetben? Sokat unatkozik? Ha többen vannak az segít vagy csak többen unatkoznak? Azért mindennap nem tudunk strandra menni sajnos... szóval ha két tesó van lefoglalják egymást vagy nem törődnek egymással? Köszönöm a válaszokat.miket szoktatok csinálni a nyáron? Még egy kérdés szülésről.( császárom volt) akkor féltél jobban a szüléstől amikor még nem tudtad milyen vagy mikor már átélted?
2019. aug. 24. 11:21
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Van előnye is, hátránya is a tesónak. Nálatok már elég nagy korkülönbség lenne.

A testvérféltékenység elég nagy probléma, s jelen van, akárhogy is próbálkozol. Olvastam róla egy tanulmányt, hogy a közhiedelemmel szemben nem előny a tesó, mert a gyerek nem tanul meg jobban szocializálódni, hanem az egyik azt tanulja meg, hogy háttérbe szoruljon, a másik meg a dominanciát. Azért ezzel nem értek egyet. Igenis jó, ha van tesó, mert meg kell tanulnia a gyereknek, hogy nem ő a világ közepe. Még a domináns tesó is néha kénytelen engedni.

Valószínűleg sérülni is fog, igen, hogy most anyu nem velem foglalkozik, hogy a tesót jobban szereti, ez elkerülhetetlen.

Nekem 2 év van a két gyerek között. Szerintem nehezebb, mint egy gyerekkel. Viszont időnként tényleg szépen eljátszanak együtt, néha meg ölik egymást, és az idegeimre mennek ezzel.

2019. aug. 25. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!