Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány éves kortól "könnyebb"...

Hány éves kortól "könnyebb" egy gyerekkel?

Figyelt kérdés
Igazából arra lennék kíváncsi kb hány éves korban jut el odáig egy gyerek, hogy egyedül is el tud lenni, játszani, esetleg tvt nézni és nem igényel állandó foglalkozást?
2020. máj. 29. 18:08
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
3. vagyok, 3 gyerekem van. Egyikkel se foglalkoztam már csecsemőkorában sem a nap 24 órájában, mivel nekem is vannak/voltak olyan alapvető igényeim, mint alvás, evés, tisztálkodás stb. Emellett ott a házimunka is. Mindegyik baba mindig szépen elvolt a kiságyban vagy a járókában addig, amíg épp mással foglalkoztam. Egész kicsi koruktól fogva el tudják foglalni magukat egyedül, ha megmondom nekik, hogy most épp nem érek rá játszani velük, mert épp vacsorát főzök, a vécén ülök, vasalok vagy bármi. Tudják, hogy ha végzek a dolgaimmal, akkor majd megyek és játszom velük, hiszen mindig így csinálom.
2020. máj. 29. 21:06
 12/28 anonim ***** válasza:
81%
#11 Tök jó, hogy a tieid szépen elvoltak. Másé meg magánkívül ordít. Nem elégedetlenkedik, nem nyüszög, nem hüppög, nem nyekereg, hanem mint akit elevenen nyúznak. Nincs átmenet, instant ledobja az agya az ékszíjat azonnal. Már akkor is, ha pl. ölben van, de egy kicsit le mer vele ülni az ember a sok sétálgatás után. Vagy ilyenkor hagyni kellene üvölteni "szoktatás" címszó alatt? 🤔
2020. máj. 29. 21:18
 13/28 anonim ***** válasza:
70%
Azért vegyük már külön, hogy szívesen el van a gyerek egyedül, vagy rá lett kényszerítve szoktatás címszó alatt. Én pl emlékszem a saját gyerekkoromból, hogy milyen szorongást okozott ez a játszál egyedül dolog, annak ellenére, hogy egy idő után már persze, játszottam egyedül is. Szóval kivülállók szerint marhára elvoltam, de belül rosszul esett nagyon. És szerintem nem ér annyit egy főtt kaja elkészítése, mert nem arra fog vissza emlékzni, hanem a közös társasokra.
2020. máj. 29. 22:53
 14/28 anonim ***** válasza:
59%

Egyrészt ha éhen hal, mert nem csinálok neki kaját, akkor elég nehezen fog a közös társasozásra emlékezni.

Másrészt nem azt írtam, hogy egyáltalán nem foglalkozom velük. Szoktunk együtt játszani. De ha egész álló nap folyamatosan csak játszanék velük, egy idő után megunnánk az összes játékot, és mellesleg csupa retek lenne az egész ház. Nem csak az a két opció van, hogy vagy egyáltalán nem foglalkozol soha a gyerekeddel, vagy pedig állandóan rajta csüngsz. Nem értem, hogy lehet ennyire végletekben gondolkodni.

2020. máj. 29. 23:19
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Az én fél éves fiam bőven elvan másfél órát is a járókában, ha jól van lakva például. Mindent megtudom mellette csinálni amit akarok. Mindent. Rengeteget foglalkozom vele, kirándultunk, itthon megnézünk mindent, beszélünk, játszunk vele, már maszik. Este egyedül alszik a kezdetektől, nem tudom van-e köze hozzá. Gondolom gyerek függő.
2020. máj. 30. 00:15
 16/28 anonim ***** válasza:
83%

A naggyal olyan 6 éves kora körül lett könnyebb, amikor már tényleg elvolt egyedül, és ha valamit szeretett volna, akkor arra tudott is várni, ha kellett. Nyilván előtte is tudott már egyedül játszani, de kisebb korában, ha játék közben valami nem úgy sikerült, ahogy akarta, akkor jött a sírás, és nem volt az, hogy most csinálok valamit, várd meg, amíg tudom segíteni, mert addig nyavogott, amíg oda nem mentem. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindig ugrottam is azonnal, de azért ha ébren volt, nem tudtam 5-6 éves kora előtt hosszabb időre belemélyedni valamibe, mert várható volt, hogy majd valami történés lesz.

A kicsi most 4 éves, van, hogy már eljátszik egyedül egy órát is, vagy hosszasan rajzol mostanában, de van, hogy napokig nincs ilyen szerencsém.

2020. máj. 30. 01:28
 17/28 anonim ***** válasza:
71%

Hát szerintem olyan hat hónapos korától könnyebb azért már.

Jobban elfoglalja magát.

2020. máj. 30. 07:03
 18/28 anonim ***** válasza:
89%
Úgy gondolom mint a 11-es, és úgy is csináltam. Szokatás kérdése az egész még akkor is ha ez sokaknak fáj. Ha ahhoz van a baba szokva, hogy sosincs letéve, akkor persze, hogy üvölt mint a sakál.De persze a 11esnek biztos szerencséhe volt mind 3 gyerekével, ahogy nekem is 😁
2020. máj. 30. 07:33
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

A fiam mindig is olyan volt, hogy teljesen jól el volt magában. Sosem igényelte hogy ott legyen vele valaki, szépen eljátszott egyedül is.

Na a lányom az ellentettje. Igaz még csak 15 hónapos, de állandóan rajtam csüng, egyedül nincs el 2 percre sem. Már most látom rajta, hogy ő nem lesz olyan mint a tesója.

2020. máj. 30. 11:04
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 3 evésen már szépen el tud játszani. Ki tudja fejezni magát, tud önállóan építeni mondjuk kockából, tudja tolni az autót, babakocsit. 3 fiam van, határozottam a 3 éves kort mondanám.
2020. máj. 30. 11:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!