Most a korona vírus idején miért vannak egyes szülők oda hogy otthon vannak a gyerekeivel?
Gondolok itt a videókra és a különböző Facebook posztokra ahol ahol hangoztatva van hogy ők most milyen leterheltek meg mennyi tisztelte jár nekik hogy most otthon vannak a saját gyerekeikkel és mennyi minden hárul rájuk.
Mikor senki nem tartott pisztolyt senki fejéhez hogy csináljon gyereket ez a saját döntése volt mindenkinek ebben az országban !
Abban egyet értünk, hogy a továbbképzéseket a digitális oktatás irányába rég el kellett volna kezdeni. De az erre szánt összeg és a felelősök is eltűntek. Ki erti ezt kis hazánkban? 🤷🏼♀️
Kirúghatod tehát a tanárokat akik “hülyék”, bár nem képzik őket, valóban, de akkor senki nem lesz aki a gyerekeket tanítsa mert meg lehet számolni hány fiatal tanár van. Nem fog sokáig tartani a számolás.
Én tudom, hogy nem feltétlenül az egyes tanárnénik, bácsik hibája, hogy 30 éve változatlanul, és a világ menetét, trendjét figyelmen kívül hagyva dolgoznak.
Nem vagyok szuper ember, minden kollégám kb ugyanezt teszi, az új oktatási rendszert nálunk nem is részben egy már nyugdíjas orvosnő szervezte. A 75 éves apósom hobby-ból gyárt youtube videókat, és 80 évesek tanultak meg skype-olni, hogy legalább így lássák az unokáikat.
Igenis a hozzáállás, akarat kérdése sok minden. Lehet, pont a Te anyukádnál nem erről van szó, de a poszt abból indult, hogy mért nehéz a szülőknek, és bőven azért is, mert az oktatói munka sokhelyütt durván nem alkalmazkodott a helyzethez.
Még ha pl a zoom-ot nem is bírja egy gép egy ppt egy sima hangfájlal már ér valamit, ha igényes.
De hogy emailben felsorolásszinten adja meg vki, mit kell hogy a szülő a gyereknek megtanítson, mint amiről az iskolaskorú gyereket nevelő ismerőseim panaszkodnak, az kritikán aluli.
Meg azt írod, 50 pluszos a tanárok többsége. A lakossági pc- az alap windows-os cuccokkal 20-25 éve terjedtek el, de a munkahelyeken még korábban.
Az én Anyum nyudíjas, 74 éves, de a ledolgozott éveinek a harmadát már számítógépen tette.
Isten ments, hogy megbántsam Anyukád, nem ő tehet erről, de azért elég szomorú az egész
Szerintem kar egymásnak esni, mivel nem az en anyam mondta neked ezt. És igen. Egyébként ő konkrétan ppt-ket, feladatlapokat stb gyárt. Zoom-olni nem zoomol, de telefonon “rendel” bármelyik gyereknek. És őszinte leszek. Nem, nem fog 40 ezret költeni azért, hogy dolgozhasson. Mert nem az ő dolga, hogy a minimális eszközöket magának vegye meg. A krétát így is már saját zsebből vette. Ahogy a szappant is az osztálytermébe a mosdóhoz. A színes papírt a szemléltető eszközökhöz stb. Inkább itt lenne az idő, hogy a szülők levonják a következtetést és legközelebb utcára vonuljanak a gyerekeik jövője érdekében. Mert anyukám amúgy pont tud számítógépet kezelni, nem profi szinten, de azért az már az állam és az illető szégyene, hogy itt bárki azt mondja, hogy ő fizessen azért, hogy dolgozhasson. Nem, kedves szülők, tessék petíciót indítani a megfelelő helyeken, hogy a tanárok megfelelő eszközöket kapjanak és megfelelő képzéseket. Mert a gyerekeink jövője függ ettől. Ja és normális fizetést. Mert ennyiért értelmes ember ma nem áll tanárnak. A régiek meg szépen nyugdíjba mennek. Akik ugye már nem is feltétlen a leghatékonyabbak ma.
Másfelől nem hiszem, hogy egy elő Zoom hatékony 8-10 éves gyerekeknél. Felnőtteknek is kihívás egy sokfős konferencia hívás, szerintem nem kell senkinek magyarázni, akinek volt már benne része. De valóban a videó tartalmak nagyon jók lennének, ha működhetnének. De megint csak anyámat hozom fel. Egy szar Samsung J nem tom hányasa van amire már a fényképek se férnek fel, nemhogy 20-30 perces videók. Vagy esetleg vegyen magának tárhelyet? Meg normális telefont aminek képminősége is van?
Persze az nem helyes, hogy valaki átdob 120 feladatot azt csá. De feltételezem az élőben se lehet valami jó tanár. És nem hiszem, hogy általánosítani kell. Amiben viszont nyugodtan lehet általánosítani az az, hogy bizony semmilyen támogatást nem kapnak központilag. Sem eszközök, sem tanfolyamok. Semmi.
Látom itt sokan próbálják kiforgatni a szavaimat!
Azért senki ne verje a mellét mert tudatosan önkét magára vállalta valamit... Nevetséges! XD
Ebben a kérdésben teljesen lényegtelen hogy nekem van e gyerekem vagy hogy tudom e hogy ez mennyi munkával jár hisz nem erről szól a kérdés.
# 31
Köszönöm! :)
47. Nézd, ha ő így jól tud oktatni, az rendben van, nem pont őróla volt szó. Ettől függetlenül itt is vannak azért érdekes kifogásaid. Ha kellene a telefon, mért nem tölti rá a gépre a képeket? Azért ehhez illetve egy hangfájlhoz már tényleg bármilyen gép jó.
Másrészt ha úgy éreznèm, hogy ezzel a gèppel nem tudok jól dolgozni, színvonalas órákat adni, akkor vennék egy újat. Ez önmagunkról is szól, nem arról, hogy mit ad vagy nem az állam.
De aki nem így gondolja, annak semmi értelme ezt magyarázni valóban.
Illetve ha az anyukád így jól oktat, akkor minden oké részéről nyilván. Nem ő a téma.
Ez hogy a szülők àlljanak ki a tanárokért, ez pont olyan zsákutca, mint hogy a betegek az eü-ért.
Kérdező, Te meg kit kérdezel tulajdonképpen? Az alapkérdésedre, hogy "mért vannak oda a szülők", kaptál választ, a FB-n hisztizés nyilván unintelligens dolog, bár celebeket sem tudom, minek olvasni, én több "sima" anyuka csoportban sem találkoztam azzal, hogy bárki tiszteletért lobbizna. A tisztelet viszont szerintem teljesen jogos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!