Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elviheti a gyerekem apja a...

Elviheti a gyerekem apja a gyereket magukhoz karanten alatt?

Figyelt kérdés

Nem elunk egyutt, a volt paromnak van uj parja, annak van 2 idosebb gyereke, azoknak van parjuk is mar.A lanyom 9 eves.Megeggyezes szerint az apja 2 hetente hetvegere elviheti.En szerettem volna, ha hetente, mert ugy tudtam volna dolgozni jarni, de igy azt is fel kellett adnom.Decemberben felmondtam, mert nem volt ki vigyazzon a gyerekre minden masodik 7vegen.Azota, az apja egyszer sem vitte el ejszakara.2szer latta napkozben, meg ritkan beszeltek telefonon.

En nem tiltom tole a gyereket.Megjelent itt az ajtomban par oraja, hogy hetvegen elviszi a gyereket magukhoz.Mondtam neki, hogy a virus miatt nem tartom jo otletnek.O azt valaszolta, hogy senki sem beteg naluk.Mondtam neki, hogy itt helyben setalni vagy biciklizni elviheti, de hozzajuk nem.De azt mondta, hogy el fogja vinni.

Nekem az faj a legjobban, hogy o nem a gyerekre kivancsi, csak a parja meg a csaladja elott akarja magat fenyesiteni.Mert ha torodne a gyerekkel akkor annak is orulne, ha setalni elmehetne vele.De az neki nem jo.

Szerintetek jogaban van elvinni a keranten alatt is?

2020. ápr. 23. 18:02
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
69%
Nekem amúgy nincs gyerekem, de szerinted mennyire hiányozhat az apának a gyereke ha amúgy is alig néz felé?
2020. ápr. 24. 11:50
 32/39 anonim ***** válasza:
100%

"Ne befolyásold a kapcsolatát az apjával." #20

Ehhez nagyon magas morális szinten kell lenni. Nagyon-nagyon kevés emberben van ez meg, és ezt a szegény kisgyerek sínyli meg.

2020. ápr. 24. 14:27
 33/39 A kérdező kommentje:

Koszonom a hozzaszolasokat!

Hozzatennem, hogy 3 eve nem vagyunk egyutt, es nincs birosagi hatarozatt.Csak egymas kozt egyeztunk meg.Azt mondta, ha birosagra megyunk se fogja a gyereket elvinni maskor mint 2 hetente hetvegen.De nekem ez ugye nem jo, mert igy en nem tudok menni dolgozni.Mondtam neki, hogy heti 20 ora munkaval nagyon nehez tulelni.Ad gyerektartast, de nagyon keveset.Minden penteken 3000ftot.De olyan is volt, hogy nem kuldte.En meg kocsival hordom gyereket iskolaba, megyek erte, kulon orakra jar, ruhaztatom.....Az apja megtehetne, hogy minden hetvegen elviszi, de az mar tul sok lenne neki.Arra ivatkozik, hogy dolgoznia kell menni.De nekem is kellett volna.Es mindig mindenben en engedek.A bekesseg kedveert.Nem nevelem a gyereket ellene, inkabb azt szeretnem ha tobbet lenne vele, hogy dolgozni tudjak menni.De ezert is hagyott itt(persze ezt nem vallana be), mert elege lett ,nem erezte magat eleg szabadnak, mert ugye mindig meg kellett oldani, hogy vmelyikunk a gyerekkel legyen, mig a masik dolgozik.

Es sajnos ugy erzem, hogy annak ellenere, hogy nem erdekli a gyerek , ugyan annyi joga van mint nekem.Erdekli a gyerek, de csak akkor amikor o szeretne, vagy van ideje.Es az uj noje nelkul, soha semmit nem csinal a gyerekkel.Most is akar mikor eljohetne a gyerekhez setalni, vagy biciklizni vagy a kertben jatszani.Az neki nem jo, csak ha az uj parjahoz odaviszi.

Most, hogy mar felmondtam, mar nem erdekel ha elviszi a gyereket vagy nem 2 hetente.Mert itthon vagyok.Nagyon sokat veszekedtem vele, mikor dolgoznom kellett volna menni, es akkor sem vitte el.Nem erdekelte, hogy nem lesz mibol etetni gyereket.

A lanyom szereti az apjat.Sokszor sirt, hogy nem akar oda menni hozza, de mikor ott van akkor meg jol erzi magat.Masok szerint azert, mert nem akar engem azzal szomoruva tenni, hogy kimutatja azt, hogy ott jol erzi magat.Az apjaval rolam meg soha nem beszelnek.

Es ez keszit ki a legjobban,hogy nem nekem mondja az apja, hogy el akarja vinni a gyereket, hanem a gyerekkel beszeli meg.Engem levegonek nez.Csak bebuszitterkent tekint ram.Arra jo vagyok, hogy gondozzam a gyereket , tanuljak vele, etessem, mindent megadjak neki, az apja meg koszonet helyet inkabb megalaz.

Ervekkel tamasztottam ala, hogy miert nem orulok, ha a gyereket egy masik hazba elviszi, ahol meg vannak 5en, es azok dolgozni is jarnak, tehat sok emberrel talalkoznak.De semmibe veszi amit mondok.

2020. ápr. 24. 17:11
 34/39 anonim ***** válasza:
100%
És ha szimplán azt mondod nem viheti el? Ha meg megjelenik nem nyitod ki az ajtót vagy hétvégére elmentek otthonról
2020. ápr. 24. 17:59
 35/39 anonim ***** válasza:
100%

17es vagyok újra:

Nincs határozat? 3000 ft? Az lósz@r!

A következő lépés : BÍRÓSÁG !!!

Mindent apró dolgot pontról pontra szabályozni. Szünetet,hétvégét stb stb.

A gyerektartás nevetséges,azt is meghatározza a bíró ha az apa idióta felmérni mennyibe is kerül egy gyermek havi ellátása alap szinten.

És ennyi! Papír papír papír.

Ne mentsegesd,ne halaszd...lépj azonnal hogy ilyet később ne tehessen

2020. ápr. 24. 19:14
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem történt meg hivatalosan a gyermekelhelyezés, akkor őt teljesen ugyanazok a jogok illetik meg mint téged. Szóval ha nem adod oda a gyereket, akkor hívhatja a rendőrséget is rád.
2020. ápr. 24. 19:22
 37/39 A kérdező kommentje:

Sajnos ezt en is tudom, meg o is, hogy papir nelkul ugyan olyan joga van a gyerekhez mint nekem.De en hiaba szeretnem, hogy mondjuk 3 napot hetente nala legyen, hogy en el tudjak menni dolgozni, ha ugyse fog ebbe az apja belemenni, mert o is dolgozik.En ugy gondoltam, hogy felnottek vagyunk, veszekedes nelkul is ez megoldhato, de vele nem lehet egyezkedni, mert csak sajat maga erdekli.Semmit soha nem valtoztatna vagy tenne a kedvemert vagy a gyerek kedveert.Most, hogy mar nem dolgozok hetvegen ,jobb is ha nem viszi el a gyereket ejszakara.Ha nappal el szeretne vinni, en nem banom, ha elotte szol, de engem annyiba se vesz, hogy megbeszeljuk.

A birosag tudja kotelezni arra, hogy vigye el a gyereket akkor amikor en szeretnem?

2020. ápr. 24. 22:09
 38/39 anonim ***** válasza:
100%
Arra nem, viszont megszabhatja hogy mondjuk minden 2. hétvége az övé, de ő akkor is benyögheti neked mondjuk elötte nap, hogy bocsi most nem jó, mert mondjuk wellnesselni mennek a barátnőjével. Láttam már ilyet
2020. ápr. 25. 07:57
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
Olyat is ismerek akit azért rúgtak ki a munkahelyéről, mert apuka elaludt és nem ment a megbeszélt időben a gyerekért. Szóval ezeket csak azért írtam le, hogy ha az exed nem együttműködő akkor az ahogy te elképzeled sose fog működni és szerintem rá ne is akarj építeni, úgy old meg a gyereket, hogy mindig legyen B terved aki tud vigyázni rá
2020. ápr. 25. 08:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!