Ti hogy bírjátok az otthon ülést? Mivel foglaljátok el magatokat?
Én egész jól viselem, végre van időm kitakarítani az egész házat, ablakot mosni... De már kezd nálam is eljönni az, hogy a főzésen kívül nincs nagyon más dolgom.
A két fiam is itthon van, a kisebbik 16 a nagyobbik 18.
A kicsi egész jól viseli, ő el foglalja magát számítógépes játékokkal, filmekkel szabadidejében.
A nagyobbik az sokkal rosszabbul viseli a dolgot. Ő szakgimibe jár, és nincs nekik távoktatás vagy ilyesmi. Semmi házi feladat vagy skype-on keresztüli órák...
Úgy látom ő egyszerűen kikészül ettől a helyzettől. Nem szokott ő amúgy sem sokat itthon lenni, hétvégék nála folyton a haverok/buli dolog. Elég gyakran hétköznap is eljártak erre-arra, az öccséhez képest ő nagyon extrovertált.
Ő nem az a fajta, akinek nagyon parancsolni lehet, önfejű, de vele lehet találni a közös hangnemet, ami általában amúgy a legtöbb embernek sikerül is.
Ő előfordul most is megy valahova pár haverjával. Például tegnap éjjel csörgött a telefonja, nem ment ment messzire csak 4 haverjával itt a faluban a játszótéren piálgattak.
Mostanában már kezd elég rossz kedve neki, és ami azt illeti nekem is...
Ti mit csináltok ilyenkor? A gyerekeitek hogy viselik?
Én el foglalom magam, ha más nem olvasok vagy bármi, de szépen mondva őt nem tudom megkötni. 2 éve volt egy olyan egyezségünk, hogy amíg a jegyei jók és semmi panasz nincs rá én nem szólok bele mikor kivel és hová megy.
Ezzel minthogy semmi gond nem is volt mostanáig.
Előfordul, hogy heti 1-2 nap be kell mennem ügyelni egy 8 vagy 12 órás műszakra. Ha én elmegyek otthonról rá egy kis időre ő is lelép.
Mondtam már neki, hogy bírja legalább ezt a pár hetet/hónapot ki, de azt mondta maszkban van, és annyi erővel én is hazahozhatok bármi fertőzést a kórházból a sok betegtől...
Faluban.
4 haverjával.
Játszótéren.
Piálgattak.
Éjjel.
MASZKBAN.
Gondolom több mint valószínű, hogy amikor ittak nem volt rajtuk maszk...
Én már olyat is próbáltam nála, hogy ugye a kisebbiket leköti a konzol, kérdeztem hogy akar e xboxot vagy ps-t, de azt mondta minek neki az, nem köti őt le a játékok...
18 éves a fia. Nem hinném, hogy ebben a korban még mindig meg tudja neki mondani, hogy mit csináljon.
Persze okos szülő hatni próbál valahogy, de ez is vagy bejön, vagy nem.
Én a párommal vitatkozom általában, mert ő van itt velem, egyre nehezebben bírjuk, unatkozunk, elég különbözőek is vagyunk, nem egyszerű.
Nem megyünk sehova, lassan megbolondulunk, de nem panaszkodom, mert ettől van sokkal rosszabb helyzet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!