Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elviheti a gyerekem apja a...

Elviheti a gyerekem apja a gyereket magukhoz karanten alatt?

Figyelt kérdés

Nem elunk egyutt, a volt paromnak van uj parja, annak van 2 idosebb gyereke, azoknak van parjuk is mar.A lanyom 9 eves.Megeggyezes szerint az apja 2 hetente hetvegere elviheti.En szerettem volna, ha hetente, mert ugy tudtam volna dolgozni jarni, de igy azt is fel kellett adnom.Decemberben felmondtam, mert nem volt ki vigyazzon a gyerekre minden masodik 7vegen.Azota, az apja egyszer sem vitte el ejszakara.2szer latta napkozben, meg ritkan beszeltek telefonon.

En nem tiltom tole a gyereket.Megjelent itt az ajtomban par oraja, hogy hetvegen elviszi a gyereket magukhoz.Mondtam neki, hogy a virus miatt nem tartom jo otletnek.O azt valaszolta, hogy senki sem beteg naluk.Mondtam neki, hogy itt helyben setalni vagy biciklizni elviheti, de hozzajuk nem.De azt mondta, hogy el fogja vinni.

Nekem az faj a legjobban, hogy o nem a gyerekre kivancsi, csak a parja meg a csaladja elott akarja magat fenyesiteni.Mert ha torodne a gyerekkel akkor annak is orulne, ha setalni elmehetne vele.De az neki nem jo.

Szerintetek jogaban van elvinni a keranten alatt is?

2020. ápr. 23. 18:02
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
63%
Nem, utolsó, a gyerek nem hozhat ilyen döntést. Gyerek. A szülő hozza meg a döntést, neki pedig törvényt, vagyis ez esetben az ítéletet kell követnie. A gyerek véleménye nem szamit. Ha komoly oka van, lehet kérelmezni a gyerek meghallgatását és majd a bíróság dönt. De eddig mennie kell, ha vinni akarják. Igen tudom hogy durván hangzik, de ez a törvény.
2020. ápr. 24. 08:13
 22/39 anonim ***** válasza:
68%

Értem, hogy ez a törvény.

De ha azt mondja szeretne menni, akkor az anyja ne álljon ellen.

Ha nem akar menni, akkor se szóljon bele az anyuka, azt bunyózza le a gyerek az apjával.

Erre céloztam.

Persze a testi-, lelki épsége felülírja ezt. De itt ahogy olvastam nincs ilyen probléma.

2020. ápr. 24. 08:17
 23/39 anonim ***** válasza:
22%
Nem, nem a gyerek meg az apja bunyozza le. Az anyuka magyarázza el a gyereknek, hogy mennie kell.
2020. ápr. 24. 08:22
 24/39 anonim ***** válasza:
75%
#23 miért az anyuka? Apuka is elmagyarázhatja.
2020. ápr. 24. 08:28
 25/39 anonim ***** válasza:
72%
Anyukának biztosítania kell a láthatását és nem kényszeríteni a gyereket. Kettő között van különbség.
2020. ápr. 24. 08:30
 26/39 anonim ***** válasza:
9%

24!

Azért, mert a gyerek az ideje 90%-at az anyjával tölti, ergo esélyesen jobb a kapcsolata vele, könnyebben meggyőző.

25!

De, kényszerítenie kell. Ha nem akarja, ami érthető, akkor kérje a latahats újraszabályozását.

2020. ápr. 24. 08:47
 27/39 anonim ***** válasza:
80%

#26 szerintem ez rossz és káros felfogás.

Nem parancsnok az anyuka. Menjen oda az apuka és beszélje rá ő. Legyen meggyőző az apuka.

Így romlik meg az anyukával is a viszonya a gyereknek. Igenis húzódjon háttérbe és ne szóljon bele az apjával való kapcsolatába. Felnőtt férfi az apuka, aki ha akarja ápolja a gyerekével a kapcsolatot és ne, mint egy esetlen kisfiú várja, hogy majd a nő megoldja.

2020. ápr. 24. 08:52
 28/39 anonim ***** válasza:
84%

26!

No vagyok és egyedül neveltem a gyerekemet igen hosszú ideig. Anno én az első alkalommal pszichológustól kertem segítséget. Ugyanezt mondta. Mivel a gyerek velem van az ideje legnagyobb részében, hozzam kötődik, én tudom segíteni, vagy tönkretenni az apjával való kapcsolatát. Én segítettem. Más nyugodtan tönkreteheti,és azzal együtt a gyereket is.

Ha nincs komoly ők, pl bántalmazás, vagy hasonló, akkor rá kell venni a gyereket, hogy menjen. Már napokkal előtte fel lehet csigázni az érdeklődését, hogy mit fognak majd csinálni apabal9, milyen jó lesz vele, stb. Segíteni kell a gyereket

2020. ápr. 24. 08:59
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

"Segíteni kell a gyereket."

Segíteni és nem kényszeríteni.

Már az nagy segítség, hogy nem beszélsz az apja ellen és természetesnek veszed, hogy elmegy az apjával.

9 éves gyereket már nem lehet úgy felcsigázni, mint egy 3 évest.

A másik, hogy az apukája is fel tudja hívni és elmondani mit tervez a hétvégére, ezzel felcsigázni a kedvét.

Anya, aki ott sincs és nem tudja mit fognak csinálni, csak ronthat a helyzeten, ha valamiért mégsem úgy alakul a hétvége, ahogyan beharangozta.

2020. ápr. 24. 09:04
 30/39 anonim ***** válasza:
76%
Jah meg csigázza fel Anyuka a gyereket, aztán apuka lemondja, a gyerek meg úgy érzi mindketten becsapták
2020. ápr. 24. 10:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!