Szerintetek mi a feladata egy apanak a gyereknevelesbe?
Nekem az alapvető házimunka a főzéssel nem teher :) szívesen megcsinálom a saját családomnak! A gyereknevelés meg...
Bár tény, hogy bent a java munkát én csinálom munka mellett, de mint írtam szívesen teszem meg nekik, nem érzem cselédségnek. Van olyan nap, amikor csak a minimumot teszem meg, máskor meg pont az ellenkezője. Sajnálatos, ha valakineknek ez cselédség, ha annak éli meg. A sajáts családjának, nem másnak csinálja. Én szeretek róluk gondoskodni, mint ahogyan a férjem is szeret értünk akár plusz munkát is vállalni. Mindenki ott tesz a családért, ahol tud. Szerintem ebben semmi rossz nincs.
Mondjuk a minőségi időt említette.
Ha en (is) dolgozom, közben a házimunkát is megcsinálom, el látom a gyerekeket. Akkor hol a minőségi idő a gyerekekkel? Hol a minőségi idő a férjemmel? Hol a minőségi idő magammal?!
Ne vicceljünk már. Nyilván amíg az ember otthon van a gyerekeivel addig ő végzi a házimunka nagyrészét vagy épp mindet, de ha már visszament dolgozni nehogy már. És a gyerek körüli teendő meg ekkor is közös!
Nálunk a férjem takarít többet. Én meg befaragom a karácsonyfát a talpba, míg ő a kicsit pelenkázza, a naggyal meg legózik. Még gyeden is marad a gyerekkel pár hónapot.
Sokféle család van, nem ez dönti el, hogy jó vagy rossz a család. Hanem az, hogy akik benne élnek, teljesnek érzik-e az életüket.
Igazad van utolsó, egyetértek!
Nem is értem miért kell hülyének nézni azt, aki megoldja a dokgokat a férje segítsége nélkül. Olyam borzalmasan nehéz dolognak van beállítva egy háztartás vezetése, pedig szerintem azért annyira nem durva, mint amennyire itt ki van sarkítva! Az én férjem nem fizikai munkát, de nyilván tudom, hogy a szellemi is annyit ji tud venni. Én még arra is szoktam figyelni, hogy mire hazaér legyen rend, kaja (ha kell az ő részét konkrétan akkor sütöm meg mielőtt tudom, hogy jön ha olyan hogy van rá lehetőség az övét külön, hogy friss legyen). Én érzem hogy megbecsüli a "fáradozásaimat". Lehet azért nem eseik nehezemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!