Nem tudok szoptatni, tényleg lusta szar vagyok?
Kislányom lassan 4 hetes lesz.Bent a kórházban szépen szopizott, csak nem nagyon volt mit, azért hogy ne veszítsen többet a súlyából es haza jöhessünk cumisüvegből kapott pótlást.Itthon minden evésnél cicire rakom, de gondolom cumizavar alakult, 10-20 milit szív a 2 mellből utána csak cumizik másfél órát is akár ha hagynám.De amikor elveszem mellről ráébred hogy éhes ezért a lefejt anyatejet meg pótlást a cumisúvegből kapja.Tehát úgy néz ki a dolog,hogy 30-60 perc cici, utána 30 perc cumisüveg, utána 30 perc fejés,ezzel elmegy az egész nap,de közben van egy 4 évesem itthon akivel foglalkoznom is kellene.Iszom a szoptatós teakeveréket,rántott levesek,karamalz stb. De mivel nem jól szopizik a kicsi a tej mennyiségét sem tudom növelni,belevagyok már fáradva,iletve a kicsi technikáját sem tudom,hogy kellene javítani.Szerettem volna szoptatási tanácsadót hívni de a vírusos helyzet miatt nem jön el.Az első gyereket egyáltalán nem tudtam szoptatni,mert korababa volt pici súllyal, sokáig inkubátorban volt.Na a lényeg a lényeg hogy próbálok mindent megtenni, erre ma a férjem haza jött és letorkolt, miért nincs a gyerek mellen,így nem fogok tudni kizárólagosan szoptatni.Mondtam neki, hogy eddig ott volt,pár perce tettem le.Erre felcsattant,hogy akkor hagyjam a fejést meg a ciciztetést, meg a teákat mert lusta és kényelmes vagyok adjak a gyereknek akkor tápszert, aztán ne rinyáljak.
Azóta teljesen készen vagyok csak sírok, tiszta szar anyának erzem magam...😢😢😢
Szoptanitot tudsz hazilag olcson gyartani, csak egy 5-os vagy 6-s tapszonda kell hozza, egyik fele a cumisuvegbe, masik fele a gyerek szajaba, mikor mellen van.
A mellednel a bimboudvar also ketharmadat es a felso egyharmadat a mutato es a kozepso ujjad kozze osszelapitva tedd a szajaba, ezt egy szulesznotanonc mutatta nekem a masodik szulesem utan, es nalunk szuperul bevalt, az elso hetekben en ott is hagytam egy darabig a kezem.
Azt kellene megtudni, miert nem eleg a tej, ha ilyen sokat mellen van. Ennek lehet oka pl. a nyelvfek, lehet viszont hormonalis is, ha a pajzsmirigyeddel nem okes minden, az sajnos beleszolhat a tejtermelesbe. PCOsoknal, IR-eseknel is lehet ez problema.
Utolsó vagyok, amúgy én sem tudtam szoptatni. 2 hónapig küzdöttem éjjel-nappal, nagyon-nagyon akartam, szoptatási tanácsadó
sem tudott segíteni, védőnő se. Aztán beláttam, hogy azt a stresszt, idegességet, csalódást, szaranya-érzést, már-már depresszióba hajló szorongást nem éri meg az egész, pont az első, legfontosabb időszakot cseszem el vele. Tápszeres lett, na bumm. Kolosztrumot megkapta, valamennyi értékes anyagot tudtam azért adni neki, de ennyi sikerült, kész. Egészséges, jól fejlődő, gyönyörű, okos kislányom van.
1. Ne ostorozd magad, az is arthat a tejtermelesnek.
2. Nincs letapadva a nyelve a kicsinek? Megneztek a korhazban? Kislanyomnak felvagtak tavozaskor es onnantol ment rendesen a szopi.
3. Horrorfejest megprobalnam meg talan szaporitas miatt es probald jo melyen a szajaba adni, bimboudvar egy reszenek is el kell tunnie.
Nem vagy sz@ranya, ha ugy erzed mindent megprobaltal es nem megy, allj at tapszerre, mielott vegkepp kimerulsz, mert mindket gyermekednek szuksege van rad. Minden rendben lesz!!
Nekem picit gyanús ez arra, hogy van tej.
Hálistennek nekem ezt az egyet mondta a tanácsadó barátnőm, de azt 500x "szerintem van tejed. Tedd mellre".
Barátnőm egy rossz tanács miatt 2 hónapig minden étkezésnél 1.fejt és megitatta a babàval 2. Pótolta tápszerrel 3. mellre tette komfortszopizni....
Aztàn kiderült van elég teje ha csak szoptat és nincs a többi.
Meg kellene próbálni csak mellen 1-2 nap alatt nem hal éhen. Amúgy most növekedési ugrása is van.
Az hogy mennyit tudsz fejni, nem mond sokat a tejtermelésről (ha sokat akkor persze sok a tej), én sose tudtam, nem indult el a tejleadás, pedig 6 hóbapig csak szoptattam.
Hagyd a kínlódást a francba, szopik, amennyit szopik, utána pótolj tápszerrel. Van egy másik gyereked is, akinek szüksége van rád, ugyanúgy, ha nem jobban, mint a kicsinek.
A férjeddel viszont beszélgess el, nagyon gáz ez a stílus, amit előad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!