Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most a korona vírus idején...

Most a korona vírus idején miért vannak egyes szülők oda hogy otthon vannak a gyerekeivel?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a videókra és a különböző Facebook posztokra ahol ahol hangoztatva van hogy ők most milyen leterheltek meg mennyi tisztelte jár nekik hogy most otthon vannak a saját gyerekeikkel és mennyi minden hárul rájuk.

Mikor senki nem tartott pisztolyt senki fejéhez hogy csináljon gyereket ez a saját döntése volt mindenkinek ebben az országban !

2020. ápr. 17. 12:08
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
83%
Én ezt a rengeteg hsz-t el nem olvasom, de annyira kíváncsi vagyok milyen videók ezek? Én egyet se látok. Teszik az anyukák a dolgukat. Nehéz ez mindenkinek, ha Te nem látod vagy nem vagy képes ezt elképzelni, mert nincs gyereked az nyilvánvaló, hát az nem a másik hibája.
2020. ápr. 17. 20:25
 52/60 anonim ***** válasza:
83%

Én ezt az egyet láttam.

[link]

2020. ápr. 17. 20:38
 53/60 anonim ***** válasza:
93%

50-es utolsó próbálkozásom veled és innen azt gondolsz amit akarsz. A ferjem raktáros. Amit te mondasz az kb olyan, mintha az ő cége azt mondana, hogy hozza szépen a saját targoncáját, ha dolgozni akar.

Feltöltheti a gépre a képeket anyam. Képes is rá. Ettől egy hosszabb videó nem fér fel a telefonjára. Mert nem. Mert régi, kicsi a tárhelye. A képeket nem azért mondtam, hogy annyi van hogy amiatt nem fér fel, hanem hogy képből SE fér fel rá sok.

És igen az is szégyen, hogy a betegek nem mennek ki az utcára hogy jó eü ellátást kapjanak. Amúgy mi magyarok úgy alapvetően szégyenletes nép lettünk, semmiért és senkiert nem állunk ki. Meg is van az eredménye. Körül lehet nézni. Nekem félig tiszta a lelkiismeretem mert en azért több tüntetésen is voltam a közelmúltban. De sajnos amíg ezek nem milliós fos tüntetések semmit nem érnek. És ha a szülök nem állnak ki a tanárok mellett akkor a gyerekük jövője mellett nem állnak ki. Erre meg nehéz mit mondani. A rossz tanárokat ki kene söpörni. De ezt csak akkor lehet ha a tanári pálya is egy túljelentkezős képzés lenne. Ezt pedig csak jó bérrel és jó körülményekkel lehetne elérni. Ha ez már ma is így lenne a szülőknek nagyon könnyű dolga lenne. Így viszont az iskolás gyerekek szülei nagyot szívnak. Sajnos.

2020. ápr. 17. 21:52
 54/60 anonim ***** válasza:
91%

Fura dolog egy ilyen nehéz helyzetben másokba belerúgni. Szerintem nem általános, hogy a szülők azt posztolnák, hogy tiszteljék őket. De ha így is tesz valaki, látom mögötte a nehézséget.

Azt senki nem vállalta, hogy home office mellett otthon tanul a gyerekeivel. Ez vis maior.

Szóval csak arra akartam kilyukadni, hogy mindenkinek másért nehéz, nem kell utálni ezért egymást.

2020. ápr. 17. 21:56
 55/60 anonim ***** válasza:
22%

Csak tudod, én nem gondolom, hogy ne lenne a tanároknak gépük vagy telefonjuk. Mindenkinek van. Nem hasonlítanám targoncához.

Az anyukád tegyük fel, kivétel, de ő szerinted a meglévő eszközeivel is jól oktat, tehát az egész nem vonatkozik rá.

A versenyvilágban Te tepersz, hogy dolgozhass, és nem csinálhatod 30 évig korszerűtlenül, mert elmennek a megbízóid vagy kirúgnak.

Természetesen igazad van abban, hogy a jó fizetés kell ahhoz, hogy jó emberek közül válassz, de ez egy sehová nem vezető vita, eü kapcsán már sokszor végigtoltam. Itt most amúgy mindegy is, nem releváns a kérdés szempontjából.

Én a tanárok hozzáállásáról 2 felháborító posztot láttam, az egyik esetben egy amúgy intelligens nő azon rinyált, hogy majd most a sok gèpezéstől szemüveg kell neki, amit majd mért nem fizet az állam. Másik esetben a legelső hétvégén azon rinyált a neten egy tanár, hogy tőle elvárják, hogy hétvégén a távoktatásra készüljön.... etek tök gàzak.

Nyilván nem minden tanár ilyen, de nem is teszi meg mindegyik, amit tehet, ahogy állítod.

2020. ápr. 17. 22:09
 56/60 anonim ***** válasza:
36%
Olyan okostelót meg azért mutathatnál, amire nem megy fel egy 20 perces csak audio fájl. Ezek azért olyan furi érvek.
2020. ápr. 17. 22:24
 57/60 anonim ***** válasza:
23%

Azért az hogy a tanár vegyen egy 40 ezer forintos laptopot hogy végezze a munkáját és az hogy a céghez vigyek targoncát nagyon nem ugyan az. Az iskolákban viszont biztos hogy van számítógép, laptop, internethozzáférés. A legtöbb iskolában az hogy az iskola zárva van nem szó szerint kell értelmezni, hanem csak nem folyik oktatás.

De ilyen alapon egy programozó mindig a megbízótól követeljen számítógépet, laptopot? AZt meg szintén nehezen hiszem el, hogy a tanárnak nincs egy minimum Samsung Galaxy S4 vagy hasonló kategóriájú mobiltelefonja. Bizony ez a telefon már vagy 7 éves és kb ingyen ba$$zák hozzád hogy vigyed. És erre a telefonra nagyjából 131 órányi hanganyag fér rá. És ezzel picit még alul is számoltam magam.

2020. ápr. 18. 03:34
 58/60 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező, grat, remek IEFA lesz belőled jópár év múlva! 👏🏻
2020. ápr. 19. 10:46
 59/60 anonim ***** válasza:
90%

Mert egyesszulok ugy erzik, hogy nyugidtan odaig lehetnek. Es tenyleg. Azoknak tolem is megy a lajk.

En is kuzdok es en is marha buszke vagyok magamra. Bar ezt ritkan posztolom, de hateszem orulok, ha jon pozitiv visszajelzes.

A koronavirust NEM TERVEZTE senki es a jarvanyt se es senki nem tudta elore, amikor gyereket vallalt, hogy na figyelj szivi most ha berakja neked ez a kan es gyerek lesz belole, akkor majd 2020 marciusatol kijarasi korlatozas lep eletbe valami kinabol szarmazo virus miatt es szamold ki, hogy akkor hany eves is lenne a gyereked es majd epp hogyan fogod megoldani az akkori munkad es a gyerek otthoni 24-ben leveset es az etkezeseteket stb., ha elvileg otthonkell mradnod.

Szoval atlag no es ferfi a fogantataskor ismert felteteleket figyelwmbe veve valll gyereket, ami idahaza nagyjabol az, hohy a gyerek 2 eves koraig eleg sok penzt kapunk, 2-3 kozott meg mar gaz, de vannak bolcsodek, aztan kotelezo ovoda es iskola. Mi meg visszamegyunk dolgozni. Ha van pl. 2 gyerekem 4 ev korkulonbseggel, akkor ok hetkoznap pl ovi es iskola ahol.van etkezes nekik napi 3, utana vagy hetvegen mehetu knk amerre latunk nem vagyunm bezarva, mozoghatnak, talalkozhatnak rokonokkal, kis baratokkal stb. Szulo se dolgozik hetvegen (ha olyan a munkaja) es szepen egyutt cslad.

Most koronavirus idejen: mindenki bezarva. Jo esetben apa dolgozik, anya home ofdicban. Igen am, de otthon nincs menza, anyunak vagy apunak kell fozni (mert nagymamik sincsenek, rajuk vigyazunk es maradjanak csak otthon), a heti 1-2 helyett heti 4-5 vagy akar napi szintu fozes es ketfogas legyen am. Ahhoz kell alapanyg is, ok be kell vasarolni, de ne menj csak ha muszaj, mert maradjotthon...gyerekekkel amugy se menj. Ok. Kozben home officozzal es mellette a gyerekeidnek fwlugyelj a tanulasara/kosd le oket. Ovibol is kuldenek am feladatokat, sulibol meg plane. Azaz ragasszak halacskat, nezzem at a mateklecket, magyarzzak nyelvtant, kerdezzek ki verset, es ne menjunk ki az utcara. Mozogjunk itthon a panelban erkely nelkul.

Bocs egy anyuka se ezt vallalta. Ez nem volt betervezve. Az volt betervezve, hogy a gyerek a tanaraival es osztalytarsaival van az iskolaban heti 5 napot, az ovis az oviban a caoportjaban stb.stb. en meg dolgozom a munkahelyemen.

Tehat, ha most ehhez kepest idegbaj nelkul cukisagok maradnak a gyerekek es lakasban anya levezenyli tanulasukat, sajat munkajat es finom meleg etelt is vrazsol es valahogy gyerekek testmozgasat is levezeti, akkor bizony nagy taps.

Nem egy tobbgyerekes bartnom panaszkodik, hogy rengeteg tanulnivalo erkezik a sulitol es nincs csak egy gepuk vagy ha van is egy idoben vnnak orak, zvarjak egymast, nem ertik a leadott anyagot, egyedul nem tudjak mindet megcsinalni. Kozben ok orulnek, hogy home officban lehetnek es elnezo a munkahely, mert bizony nem reggel 8- du 4 kozott hanem hajnalban tud dolgozni.

De oszinten szerinted tenyleg gyerekvallalaskor a maradjotthon, tanitsotthon, szorakozzotthon, habajodvangyogyuljotthon, dolgozzotthon, nyissmenzatotthon-t vallalja egy anya? Mert szerintem nem.

2020. ápr. 27. 01:35
 60/60 anonim válasza:
72%

A második oldalig olvastam a hozzászólásokat, ilyen tirpák parasztot még nem láttam. :D

De jó lesz majd ha megtudod mivel jár egy gyerek :D

Most még elhiszed, hogy szuper szülő leszel... mindenre lesz időd, energiád, türelmed... aztán jön a pofánvágás, hogy hopp de okos voltam annak idején... :)

2020. máj. 11. 06:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!