Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány éves kortól "könnyebb"...

Hány éves kortól "könnyebb" egy gyerekkel?

Figyelt kérdés
Igazából arra lennék kíváncsi kb hány éves korban jut el odáig egy gyerek, hogy egyedül is el tud lenni, játszani, esetleg tvt nézni és nem igényel állandó foglalkozást?
2020. máj. 29. 18:08
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
39%
Bocsi, nem szülőként válaszolok. Szerintem erre nincs konkrét kor, gyerekfüggő. Én már nagyon kicsi koromban egyedül szerettem játszani, (legjobb emlékezetem szerint óvodáskor kezdetétől fogva kb.) de volt a családban olyan gyerek, aki 5-6 évesen is imádott a középpontban lenni, és mindig foglalkozni kellett vele, különben ment a hiszti.
2020. máj. 29. 18:15
 2/28 anonim ***** válasza:
76%
50
2020. máj. 29. 18:20
 3/28 anonim ***** válasza:
13%
Ha csecsemőkora óta 7/24 körül van ugrálva, akkor jó eséllyel majd csak kamaszkorában vált át cuki kisgyerekből szemtelen feleselős kölyökbe, addig folyamatosan a szülein fog lógni, mert ezt szokja meg.
2020. máj. 29. 18:25
 4/28 anonim ***** válasza:
92%
Gyerekfüggő. Az enyém pl. sosem nézelődött, matatgatott békésen. Azt mondták, majd ha a mozgása beindul, kitárul számara a világ, megy felfedezni, le se sz** majd. Ez sem jött be. Most (5 éves) sem tudja normálisan elfoglalni magát egyedül.
2020. máj. 29. 18:35
 5/28 anonim ***** válasza:
67%

3

Neked sincs gyereked, az tuti.

Egy csecsemő életképtelen a szülei nélkül, es igen a nap 24 órájában gondozni kell okoska!

Ettöl nem lesz elkényeztetve!

2020. máj. 29. 18:36
 6/28 A kérdező kommentje:
Oké, azt értem hogy a csecsemő életképtelen, de mi az a kor amikor már nem az?
2020. máj. 29. 19:10
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
Van egy ovisom meg egy öthónaposom. Utóbbi mellett simán dolgozom 8 órában. Leteszem, alszik. Leteszem, játszik. A nagy meg még ötévesen sincs el egyedül. Gyereke válogatja.
2020. máj. 29. 19:15
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Mit nevezünk könnyebbnek? Számomra akkor lett könnyebb, amikor már ki tudta fejezni magát. Amikor nem kellett találgatnom, hogy éppen miért sír. Tehát 1-1,5 évesen.

Hogy mikortól foglalja el magát, az tényleg változó, az én fiamnak kb. 3 éves korától vannak olyan periódusai, hogy nem lóg rajtam, vagy az apján, hanem eljátszik valamivel egyedül. Ha meg van korabeli gyerektársasága, akkor órákig is képes letojni minket. De vannak olyan napjai is még mindig, hogy kihívás megfőzni vagy épp elmosogatni mellette. Ez most az "ovizárlat" alatti 2,5 hónapban hatványozottan így volt. 4 éves.

2020. máj. 29. 19:21
 9/28 anonim ***** válasza:
80%
9 évesemet és most 5 hónaposomat is szokattam az önálló játékra és bejött.
2020. máj. 29. 19:38
 10/28 anonim ***** válasza:
100%
A nagy hasfájós volt, vele 3 hónapos kora körül lett könnyebb. A kicsikkel az elején sem volt nehéz. Nem tv-zünk, olvasott mese van, közös és egyéni játék.
2020. máj. 29. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!