Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most a korona vírus idején...

Most a korona vírus idején miért vannak egyes szülők oda hogy otthon vannak a gyerekeivel?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a videókra és a különböző Facebook posztokra ahol ahol hangoztatva van hogy ők most milyen leterheltek meg mennyi tisztelte jár nekik hogy most otthon vannak a saját gyerekeikkel és mennyi minden hárul rájuk.

Mikor senki nem tartott pisztolyt senki fejéhez hogy csináljon gyereket ez a saját döntése volt mindenkinek ebben az országban !

2020. ápr. 17. 12:08
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
22%
Itt most vagy mindenki félreértette a kérdezőt (bár sok helyen úgy érzem értik mit akart mondani csak jól esik a hülyét játszani és így vitatkozni) vagy mindenki imádja magát szar helyzetekbe belekeverni és aztán sajnáltatni magát. A kérdezőnek nem azzal van a baja hogy mondjuk egy beszélgetés közben elmondja hogy nem könnyű gyereket nevelni, hanem azzal hogy jön oda és dörgöli az orrom alá hogy mekkora tiszteletet érdemel hisz ő szülő. És nekem ezért kötelező szintűen az egekbe kellene emelnem hogy mekkora ember vagy. Ő vállalta a gyereket, amikor elvállalta valószínűleg számolt azzal is hogy azzal a gyerekkel foglalkozni kell. Ha nem hát akkor így járt. Mindenki tudja hogy a gyereket nem tudom betenni egy polcra és majd csak akkor elővenni ha szükségem van rá. De azért a gyengébbek kedveért leegyszerűsítem: a probléma nem azzal van hogy valaki megemlíti hogy gyereket nevelni nehéz, hanem hogy kötelező szintűen kitüntetést követel érte.
2020. ápr. 17. 12:56
 32/60 anonim ***** válasza:
78%

Azért kérdező, mert normál esetben nem a szülő dolga, hogy pedagógus legyen. Azért van az iskola. Tehát jelenleg a meglévő napi több órás munka mellett ellátnak egy teljesen másik munkakört is, amit az élet nem rájuk osztott. Holott emellett nyilván a szülő még dolgozik, ellátja a háztartást,stb. Neked pedig nincs még gyereked sem, tehát téged még ezért sem illet tisztelet...

És teljesen más egy idegen ember a tanár személyében, aki nem a gyerek szülője, egy iskolai közösség a gyerekre nézve, mint a szülő, aki mindenfajta szakképesítés nélkül, igen nagy erőfeszítésekkel próbál még ebben is helytállni...És igen, a szülők vállaltak gyereket. De nem azt vállalták, hogy még napi 3-4 órát a meglévő feladatik mellett elvégezzenek, ami nem is lenne dolguk, mert nem alap a gyerekvállalással, hanem kényszerből kénytelenek csinálni. Ne érts félre, egyiknek sem esik nehezére, de attól még k...r..vára nem könnyű!

2020. ápr. 17. 13:41
 33/60 anonim ***** válasza:
96%
Kedves kérdező. Nagyon egyszerű. Aki gyereket vállal, úgy vállalja, hogy amíg anyának kell lennie 100%-ban, addig nem dolgozik. Utána a gyerek nevelését megosztja különböző intézményekkel,amíg ő dolgozik. Tehát nem egy időben egy adott másodpercben kell lennie az anyának, munkavállalónak, konyhás néninek, tanítónőnek. Sőőőt. 2-3 gyerek esetén akár alsós tanítónak ÉS emellett felsős fizika/történelem/matek/biológia stb. szakos tanárnak. Ugyanis egy tanárnak általában két szakja van. Mindegyikhez külön diploma “jár”. Na most mindezzel a saját munkáján kívül egyedül, jobb esetben ketten apával küzdenek a házaspárok. Tetszik érteni? Senki nem úgy vállal gyereket, hogy 6 személy legyen egyszerre. Normál esetben a szülő szülő reggel és délután, illetve este. Esetleg kisegítő tanító délután. Esetleg Szakács este meg hétvégén. De ekkor semmikepp sem felelős pl pénzügyi vezető egy multinál. Mert amikor felelős pénzügyi vezető egy multinál, akkor normál esetben senkit se kell közben megetetnie, vagy hazit le/fel töltenie különböző felületekre stb. Ok így????
2020. ápr. 17. 14:14
 34/60 anonim ***** válasza:
73%

27-es erre hadd válaszoljak tanár gyerekként. Azért mert a tanárok nem kaptak semmilyen eszközt. Se lap-topot, se okos telot, semmit. A tanárok átlag életkora 50+ a fizetésük meg nettó 90 és 300 ezer között mozog. Nem, nincs nekik otthon megfelelő géppark és internet előfizetés ami elvisz egy zoomot 30 résztvevővel. Nem, nem kaptak semmiféle támogatást, hogy egyáltalán ismerjék a zoomot. Ezeket mind felülről meg kellene szerveznie az inkompetens fenntartónak.

Arról meg ne is beszéljünk, hogy egy többgyermekes háztartásban nem lesz minden esetben egy gyerekre egy laptop, főleg ha kicsik. De talán meg egy okostelefon se fejenként. Hogy döntöd el, hogy Lacika hallgathatja a matekot vagy Julcsika a bioszt? Ez rohadtul nem ilyen egyszerű, hogy hülye a tanár amiért nem használja a zoomot.

2020. ápr. 17. 14:24
 35/60 anonim ***** válasza:
86%
Én pl. nem önként vállaltam, hogy én tanítom a gyerekemet, más meg felveszi érte a fizetését.
2020. ápr. 17. 14:38
 36/60 anonim ***** válasza:
81%

"Ő vállalta a gyereket, amikor elvállalta valószínűleg számolt azzal is hogy azzal a gyerekkel foglalkozni kell. "

Ja meg azt is biztos előre tudta hogy a koronavírus miatt egyszerre kell napi 8 órát dolgozni, közben a gyereket pesztrálni EGYSZERRE.

Amúgy ti tényleg nem tudtok különbséget tenni a normális gyereknevelés, meg ez között az agybaj között? Nekem még nem született meg a gyerekem, de az talán mindenkinek világos még nekem is, hogy az élet rendje az hogy hétközben napközben mindenki dolgozik-iskolában-ovodában van, van saját élete közösségben van, majd mikor hazaérnek, meg hétvége van akkor van családozás meg gyerekkel foglalkozás. Nem egyszerre mindent 100 felé kapkodva. Nem tudom mennyire kell egy egybitesnek lenni hogy ezt valaki nem tudja felfogni.

Te is kérdező csak azt tudod hajtogatni hogy "te vállaltad" mint valami papgáj de azt nem gondolod végig hogy mit vállalt?? Nem, nem ezt. Ami most zajlik a világban nem normális állapot.

2020. ápr. 17. 15:00
 37/60 anonim ***** válasza:
94%

Igen,hoztunk egy döntést hogy gyerekeket vállalunk. Viszont ez a helyzet igenis megterhelő.

Gondolj bele. Én 12,9,7 és 2 évesekkel vagyok itthon. Nem a ház körüli munka a sok,az max tányérokban több hisz itthon van mindenki. De reggel 8kor már toppra ke tennem 2 laptopot hogy skypon induljon az óra a két nagyobbnak. Ha hirtelen kell valami nekik viszem oda hogy ne maradjanak le a tanár beszédjéről. Közben az elsős fiamnak írom ki a krétából az aznapi házit. Jön a kicsi ez+az,tanulás az elsőssel. Email küldése egyszerre 4-5 tanárnak is hisz egymástól függetlenül megbeszélés nélkül kérnek be naponta 2-3 feladatot a nagyobbaktól. Délután feladatmegoldások hada,nem győzöm bújni a könyveikez hogy hogyan segítsek,hogyan magyarázzak. De ebédet főzzek előtte,kicsit rakjam le. A nagyok már kivannak idegileg a sok követelménytől és hogy nem tudják azt hozni amit suliban igen.

Én választottam a nagycsaládos létet így van,viszont ebben a helyzetben igenis azt mondom jár a tisztelet.

És mégegyszer..nem azzal van a gond jelenleg hogy itthon vannak. Hanem hogy miként,miért.

2020. ápr. 17. 15:02
 38/60 anonim ***** válasza:
94%

" A kérdező kommentje:

# 14

Nincs!

Most én kérdezek!"

Ezt a suttyó stílust meg annak told aki hagyja. Kyváncsi lennék ki vagy mi vagy te az életben hogy ekkora arccal szidalmazol meg vonsz felelősségre vad idegen embereket. Gyanítom egy nagy nulla, aki csak egy monitor mögül ekkora ász.

Válaszolni meg majd akkor válaszolok ha úgy látom jónak, nem ha te engedélyezed. Tudod ez egy ilyen oldal, te meg elkotródhatsz oda ahol eltűrik ezt a "vagyány" stílust. De gyanítom nincs olyan, azért bújsz a névtelenség mögé.

2020. ápr. 17. 15:05
 39/60 anonim ***** válasza:
64%

Jóistenem, a tanárokat védő válaszolónak...ez a tipikus közalkalnazotti hozzáállás amúgy. Valóban, az alacsony fizetés hozzátesz ehhez, de azért ne toljuk túl.

Nem kell a zoomhoz extra gép, nekem az 5éves legolcsóbb laptopom is bírja.

Sok éve oktatok én is, sok esetben ingyen írom éjjel saját gépről az előadásokat a kétállásnyi betegellátói munkám mellett. Az összes munkaeszközömet is én vettem, ďs a ruháimat, együtt mossuk őket a párom mentősholmijaival otthon a mosógèpbe.

Az olyan tanárt, aki nem tud kezelni egy gépet, már rég ki kellett volna rúgni vagy továbbképezni. Ezért is totál életszerűtlen, hiteltelen az oktatás a gyerekek számára.

Ahol több gyerek van és nincs mindnek okoseszköze és anya és apa is a saját gépén dolgozik és nem tudják odaadni, ott marad az, hogy kiadod a tananyagot, vagy fel is veszed az órát (zoom-mal lehet) és beosztják, mikor nézik.

2020. ápr. 17. 16:18
 40/60 anonim ***** válasza:
100%

Valahogy elég számomra, hogy tippeltem, kérdezőnek vám-e gyereke, és eltaláltam, hogy nincs.

Amúgy meg fordítsuk meg: ha éled a vidám gyermektelen életedet, és persze előre tudod, hogy milyen szülő (nem) leszel majd, akkor mit zavar a többi 99,9999999999 százalék élete?

2020. ápr. 17. 16:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!