Elviheti a gyerekem apja a gyereket magukhoz karanten alatt?
Nem elunk egyutt, a volt paromnak van uj parja, annak van 2 idosebb gyereke, azoknak van parjuk is mar.A lanyom 9 eves.Megeggyezes szerint az apja 2 hetente hetvegere elviheti.En szerettem volna, ha hetente, mert ugy tudtam volna dolgozni jarni, de igy azt is fel kellett adnom.Decemberben felmondtam, mert nem volt ki vigyazzon a gyerekre minden masodik 7vegen.Azota, az apja egyszer sem vitte el ejszakara.2szer latta napkozben, meg ritkan beszeltek telefonon.
En nem tiltom tole a gyereket.Megjelent itt az ajtomban par oraja, hogy hetvegen elviszi a gyereket magukhoz.Mondtam neki, hogy a virus miatt nem tartom jo otletnek.O azt valaszolta, hogy senki sem beteg naluk.Mondtam neki, hogy itt helyben setalni vagy biciklizni elviheti, de hozzajuk nem.De azt mondta, hogy el fogja vinni.
Nekem az faj a legjobban, hogy o nem a gyerekre kivancsi, csak a parja meg a csaladja elott akarja magat fenyesiteni.Mert ha torodne a gyerekkel akkor annak is orulne, ha setalni elmehetne vele.De az neki nem jo.
Szerintetek jogaban van elvinni a keranten alatt is?
Elviheti a bírósági határozatban foglatak szerint, amennyiben nincs egyik fél sem hatósági karanténban. Mindemellett célszerű lenne felnőtt módra, a gyerek érdekeit szem előtt tartva megállapodni.
Másrészről értem a megbántottságod, igen, igazságtalan, hogy minden a te nyakadba szakad, és egyedül kell megoldanod mindent, de ez van. Alkalmazkodni kell ahhoz ami van. Jobb neked nem lesz attól, ha dafke csak azért se engeded el a gyereket vele.
Le van írva az egy hónapja kiadott rendeletben, hogy a "szülői jogok és kötelezettségek" alapos indoknak minősül, el lehet hagyni a lakóhelyet erre hivatkozva.
Várjál már!
Mi az hogy az apja hozta ezt a 2 hetente dolgot?
Házasok voltatok? Ha igen akkor papíron le van irva..elviheti!
Nade ha nem voltatok..és hónapok óta nem kíváncsi rá,nekem is hiába jönne oda pattogni az ajtóm elé hogy márpedig elviszi a gyermekem.
Egy normális apa ilyet nem tesz. Egy normális apa igenis hetente-kéthetente jelzi hogy na,jöhet a lányom,szünetben pedig hogy elvinné ide oda blabla.
Én..mint aki átment hasonló tortúrán mondom neked : ne engedj!
Ha nincs papír a láthatásról akkor te magad írj a bíróságnak,ügyvéd sem kell..behívnak titeket aztán pontról pontra le kell íratni hogy mikor hogyan meddig viheti el! Ez nem úgy működik hogy na ekkor megyek és viszem el ha tetszik ha nem.
Az én fiamat az apja tavaly húsvét hétfőn kellett volna hazahozza reggel 8ra,11kor már sírva hívtam mire közölte hogy még csak most fognak enni birjam ki stb. Én pedig hogy ezután a bíróságon találkozunk és szigorítani fogok. Nem vicc,10 percen belül hozta.
Gatyát fel..és adj neki!!! Hajrá
16!
A jog az apuka mellett áll ebben a az esetben. Ha van jogerős ítélet a láthatásról, az anya köteles a megadott időpontokban atadni a gyereket, ha az apa megy érte. Ha nem megy apuka, akkor nem megy, joga van hozzá. Bizony az is lehetséges, hogy évekig nem látogatja a gyereket, aztán egyszercsak beállít, hogy akkor ő most elviszi. A torv3ny mellett e áll, hiszen ott a jogerős itelet.
Olyan esetben, amikor apuka -vagy anyuka, mert uyge olyan is van- nem érdeklődik a gyerek iránt és hónapokig nem látogatja, érdemes a bíróságnal a kapcsolattartás újraszabályozását kerni. Ez védi a gyereket ilyen esetekben, amikor egy kb idegennel kellene elmennie. Amíg viszont x idő áll az ítéletben, addig át kell adni a gyereket. A másik szülő akar rendőri segítséget is igénybe vehet, ha a gondozó szülő nem engedi a gyereket. Kell az?
Ha a gyerek menni szeretne, akkor menjen.
Ha a gyerek nem szeretne menni, akkor maradjon.
9 évesen már meghozhatja ő is ezt a döntést.
Ne befolyásold a kapcsolatát az apjával. Magától is rá fog jönni, hogy hányadán állnak egymással.
Ha kimaradsz, akkor rád senki sem mutogathat, hogy miattad lett olyan, amilyen a kapcsolatuk.
Engedd el a saját sérelmeidet, (ami jogos) és ne vetítsd ki a gyerekedre. Ez nem könnyű és érzelmileg megterhelő, de fejleszthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!