Szerintetek mi a feladata egy apanak a gyereknevelesbe?
Ugyanaz, mint az anyának.
Nyilván a munkahely miatt kevesebbet tud részt vállalni, viszont amikor otthon van, akkor mindent ugyanúgy, mint a másik félnek.
#
Nem lenne a parom és nem vállaltam volna vele gyereket
A férjem sokat dolgozik, nem veszi ki a részét a gyerekek neveléséből. Szereti őket, ha van szabad ideje elviszi őket pl. pecázni. Ha el kell menjek valahova vigyáz rájuk. És ennyi. Tudtam, hogy ez lesz, tudtam, hogy milyen a munkája, vagy, hogy milyen típusú ember. Ő nem kelt fel soha éjjel hozzájuk, vagy nem öltözteti, fürdeti őket stb.
Egyébként itt gyakorin olyan könnyen dobálóznak azzal, hogy "olyannak" nem is szülnék milyen sz@r ember az olyan má! Hát 1. Ha mindenki így gondolkozna, lehet kihalna az emberiség. 2. Ettől még nagyszerű ember a férjem. Mindent megtesz a családjáért, szeret minket.
Az én gyerekim apja egy más kultúrából származó férfi. A mai magyar anyákhoz viszonyítva (legalábbis az itten gyakoris anyákhoz 😄), maradinak vagy nem is tudom milyennek nevezzem. Nálunk nem igazán vesz részt a gyerekek ellátásában. Ez nem azt jelenti, hogy nem etette még meg, vagy nem fürdette még meg őket, de általában nem ő csinálja.
Ő tényleg többet dolgozik, mint én. Ráadásul én magaménak érzem ezeket a dolgokat. Nálunk nem is volt ez valahogy kérdés.
Én nem várom el tőle, hogy bármit is ő csináljon meg a gyerekek körül. Ha van kedve oké, de amúgy nem bánom, ha nekem kell.
Szerintem a minőségi idő fontosabb.
Hát máshogyan látjuk a dolgokat :) én sosem fogok füvetnyírni, kerítést festeni, fenyőfát a talpba faragni, falevelet gereblyézni, az udvart rendben tartani, szerelni, stb... én a házimunkát végzem!
Érdekes látni, hogy mennyire máshogyan látjuk a dolgokat :)
Hát szerintem a fűnyírás és a kerítésfestés is házimunka. Mi biztos bénák vagyunk, de mindketten folyton hàzimunkát csinálunk vagy gyereket felügyelünk, a párom, ha itthon van, én mindig.
Ez tényleg néha ilyen hagyomànyos jellegű, hogy ő fiúsabb ház körüli munkát csinàl, én meg lànyos bentit.
Máskor nem. Pl a konyha és a virágoskert az enyém (rajongok ezekért), olyan is simàn van, hogy én ások, ő meg a fűben ülve szappanbubit fúj a gyereknek.
Vagy pelenkàz amíg én teregetek. Vagy sétâl vele kint amíg wc-t pucolok.
Ettől függetlenül kelni én szoktam a kislányhoz, mert egyelőre csak mellen alszik vissza.
Nekem az általad említett "fiús munkák" házkörüli munkának számítanak, és a "bentiek" a házimunka kategória, de mindegy.
Kelni nálunk is csak én keltem, de nem a szoptatás miatt. Hanem azért mert ő másnap ment dolgozni, én meg nem. Fel nem tudnám kelteni, mikor tudom, hogy neki másnap munka van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!