Elviheti a gyerekem apja a gyereket magukhoz karanten alatt?
Nem elunk egyutt, a volt paromnak van uj parja, annak van 2 idosebb gyereke, azoknak van parjuk is mar.A lanyom 9 eves.Megeggyezes szerint az apja 2 hetente hetvegere elviheti.En szerettem volna, ha hetente, mert ugy tudtam volna dolgozni jarni, de igy azt is fel kellett adnom.Decemberben felmondtam, mert nem volt ki vigyazzon a gyerekre minden masodik 7vegen.Azota, az apja egyszer sem vitte el ejszakara.2szer latta napkozben, meg ritkan beszeltek telefonon.
En nem tiltom tole a gyereket.Megjelent itt az ajtomban par oraja, hogy hetvegen elviszi a gyereket magukhoz.Mondtam neki, hogy a virus miatt nem tartom jo otletnek.O azt valaszolta, hogy senki sem beteg naluk.Mondtam neki, hogy itt helyben setalni vagy biciklizni elviheti, de hozzajuk nem.De azt mondta, hogy el fogja vinni.
Nekem az faj a legjobban, hogy o nem a gyerekre kivancsi, csak a parja meg a csaladja elott akarja magat fenyesiteni.Mert ha torodne a gyerekkel akkor annak is orulne, ha setalni elmehetne vele.De az neki nem jo.
Szerintetek jogaban van elvinni a keranten alatt is?
Nincs karantén, kijárási korlátozás van
Joga van elvinni
Az meg elég *** kifogás, hogy miatta mondtál fel, mert nem viszi a gyereket el
Elvileg a láthatás miatt jogában áll, de a vírusra való tekintettel nem ajánlott.
Esetleg hívd fel a gyámhatóságot, hogy ilyenkor mi a helyzet.
Meg ha most nem adod oda, akkor esetleg - de igazán nem tartom valószínünek - jelenti a gyámhatóságnál, hogy akadályozod a láthatást, de most garantáltan nem fognak neki adni igazat.
Nem *** kifogas, hogy miatta mondtam fel,mert ez az igazsag.Nincs segitsegem, aki vigyazzon a gyerekre.Pentek, szombat ejszaka dolgoztam, de meguntam, hogy baratoknak is konyorognom kellett, hogy vigyazzanak ejszaka a gyerekre.Akivel semmi gond nincs, alszik egesz ejjel.
Abbol van elegem, hogy az apja velem barmit megtehet, mert tudja, hogy nincs ki mellem alljon.Soha meg nem kerdezi, hogy kell e valami a gyereknek, van, hogy hetekig se telefon, se semmi.O hozta ezt a 2 hetest szabalyt, es o nem tartja be.Igy most teljesen szabadon elhet, kotelezettseg 0 a gyerek fele.
En, mint anya, nem mondhatom, hogy nem viheti el?Elviheti a szabadba , de nem az uj parja lakasaba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!