Miért érzi mindenki feljogosítva magát, hogy beleszóljon a gyereknevelésbe?
Még csak 4 hónapos, ha így folytatod, 2 éves korára agyvérzést kapsz.
Egyik rokon:
Túl vékony a gyerek
Túl keveset sír
Túl sokat eszik
Elkényeztetett lesz
Miért nem tud még beszélni?
Stb, stb...
Másik rokon:
Túl dagi a gyerek.
Túl sokat sír
Miért jár már a gyerek?
Miért eszik ilyen keveset?
Nem foglalkozol vele eleget azért nem beszél.
Azért dagi, mert nem szoptatod.
Én már képes vagyok rezzenéstelen arccal fél óráig hallgatni ezt, és bólogatni.
A pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve. :)
Üdv a valóságban! Itt mindenki beleszól jó szándékból. Neked legalább van, aki beleszól.
Nem akarlak elkeseríteni, de ez csak egyre rosszabb lesz. Ha én előre tudom, mit fog művelni a családom, biztos, hogy nem vállalok gyereket.
Igen, hiába mondod.
Én viszonylag sok évig tanultam gyermekpszichológiát, de természetesen mindenki jobban tudja, mint én, hogy mit és hogyan kéne.
Hajmeresztő gyereknevelési stratégiákat követtek egész életükben, ennek meg is lett az eredménye, ezzel ugyan nem hajlandók szembenézni, de majd ők megmondják, én mit csinálok rosszul. Engem sokszor az agyvérzés kerülget.
Sajnos nem tudlak semmi jóval biztatni, az egyetlen gyógyszer erre a leszrom tabletta, változni úgysem fognak.
Ez sajnos ilyen, üdv a valóságban.
Mindenki segíteni akar, mindenki azt hiszi, az a tökéletes, amit ő csinál.
Talán csak egyfajta megerősítést várnak, hogy nem rontották el.
6
Akkor te a család többi tagjának szülsz, vagy magadnak? Mindenhol vannak okoskodók amióta világ a világ, le kell tudni öket carni.
A "legjobb", amikor a védőnő és/vagy a gyerekorvos is beléd áll ilyenekkel. És nem olyan egyszerű lesöpörni a mondandójukat, mert hát mégis ők a szakemberek... Hiába tudod, hogy elavult ostobaságokat kántálnak, ha elég erőszakosak, neked meg mondjuk első gyereked és nem is annyira egyszerű, akkor meg tudnak ingatni.
Sosem fogom megérteni én sem, hogy miért kell ez, mire jó. Ki tudja csinálni az embert a folyamatos bsztatás. Az én szememben ez már az érzelmi bántalmazás határát súrolja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!