Most a korona vírus idején miért vannak egyes szülők oda hogy otthon vannak a gyerekeivel?
Gondolok itt a videókra és a különböző Facebook posztokra ahol ahol hangoztatva van hogy ők most milyen leterheltek meg mennyi tisztelte jár nekik hogy most otthon vannak a saját gyerekeikkel és mennyi minden hárul rájuk.
Mikor senki nem tartott pisztolyt senki fejéhez hogy csináljon gyereket ez a saját döntése volt mindenkinek ebben az országban !
Ugye tisztában vagy vele, hogy egy gyereknek is van élete? Oviban, suliban, barátai közt? Szerinted nem változik meg a viselkedése, ha be lesz zárva, vagy összezárva a szüleivel, rajtuk vezetik ők is a feszkót.. Vagy szerinted csak azért, mert mi vállaltuk, más dolgunk nincs? Örökké csak a gyerek?
Ha gyereked nincs, hobbid, munkád van? Barátaid akikkel nem találkozhatsz?
Vagy egy rosszmájú, irigy pina vagy akinek 10 éve nem sikerül a gyerek?
Nevetséges az érvelésed, Kérdező.
Ha vki mondjuk vállalta, hogy ápolónő lesz, aztán lefelezik a fizetését és kétszer annyi a munkaideje, akkor minek panaszkodik? Akkora butaság ez.
Home office mellett egyszerre tanítani, óvónéniskedni, háztartást vezetni és bezárt, barátaiktól megfosztott gyerekeket managelni kvázi lehetetlen.
Ezt nem vállalta senki...
Másrészt a tanárok felháborítók, én nem vagyok tanár csak orvos, gyeden, de oktatok mellette, most vállaltam pluszt is, hogy a bentieknek könnyebb legyen.
Mit ad Isten, fél óra megtanultam a zoom-ot kezelni, párommal csináltunk próbahívást és tartottam a konzultációt.
A tanár mért nem rendes órákat tart a zoom-on? Mesélik, hogy kb emailben elküldik az anyagot és a szülő tanítja.
Csomó ember kezét-lábát töri, hogy segítsen, a korábbi gyerekprogramok vezetői sorra küldik az önszorgalomból csinàlt játszóvideót.
Csak a tanárnak nem megy? Ha a home-school azt jelentené, hogy a tanár beszél 45 percig a gyerekhez, ahogy eddig, ha a zoom nem megy, legalább videóformárumban, utana kis szünet és jönne a következő normális óra, akkor a szülők is tudnának mellette dolgozni normálisan.
Nem azzal van a gond, hogy nehéz. Ez a helyzet mindenkinek az. Nem csak az anyukáknak.
De azt valami elképesztőnek tartom, hogy boldog,boldogtalan facebookra írja ki, hogy milyen nehéz neki gyerekkel, kvázi idegeneknek. Celebeknek írkálnak erről, mintha bárkit is érdekelne.
Azt okénak tartom, hogy egy erről szóló fórumon névtelenül kipanaszkodják magukat, akár itt is egy kérdés alatt. De hogy arccal névvel fikázódnak az anyaságról, amit később a gyereke is lát, meg minden ismerőse az nonszensz. A másik meg, hogyha ennyire kivan, hogy a facebookot használja online lelki szemetesládának, akkor minek jön a következő gyerek? Akkor annyira szar nem lehet, már bocs.
Na, lássuk mi lehet a probléma...
A. verzió: Szülő otthon van a gyerekkel. Mi a dolga? A gyerekkel jatszik, plusz ellatja a háztartást.
B. Verzió: Szülő otthon van a gyerekkel. Mi a dolga? A gyerekkel jatszik, ellátja a háztartást, plusz home office-ban dolgozik.
C. Verzió: Szülő otthon van a gyerekkel. Mi a dolga? A gyerekkel jatszik, ellátja a háztartást, home office-ban dolgozik, plusz emellett tanítja is a gyereket.
Na, szerinted mi lehet a probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!