Ikres Anyukák? Mikor lett könnyebb kicsit a helyzet 2 gyerekkel?
Szia! Az én (egypetéjű)fiaim is két évesek, vagyis két hét múlva lesznek, de nekem már sokkal könnyebb. Nagyon szépen eljátszanak együtt. Nekem sincs segítségem, este sem legtöbbször, mert apa már a fürdésre elalszik. Nem fürdetek későn, fél8 fele, de már ilyenkor kidől, korán kel. Én csak akkor irigykedem kicsit az egy gyerekre, vagyis nem is irigykedem, csak ha egy babám lenne, már nem használnánk a babakocsit. Így még csak nagyon kevés alkalommal merészkedtem ki velük utcára gyalog (falun lakunk), ráadásul itt van nekem a harmadik is, 4 lesz lassan a lányom. Bár ő már szófogadó, de azért mégis kicsi. Szóval én csak a sétáknál vagyok úgy, hogy nehezebb mert ketten vannak, de minden másban már inkább jobb. A lányom nem volt el így annak idején, és most egy hónapja már hárman is tudnak szépen együtt játszani, már a lánnyal is kevesebb bajom van, mint előtte. Addig őt le kellett foglalni, nem tudott magától kitalálni sokszor játékot, most már ez is jobban megy, ez az egy, amit jó hogy ellesett a kicsiktől.
Kíváncsi vagyok mit írnak mások. :-)
Rosszak a kicsik, vagyis elevenek? Fiúk? Nem játszanak együtt? Miből áll egy napotok?
Megint én. Azért csak panaszkodj nyugodtan. :-)
Nálunk már most fent vannak a gyerekek, 6kor, de legkésőbb fél7kor a fiúk jönnek. Lányzó alszik 7, de inkább fél8-8ig, attól (is) függ, az ikrek mennyire hangosak. Már közölték hogy keksz, alma! Kekszeznek és Mickey egeret néznek a kanapén. Egész jól elvannak, bár sokat már nem leszek itt miattuk sem, jönnek a ölembe. :-) Aztán 8 fele igazi reggeli, 10ko jönnek gyümiért (nem kell mondanom hogy tízórai, jönnek maguktól) aztán fél12kor már hol az ebéd?!? Fél1-1től alszanak 1,5-2 órát, (lányom már nem alszik, max egy héten 1szer). Felkelnek uszi, aztán egy pótuzsi is néha, fél7-7 fele vacsi. Ha nincs pótuzsi, akkor már 6kor. Nálunk sok szól az evésről, mégsem óriás gyerekek, kegyetlen mennyit futnak.
Szerencsére jól bírják a babakocsizást, de már egyre szófogadóbbak gyalog, mostantól sokat fogjuk gyakorolni ezt.
Pár hete kezdtek el beszélni, szinte mondatokban. Nem teljesen tisztán (lányom nagyon szépen, tisztán beszélt már az elejétől), de meg lehet érteni, és elmagyaráznak mindent.
Nagyon szeretnek együtt játszani, a nagyobb fiú mindig keresi a kisebbet, ha nincs a láthatáron, mostanában a kisebb is, de eddig nem volt jellemző.
Lány nem rájuk féltékeny, inkább a játékukra, hogy ők kitalálják mit játszanak és csinálják is, ő meg nem nagyon. Bár mostanában már egyre ügyesebb ő is ebben, kevesebb is a konfliktus, azért még akad hogy mindháromnak az az egy tájék kell. :-)
Még mindig várom én is, mit írnak esetleg mások.
Nekem 5 évesek lesznek a lányaim, és hát mit mondjak...nem könnyebb.
Vagy inkább más a "nehéz", mint korábban.
Pl. mikor kicsik voltak, fogtam és felöltöztettem őket, ha el kellett mennünk, bepakoltam Őket a babakocsiba és kész.
Most fél órát könyörgök, hogy kezdjenek már öltözni, ha meg akarom igazítani a ruhát rajtuk, röhögve elfutnak.
Alapból könnyebben kezelhető gyerekek, legalább is ahhoz képest, amit az utcán sokszor látok másoknál, de sok energiámba telik, hogy ez így legyen. Mindig résen kell lenni.
Most idegileg merítenek le, de nagyon, míg korábban fizikailag voltam lestrapálva :)
Veszekedések, birkózások, hangoskodás, futkározás, be nem áll a szájuk egész nap egy percre sem :)))
Ha valahol csak az egyikük van velem, annyira egyszerű az egész, hogy sosem értem, hogy mások egy gyerekkel mit tudnak annyit kínlódni. :)
Igaziból hozzájuk edződtem, el sem tudom képzelni, milyen, ha csak 1 gyerek van. És mint írtam, nekem még a "könnyebb" fajtából vannak a lányok. De rém hangosak :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!